Soru olarak deðil ama derdimizi anlatmak adýna bu hususu da belirttim Sn.Usta.
Hintli Banka'ya satýþ yapmadýk ama belirttiðiniz satýþ þu ülkeye yapýldý diyebilirlerdi, dememiþler. Banka büyük, satýþ küçük olabilir tabi ama müþterinin büyüklüðünü reklam olarak kullanabilirlerdi. Ya akýllarýna gelmiyor ya da bilerek belirtmek istemiyorlar. (Þirketin fiyat hareketleri ile basýna verilen röportajlar ve KAP haberlerinin zamanlamasý benzerlik gösteriyor ve bence bu hoþ bir durum deðil.
Satýþlarý zaten KAP'a bildiriyoruz demiþler ama bu büyüklükteki bir bankaya satýþ, hangi ülkeden olursa olsun, bence KAP'a bildirilmeliydi. (Gartner'a deðerlendirme yazan müþterinin satýþýn bildirilmemesini isteyeceðine inanmýyorum.)
Netaþ'ýn sahip olduðu hisselerin Sn.Zeynep Yenel Onusal tarafýndan satýn alýnmasýndan bahsetmemiþler ki bence bu açýklamaya muhtaç bir durum. Hele ki bu satýþ hisse fiyatýnýn 11 dolarlardan 2 dolarlara düþtüðünde yapýldýysa. Belki þimdi bu satýþtan sonra 20 dolarlara gider ama olay "Hisse fiyatý bizi ilgilendirmiyor" yaklaþýmýna ters düþer.
Bir röportajda Sn.Lütfi Yenel'in "Yakýn gelecekte satýn alma/ortaklýk olabilir." dediðini hatýrlýyorum. Bu soruma, röportajda sorulan bir soru üzerine, "Sektörde satýn alma/ortaklýklar oluyor, biz de bu duruma sýcak bakýyoruz" dendiði söylenmiþ ama bu yönde devam eden bir görüþme olmadýðý belirtilmiþ. Ben öyle hatýrlamýyorum.
Turkcell, Netaþ ve Barikat'a hiç deðinmemiþler ki bence þirketin ve sektörün geleceði adýna çok önemli bir geliþme.
Öncelikle nazik yanýtýnýz için teþekkür ederim.
Bahsettiðim Hintli Banka satýþýný Gartner Peer Insights'da okudum. Linkini aþaðýya ekliyorum.
https://www.gartner.com/reviews/mark...w/view/4283288
Þirketinize yýllar öncesinde yatýrým yaparken, ülkemizin bu güzide þirketine uzun vade yatýrýmcý olmak benim de öncelikli düþüncemdi. Ancak son iki yýlda, borsada yaþanan ralliye raðmen, hisse fiyatýnýn dolar bazýnda 5'te 1'e düþmesi yarattýðý hayal kýrýklýðýnýn yanýnda þirketin iþlerinin yolunda gitmediði ya da hisse fiyatýnýn baskýlanmasýna yönelik manipülasyona uðradýðý konularýnda soru iþaretleri oluþturdu.
Beirttiðiniz hedefe en kýsa sürede ulaþmanýzý bir Türk vatandaþý ve eski bir yatýrýmcýnýz olarak gönülden dilerim.
Saygýlarýmla.
Yer Ýmleri