Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
38,28 10% 150,51 Mn 36,38 / 38,28
32,34 10% 50,81 Mn 32,34 / 32,34
141,20 9.97% 101,11 Mn 133,00 / 141,20
2,54 9.96% 136,79 Mn 2,44 / 2,54
94,50 9.95% 30,51 Mn 94,50 / 94,50
356,50 -9.97% 748,06 Mn 356,50 / 396,00
2,90 -9.66% 434,85 Mn 2,89 / 2,95
67,05 -7.33% 84,02 Mn 67,05 / 72,00
34,70 -6.22% 8,99 Mn 34,70 / 36,50
41,20 -5.72% 2,08 Mn 41,20 / 41,20
3,19 1.59% 2,06 Mr 3,16 / 3,23
323,25 -1.75% 1,78 Mr 321,25 / 323,50
258,50 2.17% 1,71 Mr 258,50 / 261,25
414,50 0.12% 1,60 Mr 413,75 / 421,50
195,20 -0.76% 1,05 Mr 194,60 / 198,00
19,10 -1.65% 85,51 Mn 18,90 / 19,20
82,05 -1.8% 799,91 Mn 81,30 / 82,30
195,20 -0.76% 1,05 Mr 194,60 / 198,00
756,00 -1.18% 290,53 Mn 750,00 / 756,50
94,35 -1.26% 52,95 Mn 93,70 / 94,65
116,90 -1.52% 24,10 Mn 116,20 / 117,10
31,62 -1.31% 10,98 Mn 31,36 / 31,72
10,81 -1.28% 26,11 Mn 10,78 / 10,86
80,25 0.19% 35,32 Mn 79,55 / 80,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 648/932 ÝlkÝlk ... 148548598638646647648649650658698748 ... SonSon
Arama sonucu : 7450 madde; 5,177 - 5,184 arasý.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1. Teknik olarak ne durumdayýz Sn.Umut0109? Paylaþmanýz mümkün olur mu?

2.  Alýntý Originally Posted by Forza korfez Yazýyý Oku
    Teknik olarak ne durumdayýz Sn.Umut0109? Paylaþmanýz mümkün olur mu?
    Ýyi akþamlar sayýn Forza, 138 düþüþünün fibo 0,685 seviyesinden tepki aldýk. Dikkat ederseniz tepki diyorum. Bu seviye önemli bir seviyedir. Muhtemel dönüþ yeri olma ihtimali yüksektir. Fakat döndü diyebilmemiz için 89,60 üzerinde en az 2 kapanýþ görmemiz gerekir. Alt indikatörlerden MACD HAFTALIKTA kötü fakat GÜNLÜKTE al vermek üzere çok yakýn. Al vermesi için 89,60 üzeri kapanýþ yapmasý gerekliliðini buradan da teyit edebiliriz. Hareketli ortalamalara baktýðýmýzda dönüþ için kümeleþme oluþmaya baþlamýþ ( 5 günlük 8 günlüðü kesmiþ) kapanýþ günlükte 8 günlüðün üstünde. Fakat kalýcý olmalý yoksa sadece cýlýz bir tepki olarak kalýr.sonuç olarak 89,60 önemsiyorum. Üzerinde kaldýðý sürece umut var diyebilirim. Aþaðýda kötü ihtimal olarak 74,20 ve 64,80 destekleri var. Saygýlarýmla.

Yazdýklarým ve çizdiklerim asla ve asl yatýrým tavsiyesi olamaz....
    Yazdýklarým ve Çizdiklerim asla ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Tamamen kendimi geliþtirmek adýna karalamalardýr.

3. Çok teþekkür ederim.

4.  Alýntý Originally Posted by Forza korfez Yazýyý Oku
    2020 yýlý karý yaklaþýk 10 milyon.
    2021 yýlý karý ise 35 milyon. 3,5 kat.

Bu oranda bir büyüme olmasýn. Pandemi etkileri, yeni ürünler gibi girdiler oldukça fazla sonuçta.

Bu yýlki yeni sipariþler geçen yýlki kadar olsun. (Bu durum, bu sektörde ve bu dönemde büyük bir baþarýsýzlýktýr bana göre.) Eski anlaþmalar da aynen devam etsin.

