Bilanço geldi. Yüzde 8 kar açýkladýlar. Ama diðer kalemler genim hoþuma gitmedi. Ayrýntýlý inceleyen olursa sevinirim.
Bilanço geldi. Yüzde 8 kar açýkladýlar. Ama diðer kalemler genim hoþuma gitmedi. Ayrýntýlý inceleyen olursa sevinirim.
Ýyi akþamlar arkadaþlar
Bu gün genel kurula katýldým. Toplantý esnasýnda ve toplantý sonrasý edindiðim bilgiler(özet)
Soru: Yurtiçi satýþlarýn dolar bazýnda artmamasý
Cevap: Türkiye ekonomisi kötü.,
Soru: Uzun vadeli tl . sözleþmeleri neden ?
cevap:Türkiye'de tl sözleþmeleri zorunlu . Enflasyon artýþý sözleþmelere yansýtýlýyor.
Soru:Çalýþan mevzusu
Cevap: Þirkette üst düzey mühendis kadrosunda þirket baðlýlýðýnda problem yok. ancak orta kademe mühendisler daha iyi teklif aldýklarýnda ayrýlabiliyorlar. Alttan yetiþen insan kaynaðýnýn þirkete kazandýrýlmasý için çalýþýlýyor.
Soru: Dünya PAM üreticileri arasýnda ilk 5 te olma ve gelirlerin %80 ninin yurtdýþýndan kaynaklanma hedefi.
Cevap: Hedefte sapma yok baðlýlýk tam. PAM üreticileri arasýnda ilk 5 te olma ancak satýn alma ve birleþme ile mümkün olabilir. Bu konuda çalýþýyorlar.
Soru: POS cihazý yazýlým modülünün ciroya katkýsý
cevap: henüz yeni ürün olduðundan tahmin erken olur ancak umutluyuz.
Soru: bedelsiz ve geri alým
Cevap.: gündemimizde yok.
Son olarak toplantýnýn samimi bir ortamda geçtiðini,sorulara samimi bir þekilde cevap verildiðini gördüm.Yönetimin þeffaf olduðu hissiyatý bende oluþtu. þirket bilgilendirme politikasýnýn deðiþtirilmesi gerektiðini faaliyetleri hakkýnda daha fazla KAP'ta bildirim yapýlmasýný talep ettim. Lütfi bey bana hak vererek daha fazla bilgi vermeye çalýþacaklarýný belirtti. Ketum davranmamýzýn nedeni yatýrýmcýlarýmýzý korumak çünkü bazen kötü niyetli yatýrýmcýlar tarafýndan söylediðimiz þeyler sosyal medyada farklý maksatlý kullanýlýyor dedi.
Cok tesekkurler sayin mehmetim123, katiliminiz ve bilgilendirmeniz icin.
Enflasyon artisi sozlesmelere yansitiliyorsa, sikinti kismen giderilmis demektir (TUIK enflasyonu ile reel enflasyon arasindaki farktan ve enflasyon farki eklene kadar gecen zaman dilimindeki kayiptan dolayi)
Bilancoda, hasilatta dolar bazli yine dusme var. Her ne kadar TL bazli yuzde 60'lik bir artis olsa da. Hevesten o kadar dustuk ki sayin 51Tarimdunyam, hic detayli inceleyesim gelmiyor. Oyle kabaca bakista, pek negatif bir sey sezinlemedim, notr gibi. Aslinda boyle bir donemde, notr olmasi da iyi denebilir. Yani geri gitmemesi.
Ayrilan eleman sayisi 3 ay once yazdigim gibi, bence en ciddi problem su an. Elbette herkes daha iyi maas buldugunda ayrilabilir. Sikinti, bu daha iyi maas firsatlarinin, TL deger kaybindan dolayi cok cok artmis olmasi. Kimsenin Kron'u sucladigi yok. Onceki donemlerin hic birinde yasamadigimiz oranda bir calisan ayrilmasi ile karsi karsiyayiz. Cografya kaderdir derler ya, maalesef, ulkenin ekonomik yonetiminin basarisizliklarini hepimiz cekiyoruz hic bir sucumuz olmadigi halde, ve ortak vergilerimizin nimetlerindense dengeli faydalanamiyoruz.
Guzel bir nokta olaraksa, faaliyet raporunda gecen,
"özellikle 2022 yýlý 2. yarýsýnda yeni ürünlerin de devreye girmesi ile beraber finansal performansýn artmasý beklenmektedir"
ifadesi. Burada tahmin ediyorum, yeni urun diye bu Marta AAA modifiye POS cihazi yazilimini kastediyorlar (aslinda yeni urunler diyor). Eger oyleyse, bunu yeni urun olarak goruyorlar demektir. Yine eger oyleyse, her ne kadar toplantida bir tahminde bulunmamis olsalar da, en azindan, 3. ve 4. ceyrekte pozitif etki beklemekteler demektir.
