anlaþýldý cevap yok galiba .. neyse herkes kendisini düþünüyor .. anlaþýlan bu kadar bilgi araþtýrma yeter.. Bi daha uzun süre yazmayacaðým .Herkese kolay gelsin.
anlaþýldý cevap yok galiba .. neyse herkes kendisini düþünüyor .. anlaþýlan bu kadar bilgi araþtýrma yeter.. Bi daha uzun süre yazmayacaðým .Herkese kolay gelsin.
Sn.lionnes paylasimlar icin tesekkurler.
Yalniz herkes musait olamiyor sanirim ondan forum biraz bos kaldi. Yoksa okuyoruz.
Teknik temel sorusu olan olan olur, yeni bilgi veren olur , hisseyi yorumlayan olur.
Bir sekilde yurutmeye forumuda bos birakmamaya calisiyoruz[emoji106]
Ytd.
ASUS_X00QD cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazdýklarým Yatýrým tavsiyesi deðildir.Kendi düþüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadýktan sonra kalaný biriktirme deðil , Birikimi ayýrýp kalaný harcamaktýr...
Formu okuyorum ama burda deðilim.
Ben hiç salak yerine koyulacak bir adamda deðilim!
Tam teþekkülü geldiðimde bende sizlere bir naçizane grafik atarým.
Sonra sende bana giydirirsin!SM-J260F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nereden çýkardýn, dolaylý bir ifade, zayýf bir ima bile yoktu. Herhalde kavga etmeyi özledin.. Bilakis, ben tam tersini düþünüyorum ve ona kýzýyorum. Yani okuyucularý s..ak yerine koymaya çalýþtýðýný düþünüyorum, en azýndan bazýlarýnýn aða düþeceðini düþündüðünü düþünüyorum.
Neyse, tekrar fulleyince grafik bombardýmanýna baþlarsýn dediðin gibi. Þimdilik 2 günde 1 okuyup hiç yazmaman benim için sýkýntý deðil. Hisse düþerken grafikleri kendine saklamanýn hayranlýðýyla aðzým açýk zaten bir þey diyemezdim..
Bu üzerinde çok durulmamýþ, bence çok önemli bir haber.
Bakýnýz, KRON bundan önceleri hep bronz sponsor oluyordu. Býrakýn altýn sponsor olmayý, gümüþ sponsor bile pek karþýlaþýlan bir durum deðildi. Þimdi ise, býrakýn altýn sponsor olmayý, onun da üstünde olan Platin sponsor olmuþ. Kron ile birlikte an itibari ile 5 platin sponsor var. Tek Elmas sponsor ise Havelsan. Karel mesela gümüþ sponsor, Cisco ise altýn. Tabi bizim böyle büyük bir sponsor olmamýzda, Kamu Bilgi ve Ýletiþim Teknolojileri Konferansý konularýnýn, neredeyse tamamen bizim çalýþma alanýmýza odaklý olmasýnýn da rolü olabilir.
Ben bu sponsorluðu, KRON'un artýk kulvar deðiþtirdiðinin iþareti olarak görüyorum. Diðer taraftan, eðer ki bu Kamu ile ilgili konferanstan çok büyük beklentileri olmasaydý, bence böyle büyük bir sponsorluða sýcak bakmayacaklardý. Tabi, sponsorluk, otomatik olarak kamunun Kron'u tercih edeceði anlamýna gelmez.
Kendi fikrim olup, yatýrým tavsiyesi deðildir. Kaldý ki, bizim yatýrýmcýmýzýn çoðu, uzun vadeci deðildir. Uzun vadeci olduðuna inananlarýn çoðunun günlük hisse takip etmesi de, kýsa vadeli dalgalanmalardan faydalanmanýn da peþinde olduðunu gösterir. Dolayýsý ile yatýrým stratejileri herkesin farklý farklýdýr, öyle olmak zorundadýr.
Tabi bu sene konferans sanal ortamda olacak. https://www.gictc.com.tr/
Dolayýsý ile sponsorluk fiyatlarý korktuðumuzdan daha ucuz olabilir
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
RTALB çok iyi net kar yazmýþ (yatýrým tavsiyesi olarak algýlamayýn, bu kar zaten fiyatlanmýþ olabilir, ilgili hisse inceleyip bilgi sahibi olduðum bir hisse deðil).
Þimdi, COVID'den pozitif etkilenen alanlarda, medical olsun, gýda olsun, biliþim olsun, sektörlerde þirketler hep pozitif bilanço gönderirken, bizde neden böyle bir yükseliþ olmadý.
Þimdi, bu sektörler, covid'den direk etkilenen, ve önceliði olan sektörler. Bir virüs tanýma kiti acilen üretilmesi gereken ve piyasaya sürülmesi gereken bir þey iken, bizim satýþýný yaptýðýmýz ürün için, þirketler almaya karar verseler dahi, bunun bir PoC süreci var, bir kurulum süreci var. Bu kurulum süreci, 3-5 ay olursa, çabuk kurulum diye övünüldüðü düþünülürse, bizdeki gecikmelerin bence anlaþýlmasý lazým. Tabi RTALB gibi 5-6 kat hasýlat beklentimiz, kýsa vadede yok, zaten olsaydý ona göre uçuþ olurdu..Uzun vadede, 5 senede ise, global 5 firmadan biri olma hedefi olduðundan, yönetimce, hasýlatýn 80M dolar civarýna çýkmasý hedefi var demektir. Aralýk sonu hasýlatý, 9 M dolar civarýydý. Çok meydan okuyan bir hedef.. Göreceðiz bakalým, kaldý 4,4 yýl. Benim için bu hedefin yarýsýna ulaþýlsa bile yeter.
Diðer taraftan, pozitif taraftan bakarsak, bazý sektörlerdeki artýþ geçici olabilir, hasýlat artýþý covid sonrasý devam etmeyebilir. Ancak, bence PAM alanýnda alýþ yapanlarýn büyük çoðunluðu, covid sonrasýnda da lisans yenilemeye devam edecektir.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yazdýklarým ve Çizdiklerim asla ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Tamamen kendimi geliþtirmek adýna karalamalardýr.
Yer Ýmleri