Bu durumda, son çeyrek cirosu, geçen yýl son çeyrek cirosunun dolar/TL artýþ oraný kadar üzerinde olmalý deðil mi? Sonuçta sütçü, peynirci bile dolar artýþý kadar zam yapmadý mý ürünlerine? Ayrýca, þirket sürekli pandemiyi bahane edip, sonrasýnda tüm olumsuzluklarýný iliklerimize kadar hissettiðimiz bu pandemi sürecinin avantajlarýný (uzaktan çalýþma vs.'den dolayý) süreç sonrasýnda yaþayacaðýz demiyorlar mýydý?)

2020 dolar kapanýþý 13,32 TL.
    2021 dolar kapanýþý 18.69 TL. 1,4 katý. Hasýlatýn, ARGE'nin, satýþ pazarlamanýn ve karýn bu oranda arttýðýný düþünürsek, bu durumda son çeyrek karý yaklaþýk 44 milyon, yýllýk kar ise yaklaþýk 80 milyon TL olur.

Hiç ilerleme olmadan 80 milyon TL. Peki pandemi döneminde büyük umutlar baðlanan, pandemi sonrasý etkilerin görüleceði/görüldüðü 2022 yýlý bu kadar boþ mu geçti? Yeni satýþlar 2021 ile ayný mý? Havelsan, U fone, Vodafone Türkiye, yeni Gartner deðerlendirmeleri, Ýþ Bankasý, Kuveyt Türk, Anadolu Efes, bunlarýn hiçbiri geçen yýl yoktu. Bir kýsmý 3. çeyrek karýna yansýdý. Geleneksel þekilde son çeyreðe yansýyan hasýlat rakamlarý bu yýl yansýmayacak mý?

Bu þirketin 3 liralardan bu yana yatýrýmcýsýyým, "önümüzdeki dönemde..." ile baþlayan o kadar çok bahane duydum ki. Artýk bahane dinlemek istemiyorum.

Tamamen kendi deðerlendirmemdir. Kimseyi olumlu ya da olumsuz etkilemek istemem. 100 milyonun altýnda gelecek bir kar rakamý fiyaskodur benim bakýþ açýmdan.
    Sayin Forzakorfez,

Siz bu baslikta fikrine en cok deger verdigim kisilerin basinda geldiginiz icin su konularda ne dusundugunuzu onemsiyorum.

Kirmizi ile isaretledigim yerdeki cikariminiza gore, onceki yillarda son ceyrekte yapilan satislarin hic biri diger ceyreklere kaymamistir. Sizce 3. ceyrek son gunu yapilan Ufone satisi yepyeni bir satis midir? Eger bir yenileme satisi ise, onceki donemlerde ilgili kurum sizce 3. ceyrekte mi alim yapmistir, yoksa 4. ceyrekte mi?

Yukarida yazdiklarinizdan bagimsiz, sizce, 109 liradan alim yapan araci kurumun, 3 ay once hisse 36 lirada iken alim yapmayip 3 kati fiyata satin almasinin sebebi, hissenin nasil gelecek vaat ettigini hisse fiyati ucusa gectikten sonra farketmis olmasi olabilir mi?

Tesekkurler

Bu arada Krontech websitesine cogu Guney Amerika ulkesi Ekvator'dan olmak uzere yeni partner'lar eklemisler. Yatirimci sunumunda Ekvator'dan musteri gorunmekteydi. Emin olmamakla beraber, sanirim PAM altindaki moduller de biraz daha genislemis..

Yatirim tavsiyesi degildir

5. Çok teþekkürler Sn.Usta. Ben de sizinle ilgili ayný düþüncelere sahibim. Ücretlendirme, faturalandýrma, bilançoya yansýtýlma iþlemleri oldukça karýþýk bu hissede. Yýllardýr çözemedim açýkçasý. Þirkete de defaten sordum. Ancak net yanýt aldýðýmý söyleyemem.