Kotu niyetli yatirimcilar, haber gonderseniz de kullanir, gondermeseniz de. Ama 15 ay habersiz kalmak da, hak verilsin ki, 5 yillik bir yatirimcinin hak ettigi bir sey degil. Beni spek nasil etkilesin, sen gonder haberi. Al-sat cilari ben zaten yatirimci olarak gormuyorum. Burada ac parantez, kimseye soylemedigim bir sey soyleyeyim: Haber gondermeyerek o kadar caresiz birakiyorsunuz ki, ben, artik, linkedin'de hangi calisan neyi like etmis, bunlari incelemeye kadar dustum yani, onlardan bir cikarim yapmaya calisiyoruz.
Satin alma ve birlesme calismalarinin devam ettigi meselesinde ise. Cyberark alsaydi, globalde ilk 1'e de girebilirmisiz. Guldum ben o globalde ilk 5'e girme hedefinin nasil gerceklesecegi hakkindaki fikri duyunca, istemsiz.
Bu arada, bilancoyu, genel kuruldan hemen once gondermemelerini de takdir ettim. Guzel, dusunceli bir hareket bence.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Yurtdisi satislarinda dolar bazli da artis olmus (haliyle yurtici satislari dolar bazli dusmus oluyor)
Ironsphere satislari yaklasik 112 bin dolardan 164 bin dolara cikmis
Yurtdisi satislari toplamda, yaklasik 206 bin dolardan 370 bin dolara cikmis.
Tabi senelik bilancoya gore, rakamlar kucuk oldugunda, artis oranini kiyaslamak cok dogru olmaz ama yine de pozitif seyleri bulmaya calisiyorum
Bu arada F/K'miz 14.3'e dusmus. Sene sonunda 17'e dusmustu. Yazilim sirketlerinde 30-40-50 li F/K'lar cok anormal olmuyor. Biz 10'lu F/K'lari hisse degeri 9'lara dustugunde gormustuk.
Yatirim tavsiyesi degildir
Bu yýl 'dijivasyon' dönemi baþlýyor
Salgýnla birlikte hýz kazanan dijital dönüþüm çalýþmalarýna yönelik teknolojilerin, 2022'de etkisini artýrmasý bekleniyor. Dijital dönüþüm süreci bir adým ileriye taþýnarak, artýk dijital ve inovasyonun birleþtiði döneme yani ‘dijivasyon’ sürecine geçiyor.
https://www.dunya.com/sektorler/tekn...-haberi-656343
Hayýrlý olsun bu paylar neden alindi ne bekleniyor ilginç. Kisa vade de aciklama haber gelmezse yeni girenleri uzerler ama uzun vade ilginc olaylara gebe bir haber bence. Sahol haberi de olumlu sektor için.
Sayin Valentine, Cin ZTE baglantisindan dolayi NETAS ortakliginin ABD satislarini etkiledigini dusunuyordu. Onu bilemem ama NETAS kendine faydali olmayann hantal, taseron bir sirket benim gozumde. Ve devamli olarak, NETAS'in simdiye kadar yaptigi en karli ve akillica is, KRONT paylarini almasiydi diyordum. Simdi, onu da elden cikarmis.
Yeni ortak, Zeynep YENEL ONURSAL ile Lutfi Bey arasinda acaba bir akrabalik var midir.
Her neyse.. Hepimize hayirli olsun.
Þirketimizin hisselerinin 10%'unu teþkil eden itibari deðeri 1 TL olan 1.426.852 adet A grubu hisseye sahip Netaþ Telekomünikasyon A.Þ. ile Zeynep Yenel Onursal arasýnda söz konusu hisselerin tamamýnýn satýþýna iliþkin olarak 29 Nisan 2022 tarihinde "pay alým satým" sözleþmesi imzalandýðý Þirketimize taraflarca bildirilmiþtir. Sözleþme uyarýnca ilgili hisselerin toplam satýþ bedeli 52.080.098 TL, hisse baþýna satýþ bedeli ise 36,5 TL olarak belirlenmiþtir.
Ýlgili pay devir iþlemleri de 29 Nisan 2022 (bugün) tarihinde tamamlanmýþtýr ve Zeynep YENEL ONURSAL, Kron Telekomünikasyon Hizmetleri A.Þ.'nin sermayesinin %10'una karþýlýk gelen A grubu hisselerin tamamýnýn sahibi olmuþtur.SPK'nýn II-26.1 sayýlý Pay Alým Teklifi Tebliði uyarýnca, hisse devir iþlemi sonucunda, Ortaklýðýn yönetim kontrolünde deðiþiklik olmadýðýndan, Zorunlu Pay Alým yükümlülüðü doðmamýþtýr.
Söz konusu pay satýn alým süreci ile ilgili açýklama II-15.1 sayýlý Özel Durumlar Tebliði'nin 6'ncý maddesi kapsamýnda þirketimizin ve ortaklarýmýzýn meþru çýkarlarýnýn zarar görmemesi adýna Yönetim Kurulumuzun 13 Nisan 2022 tarihli toplantýsýnda aldýðý karar ile ertelenmiþtir. Erteleme sebebinin ortadan kalkmasý nedeniyle iþbu açýklama yapýlmýþtýr.
Hissedarlarýmýz ve Kamuoyunun bilgisine sunarýz.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1025453
Yer Ýmleri