Arkadaþlar, anlamadýðýnýz birþey var. Borsada bazý hisseler dönemsel olarak hareket eder. Ama hepsinin de bir periyodu vardýr. Bu periyot dipler ve zirvelerden oluþur. Yukarýda iki tane basit grafik attým. Lütfen dikkatlice bakýn. Böylece hissenin hareketlerini kestirebilirsiniz. Ama ÝYÝ NÝYETLÝ olmanýz gerek. Hisse þimdilerde dip çalýþmalarýný yapýyor. Buralar toplama bölgesidir. Borsa Ýle uðraþýyorsanýz ya teknik analiz konusunda biþeyler öðreneceksiniz ya da Bilgi paylaþanlara saygýlý olacaksýnýz (( bu lafý kimse üzerine alýnmasýn, genel olarak tüm forumdaki sýkýntýdýr) hiç birþey bilmeyen biri bile þu grafiklere baksa durumu görür. Ama burada þunlar da yaþandý; hisse 30 lira civarlarýndayken buraya dadanan günlükçü, al-satcýlara övgüler yaðdýrýldý. Þimdi nerde o arkadaþlar acaba. Biz yýllardýr bu hissedeyiz. Zaman zaman grafikler paylaþýrdým ama attýk paylaþmýyorum. Patronu kötüleyeceðinize biraz zaman ayýrýp temel be teknik analiz öðrenin. Zeynep hanýmýn CV sini inceleyin mesela, yetenekleri neler miþ? Bu þirkete ne katabilir veya neden gelmiþ olabilir. Bilançoyu inceleyin , ve büyük resmî attým sizlere buna göre hareket edin. Kýrýcý olduysa kusura bakmayýn. 3-20 hareketinde hissedeydim ve satmadým 2 yýl düþüþü izlerken teknik analiz çalýþtým, 7 ,11-74,90 hareketini ise bu bilgiler sayesinde avantaja çevirdim. Anlatmak istediklerimi anlatabildim mi bilmiyorum.
Yazdýklarým ve çizdiklerim asla ve asl yatýrým tavsiyesi olamaz....
Yazdýklarým ve Çizdiklerim asla ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Tamamen kendimi geliþtirmek adýna karalamalardýr.
Yer Ýmleri