Yýllardýr süregelen dönemsellik ve hakiki ciro ile karýn son çeyrekte oluþmasýndan dolayý, yýl içinde yapýlan birçok satýþýn yýl sonunda faturalandýrýldýðýný ya da daha doðrusu ödendiðini düþünüyorum. Neredeyse tüm satýþlarýn yýlsonunda yapýlýyor olmasý mantýklý gelmiyor bana bir türlü. Siber güvenlik, reklam gideri gibi bir harcama kalemi deðil ki, yýl sonunda bilançoyu denkleþtirirsek ya da para artarsa alýnsýn. Ýhtiyaç olduðuna karar verildiðinde bir an önce uygulanmaya gayret edilir. Aradaki riski kimse üstlenmek istemez. Ayrýca, bu SAAS ve PAAS olayýndan sonra iþ daha da karýþtý bana göre. Ýki ürün alana bir ürün bedava, þimdi al üç ay sonra öde kampanyalarý devreye girecek, ödeme ve hasýlat rakamlarý iyice karýþacak, muhtemelen de dönemsellik bir nebze azalacak.

U-Fone satýþýna gelirsek, bana göre bir yenileme. Ürün ve modül sayýsý deðiþmiþ muhtemelen. Ancak, satýþ tutarý ise devasa boyutlarda. Bu durum da beni oldukça heveslendiriyor açýkçasý. Bu denli büyük müþterilere yapýlan satýþlar para ediyor demek ki düþünüyorum. Bu ölçüdeki 10 müþteri bilançoyu taþýr, yapýlacak diðer satýþlarla da beklediðimiz istikrarlý hasýlat patlamasý görülebilir diye umutlanýyorum.

Ýyi bir bilanço beklememin nedeni 3.çeyrek satýþlarýndan baðýmsýz. U fone satýþýnýn 3. çeyrek bilançosuna dahil olduðunu düþünüyorum. Ancak, her yýl (örneðin 2021 yýlýnda) tek bir satýþ haberi düþmemiþken, ciddi bir 4. çeyrek karý oluþmuþtu. Bu sene ise, artan partner sayýsý, Vodafone üzerinden yapýlan satýþlar, SAAS-PAAS ve belki de Havelsan satýþlarý bekliyorum. Geçen seneden %30 fazla yeni müþteri olsa, bence hasýlat 100 milyonu geçmeli. Bunda o inanýlmaz 3. çeyreðin etkisi büyük tabi.

Sanýrým siz U fone satýþýnýn 3. çeyreðe aktarýlmasýndan dolayý, 4. çeyrek hasýlatýndan düþülecebileceðinden þüpheleniyorsunuz. Olabilir tabi. Hisse fiyatý ve yabancý oranýndaki düþüþ de bu ya da benzeri bir kötü bir sürprize iþaret ediyor. (Bu da bir ters köþe olabilir tabi.😂) Ama bu iþ planlanarak yapýldýysa artýk bu kadarýna ne denir bilemedim.😂😂😂

Siz de farketmiþsinizdir ki, çok kýzgýným þirkete. Piyasa dizayn iþleri çok ön planda. Olumsuz anlamda tabi. Borsamýzda baþka þirketlerde de görüyoruz, aslýnda olmamasý gereken, bu piyasa dizayn iþlerini. Ancak son dönemde tüm güçlerini piyasaya güven vermek ve hisse fiyatýný yükseltmek için kullanýyor diðer patronlar. Neredeyse hergün düþen KAP haberleri, hisse geri alýmlar vs.

Þu hissede yýllardýr yaþadýklarýmýzý bir düþünsenize. Hisse satýþlarý, geri alýmlarý, fonlar, hergün iþlem yapan aracý kurumlar, satýþlarýn zamanlarý, Gartner deðerlendirmeleri, KAP haberleri vs vs.

Hisse fiyatýndaki tüm bu olumsuzluklara raðmen, þirket iyi durumda mý? Bence evet. Er geç fiyata yansýr mý? Daha önce tanýk olduk, olmalý. Benim bu hissedeki yatýrým geçmiþime iliþkin tek özeleþtirim de bu yönde. 20'ye çýktýðýnda bir miktar sattým, sonrasýnda 16 liralardan çok erken geri alým yaptým. Sonra pandemi döneminde 18'lerden satabilmiþtim. 11-12'lerden de geri alým yapabilecekken cesaret edemedim ve çok daha yukarýlardan alým yapmak zorunda kaldým. Sonraki 79 hareketi ise çok can yakýcý oldu benim açýmdan.😊Yine satýlacak yerde satmadým. Sonrasý 137. Bu þirkete kadar borsada potansiyelli þirketleri tutarak çok güzel kazançlar elde etmiþtim. Bu hissede ise alýþ yapmak kadar uygun yerde satýþ yapabilmek de çok önemli. Hissenin bu karakteri ileride deðiþebilir tabi.

