bunu yazdým ve yine sayfada 6 ziyaretçi iken birden 15 ziyaretçi oldu
Fonetten sonra beðendiðim ikinci yazýlým firmasý
Fonet, Kronun yanýna yaklaþamaz arge ve pazarlamada( yatýrým) ve de brüt kar marjýnda
Kron Brüt kar marjý yüzde 78 , Fonet ise yüzde 40,
Kronun 2 kat fazla brüt kar marjý var Fonetten.
Kron Satýþlarýn yüzde 70ini arge ve pazarlamaya ayýrýyor, Fonet ise satýþlarýnýn sadece yüzde 5 ini arge ve pazarlamaya ayýrýyor..
yani Kron 14 kat daha fazla arge ve pazarlamaya ayýrýyor, arge ve pazarlamanýn satýþlara oran olarak..
Arge ve pazarlamada parasal olarak ise kron 25 kat daha fazla para harcýyor fonetten.
Kron yýllýk 38-40 milyon civarý arge ve pazarlama yapýyor, Fonet ise 1,5 milyon tl
Sn.Forza Körfez, bir dönem önce, bende bank of america olarak düþünmüþ ve kendilerinin internetteki pdf dosyalarýný inceledim birþey bulamamýþtým.Daha öncede bu 7 arkadaþ'' ýn ismi geçmiþti.
Amerika bir finansal kuruluþ ve Türkiye dekilerin toplamýndan daha büyük. Hatýrlarsanýz o dönem Türk bankalarýnýn toplam büyüklüðünü bulup onun üzerinden araþtýrma yapmýþtýk.
Konuya dönecek olursak aslýnda bunun açýklanmamasýnýn sebebi sanýrým ABD de þirketlerinin aðýr baský yapacaðýndan korkulmasý.
Mesela Cyberark kuruluþa baský yapacaktýr.
Kurulusun belirli bir departmanýna-bölümüne-subesine satýlmýþ veya kullanýmýna sunulmuþ ürün diye düþünüyorum ben.
Valla bazen acayýp bayýyorsun Kront efendi....
ytd.
Yazdýklarým Yatýrým tavsiyesi deðildir.Kendi düþüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadýktan sonra kalaný biriktirme deðil , Birikimi ayýrýp kalaný harcamaktýr...
Bence de kýsmi bir satýþ bu. Tüm þirkette kullanýlýyor olsa hasýlata gözle görünür bir etkide bulunurdu diye düþünüyorum. Zaten Gartner'da da buna benzer bir kullaným þekli yazýlmýþ. GTT satýþýnda da söylediðiniz durum oluþmuþtu. Satýþ haberinden sonra GTT'nin Interroute'ý satýn almasý durumu bahane edilerek satýþ tamamlanmadý. Þu an durum ne belli deðil.
Ama olaya þöyle bakmak gerekir diye düþünüyorum. Bu bankalardan birine ürün satmýþ olan global çapta yerli bir ürün söz konusuyken yerli banka hatta þirketlerin bu ürünü kullanmasý mantýklý görünüyor. Rakipleriyle ayný iþi görüyor, yerli ve ucuz. Ayrýca yerli ürün teþvikleri söz konusu. Hem bu ve bunun gibi referanslar, Gartner ve Kuppingercole gibi uluslarasý rapor ve deðerlendirmeler ve yerli basýndaki haber ve ropörtajlar sayesinde ürün daha tanýnýr bir halde.
Yer Ýmleri