Þirkete ve sektöre güvenmek benim hatamdý. Kron;, hikayesi olan, büyüyen, lot sayýsý az olan bir þirket. Son dönemin popüler þirketlerinden fazlasý var eksiði yok. Birtek þey eksikmiþ onu da söylemeyeyim.

6.  Alýntý Originally Posted by Forza korfez Yazýyý Oku
    Çok teþekkürler Sn.Usta. Ben de sizinle ilgili ayný düþüncelere sahibim. Ücretlendirme, faturalandýrma, bilançoya yansýtýlma iþlemleri oldukça karýþýk bu hissede. Yýllardýr çözemedim açýkçasý. Þirkete de defaten sordum. Ancak net yanýt aldýðýmý söyleyemem.

Yýllardýr süregelen dönemsellik ve hakiki ciro ile karýn son çeyrekte oluþmasýndan dolayý, yýl içinde yapýlan birçok satýþýn yýl sonunda faturalandýrýldýðýný ya da daha doðrusu ödendiðini düþünüyorum. Neredeyse tüm satýþlarýn yýlsonunda yapýlýyor olmasý mantýklý gelmiyor bana bir türlü. Siber güvenlik, reklam gideri gibi bir harcama kalemi deðil ki, yýl sonunda bilançoyu denkleþtirirsek ya da para artarsa alýnsýn. Ýhtiyaç olduðuna karar verildiðinde bir an önce uygulanmaya gayret edilir. Aradaki riski kimse üstlenmek istemez. Ayrýca, bu SAAS ve PAAS olayýndan sonra iþ daha da karýþtý bana göre. Ýki ürün alana bir ürün bedava, þimdi al üç ay sonra öde kampanyalarý devreye girecek, ödeme ve hasýlat rakamlarý iyice karýþacak, muhtemelen de dönemsellik bir nebze azalacak.

U-Fone satýþýna gelirsek, bana göre bir yenileme. Ürün ve modül sayýsý deðiþmiþ muhtemelen. Ancak, satýþ tutarý ise devasa boyutlarda. Bu durum da beni oldukça heveslendiriyor açýkçasý. Bu denli büyük müþterilere yapýlan satýþlar para ediyor demek ki düþünüyorum. Bu ölçüdeki 10 müþteri bilançoyu taþýr, yapýlacak diðer satýþlarla da beklediðimiz istikrarlý hasýlat patlamasý görülebilir diye umutlanýyorum.

Ýyi bir bilanço beklememin nedeni 3.çeyrek satýþlarýndan baðýmsýz. U fone satýþýnýn 3. çeyrek bilançosuna dahil olduðunu düþünüyorum. Ancak, her yýl (örneðin 2021 yýlýnda) tek bir satýþ haberi düþmemiþken, ciddi bir 4. çeyrek karý oluþmuþtu. Bu sene ise, artan partner sayýsý, Vodafone üzerinden yapýlan satýþlar, SAAS-PAAS ve belki de Havelsan satýþlarý bekliyorum. Geçen seneden %30 fazla yeni müþteri olsa, bence hasýlat 100 milyonu geçmeli. Bunda o inanýlmaz 3. çeyreðin etkisi büyük tabi.

Sanýrým siz U fone satýþýnýn 3. çeyreðe aktarýlmasýndan dolayý, 4. çeyrek hasýlatýndan düþülecebileceðinden þüpheleniyorsunuz. Olabilir tabi. Hisse fiyatý ve yabancý oranýndaki düþüþ de bu ya da benzeri bir kötü bir sürprize iþaret ediyor. (Bu da bir ters köþe olabilir tabi.��) Ama bu iþ planlanarak yapýldýysa artýk bu kadarýna ne denir bilemedim.������

Siz de farketmiþsinizdir ki, çok kýzgýným þirkete. Piyasa dizayn iþleri çok ön planda. Olumsuz anlamda tabi. Borsamýzda baþka þirketlerde de görüyoruz, aslýnda olmamasý gereken, bu piyasa dizayn iþlerini. Ancak son dönemde tüm güçlerini piyasaya güven vermek ve hisse fiyatýný yükseltmek için kullanýyor diðer patronlar. Neredeyse hergün düþen KAP haberleri, hisse geri alýmlar vs.

Þu hissede yýllardýr yaþadýklarýmýzý bir düþünsenize. Hisse satýþlarý, geri alýmlarý, fonlar, hergün iþlem yapan aracý kurumlar, satýþlarýn zamanlarý, Gartner deðerlendirmeleri, KAP haberleri vs vs.

Hisse fiyatýndaki tüm bu olumsuzluklara raðmen, þirket iyi durumda mý? Bence evet. Er geç fiyata yansýr mý? Daha önce tanýk olduk, olmalý. Benim bu hissedeki yatýrým geçmiþime iliþkin tek özeleþtirim de bu yönde. 20'ye çýktýðýnda bir miktar sattým, sonrasýnda 16 liralardan çok erken geri alým yaptým. Sonra pandemi döneminde 18'lerden satabilmiþtim. 11-12'lerden de geri alým yapabilecekken cesaret edemedim ve çok daha yukarýlardan alým yapmak zorunda kaldým. Sonraki 79 hareketi ise çok can yakýcý oldu benim açýmdan.��Yine satýlacak yerde satmadým. Sonrasý 137. Bu þirkete kadar borsada potansiyelli þirketleri tutarak çok güzel kazançlar elde etmiþtim. Bu hissede ise alýþ yapmak kadar uygun yerde satýþ yapabilmek de çok önemli. Hissenin bu karakteri ileride deðiþebilir tabi.

Þirkete ve sektöre güvenmek benim hatamdý. Kron;, hikayesi olan, büyüyen, lot sayýsý az olan bir þirket. Son dönemin popüler þirketlerinden fazlasý var eksiði yok. Birtek þey eksikmiþ onu da söylemeyeyim.
    Tesekkurler sayin Forzakorfez,

Ben de sizinle hemfikirim.

Evet, Ufone satisinin normalde onceki yillarda 4. ceyrekte olmasi gerektigini dusunuyorum. Cunku eger 3. ceyrekte olsaydi, bu buyuklukteki bir satisin bilancoda onceki yillarda farkedilmesi gerekirdi. Elbette bu sene 3. ceyrege kayan satis, tahminen yenileme oldugundan ve belki bazi moduller de eklenmis olabileceginden, satis fiyatinda dolar bazli artis olabilir. Umdugunuz musteri artisi aslinda yatirimci sunumuna gore ilk 9 aylikta zaten gerceklesmis.Mesela 39 kurumsal satistan 16'si yeni diyor. Artis miktari yuzde 70 civari (sadece kurumsal bu--digerleri daha az olabilir ve kurumsallara yapilan satis diyati daha kucuk olabilir). Dolayisi ile umidim bu yeni musterilerden gelen artis ile bu kaydigini tahmin ettigim Ufone satis farkinin kapatilmasi.

Zamaninda cikmama konusunda da benzer tecrubeler yasadik. Ben 79 hareketinde de 140 hareketinde de cok az satabildim. Halbuki yuzde 20-30 bile satsam simdi 2 kat hissem olabilirdi. Tek tesellim ise, az da olsa artan hissem ve sirketi/patronlari artik daha iyi taniyor olmam..

Huylu huyundan vazgecmez, ileride yine boyle hareketler cekecektir. Ancak yine de hareketin spekulatif mi oldugu konusunda suphede olacagiz cunku ben agresif pazarlama stratejisi bekliyorum

Yatirim tavsiyesi degildir
    Son düzenleme : Usta; 05-02-2023 saat: 14:40.

7. Bakalým bu hafta ne olacak...
    Krontun bilancoya doðru performansini görelim...
    Ytd.

8. Cumhurbaþkaný Erdoðan: 10 ilde 3 ay OHAL ilan edildi! "Dünyanýn en büyük felaketlerinden biri" diyerek açýkladý...

Sayfa 648/932 ÝlkÝlk ... 148548598638646647648649650658698748 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •