Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
32,34 10% 51,33 Mn 32,34 / 32,34
38,28 10% 194,95 Mn 36,38 / 38,28
141,20 9.97% 102,98 Mn 133,00 / 141,20
2,54 9.96% 144,38 Mn 2,44 / 2,54
8,95 9.95% 351,79 Mn 8,47 / 8,95
356,50 -9.97% 831,96 Mn 356,50 / 396,00
2,90 -9.66% 534,06 Mn 2,89 / 2,95
22,62 -8.42% 38,57 Mn 22,24 / 24,00
34,12 -7.78% 36,04 Mn 33,92 / 36,50
178,20 -7.19% 132,83 Mn 178,20 / 200,80
324,75 -1.29% 2,92 Mr 321,25 / 325,25
3,17 0.96% 2,80 Mr 3,16 / 3,23
257,75 1.88% 2,23 Mr 257,50 / 261,25
413,50 -0.12% 1,94 Mr 413,25 / 421,50
197,30 0.31% 1,73 Mr 194,60 / 198,90
19,11 -1.6% 118,13 Mn 18,90 / 19,20
82,50 -1.26% 1,44 Mr 81,30 / 82,75
197,30 0.31% 1,73 Mr 194,60 / 198,90
758,50 -0.85% 412,91 Mn 750,00 / 759,00
94,35 -1.26% 74,07 Mn 93,70 / 94,65
117,00 -1.43% 29,36 Mn 116,20 / 117,20
31,74 -0.94% 16,55 Mn 31,36 / 31,76
10,78 -1.55% 36,39 Mn 10,76 / 10,86
80,35 0.31% 62,31 Mn 79,55 / 80,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 657/932 ÝlkÝlk ... 157557607647655656657658659667707757 ... SonSon
Arama sonucu : 7450 madde; 5,249 - 5,256 arasý.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1.  Alýntý Originally Posted by Mao Yazýyý Oku
    Diyecek söz yok ben hala bu firma ile ilgili beklentilerimi yitirmiþ deðilim diyecek sözüm olmamasýna raðmen bu mesajý atayým da bana ima yollu yazanlar bu mesajý alýntýlayýp rahat rahat ben dedim desinler taþlayýn beni ben hala bu þirket kadar potansiyeli olan firma göremiyorum ah bir de þeffaflaþýp kurumsallaþsalar ne olur çok analizler yazýlabilir burada ama þu bir gerçek bu firmanýn yatýrýmcýsý sabýr taþý olmak zorunda hisse ile ilgili beklentiler yüksek olup fiyat da ralliye girince hep bir yerden kesilen ayaklarýmýzý yere bastýrýyorlar bir gün o yerden kesilen ayaklarýmýz bir hava balonuna binmiþcesine daha da havalanýr umarým.

Yatýrým tavsiyesi deðildir.
    Sayin Mao, yazdiklarinizin hemen hepsine katiliyorum. Ancak hissenin sanki sadece kendi dinamikleri ile ralli yapmis gibi yazdiginiz kisma katilmiyorum. Rallide en buyuk etken sisirilmis 3.ceyrek bilancosuydu. Cok guzel oyun oynandi ve siz de buna pek gonullu alet oldunuz, halay basi cektiniz, Para ile adam tutsalar, hisse 100 uzerinde iken sizin yaptiginiz kadar inandirici ve etkili olamazlardi.

Sayin Forzakorfez'in guzelce yakaladigi bir nokta vardi: Bunlar koskoca Netas'tan 36 liraya ustelik A grubu milyon kusur hisse almis kisiler. Ona bunu yapan bize neler yapmaz. Yok oyun olmaz, yok algicisin, yok sirket calisanisin demekle, inanmak istememekle yapilan cirkeflikler bertafaraf olmuyor.

2023 yili icin, pazarlamadaki girisimlere ve urunlerdeki gelismelere bakarak ben de cok umitliyim. Boyle gelecek vaadeden bir sirket neden boyle oyunlar yapar anlamak zor. Belki de insanlar tiksinsin de uzak dursun diye yapmislardir. Belki de yaptiklarinin suc oldugunu dusunmuyorlar ve hatta ovuncle, kahkahalarla birbirlerine helal olsun, iyi is cikardin diye tebrikler gonderiyorlar.

Yatirim tavsiyesi degildir

2.  Alýntý Originally Posted by Usta Yazýyý Oku
    Sayin Mao, yazdiklarinizin hemen hepsine katiliyorum. Ancak hissenin sanki sadece kendi dinamikleri ile ralli yapmis gibi yazdiginiz kisma katilmiyorum. Rallide en buyuk etken sisirilmis 3.ceyrek bilancosuydu. Cok guzel oyun oynandi ve siz de buna pek gonullu alet oldunuz, halay basi cektiniz, Para ile adam tutsalar, hisse 100 uzerinde iken sizin yaptiginiz kadar inandirici ve etkili olamazlardi.

Sayin Forzakorfez'in guzelce yakaladigi bir nokta vardi: Bunlar koskoca Netas'tan 36 liraya ustelik A grubu milyon kusur hisse almis kisiler. Ona bunu yapan bize neler yapmaz. Yok oyun olmaz, yok algicisin, yok sirket calisanisin demekle, inanmak istememekle yapilan cirkeflikler bertafaraf olmuyor.

2023 yili icin, pazarlamadaki girisimlere ve urunlerdeki gelismelere bakarak ben de cok umitliyim. Boyle gelecek vaadeden bir sirket neden boyle oyunlar yapar anlamak zor. Belki de insanlar tiksinsin de uzak dursun diye yapmislardir. Belki de yaptiklarinin suc oldugunu dusunmuyorlar ve hatta ovuncle, kahkahalarla birbirlerine helal olsun, iyi is cikardin diye tebrikler gonderiyorlar.

Sn Usta, sadece þunu söylemek istiyorum çünkü laf uzayýnca anlatýlmak istenen de kayýyor baþka yerlere ve yanlýþ anlaþýlýyor ben herkesi anlamak için gayret gösteririm siz de þayet beni anlamak isterseniz þu mantýk üzerinde yürüdüðüm için bu insanlar ile ile ilgili yapmazlar etmezler diye düþünme sebebimi belki anlarsýnýz þu an kafam çok karýþýk olmakla birlikte sizin de dediðiniz gibi anlamýyorum böyle bir þirket neden böyle biþey yapar bende diyorum ki Lütfi beyin geçmiþi þirketin mevcut yapýsý potansiyeli kurumsallaþma mecburiyeti yani yapmak istese bile yapmamalýlar böyle þeyler sonra aklýma þu geliyor acaba kendi ellerinde olmayan sebepler mi vs filan diyorum hisse fiyatý da düzelmeye baþlayýnca ne diyeyim fakirin ekmeði umut gaza gelen bir toplumun parçasý olma yanýmý artýk bir kenara býrakmalýyým sanýrým diyorum þu notu da ekleyeyim ben hala þirketin halka açýklýk oranýnýn görünenden çok az olduðunu düþünüyorum çok deðerlenmesini beklediðim bir þirketim olsa bende üçte 1 kýsmýna deðil üçte 2 kýsmýna sahip olmak isterdim o sebeple topladýlar diye de düþünüyordum ama hala ayný oyunu niye oynuyorlar anlamýyorum bu yazdýklarýmda bile artýk yanýlma ihtimalim olduðunu düþünmeye baþladým lütfen kimse etkilenip Yatýrým tavsiyesi olarak uygulamasýn ben bu þirketin yýllýk karýný buraya yazmasam da 120 milyon bekleyen polyannanýn tekiyim þu an diplerde yada diplere yakýn yerlerde böyle yazmak zorunda kaldýðým için ýzdýrap duyuyor ve artýk bu sene buranýn 4 katýna çýksa da fiyat temkinli yazmak zorunda kalacaðým hayat herkesi eðitir.

3. Þu da hala ihtimallerden biri pazarlama bu yýl agresif gerçekleþti net kar kadar pazarlama gelmesi kabul edilebilir ve bir müþteri kaybý yaþandý ise ileride bunu samimiyet ile izah ederler ise yatýrýmcýya sonra da þu birbirinin kopyasý fiyat hareketleri son bulup istikrara kavuþur ise adama haksýzlýk yapmýþýz diye ben düþünürüm ama yine de kýzarým sanýrým yatýrýmcý düzgün bilgilendirilse iþler kötü de gitse dönemsel pazarlama harcamalarý þiþse de kötü gelen bilanço anlamlandýrýlýr ve kaygý yaþanmaz ama bunu yönetim biliyor yatýrýmcý bilmiyorsa yönetim dürüst olsa da yanlýþlýk var burda.

4. Bilemiyorum, belki ben iyi dusunme ozelligimi kaybettim bunlara karsi, ben de insanlara boyle bir sey yakistirmak istemem. Belki de buyuk bir firma bizi birakti ama bu buyuklukte kac tane yurtdisi musterimiz var ki. Ben bu ihtimali cok zayif goruyorum. Belki de son ceyrek 10-15 milyon daha yurtdisi satis yapariz ve bilanco bu kadar siritmaz diye dusunduler.

Ben de sirketin her an ciddi sicramalar yapabilecegini ve buna her zamankinden daha yakin oldugumuzu dusunuyorum. Surada kavgasini yaptigimiz sadece 1 sirket, buyuk bir sirket. Ama Kron bu buyuklukte bir veya daha fazla sirkete zaten her zaman satis yapma potansiyeli olan bir sirket. Yeni urunler/moduller de yolda gorunuyor faaliyet raporuna gore. Son eklenen partnerlar da cok kuvvetli.

Sirket buyuyor. Maalesef bilanco sirketin buyumesine, urunlerin gelistirilmesine paralel bir sekilde buyumedi, buyumuyor. Sikintiyi kesfedip ona gore hareket etmeliler. Sikintinin "ha buldum, isim degistirelim/logo yenileyelim" ile cozuldugunu sanan kisi ile artik yollari ayirsinlar, farkli ve kaliteli bakis acisina sahip kisiler bunyelerine eklesinler. Aslinda takip ediyorum, cok kaliteli kisiler eklendi gecen sene. Son fuarda, telekomlara mesaj "cironuzu artirin" brosurleri vardi. Hayirlisi artik.

Yatirim tavsiyesi degildir.

5. sn.Usta , sn.Forza korfez sizlere 2 sorum olacaktý,

yatýrýmcý sunumunda boyalý kýsýmda "Kron siber güvenlik
    ürünleriyle adreslenen
    pazarýn 2025 için
    öngörülen büyüklüðü
    9.7Milyar USD" ifadesi geçiyor..

2021 te pazar büyüklüðü 2,3 milyar dolarken 2025 te 4 milyar dolara çýkmasý bekleniyor.
    En altta 9,7 milyar dolara dahil edilmeyen NPM var 2025 te PAM ýn 3 katýna yakýn 11,8 milyar dolar pazar payý beklenen, 2022 yýllýk faaliyet raporunda da "Kron NPM ürünümüzün kamu ve özel sektörde kullanýmýný yaygýnlaþtýrmayý,..." ifadesi geçiyor.

1.Kron'un en büyük ve iddaalý ürünü 2021 yýlýnda 2,3 milyar dolar olan PAM sektörüyken 2025 yýlýnda NPM dahil 21,5 milyar dolarlýk pazarý hedefliyorlar diyebilir miyiz?

2.Kron için pazarýn büyüklüðü düþünüldüðünde asýl önemli olanýn ciro, kar vs deðil de müþteri sayýsýnýn artmasý ve yeni ürünlerde dünya çapýnda yer alabilmek diyebilir miyiz?

teþekkürler, hayýrlý kazançlar dilerim..

yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir..

6. Sayin rain, mesajinizi, soru yoluyla bilgilendirmek olarak algiliyorum. Ve dikkat cektiginiz noktalar icin tesekkurler. Evet, ben de pazarlamaya hazir hale gelen urunlerden dolayi memnunum. Bunlardan bazilari onceden de vardi ama sanirim cok daha gelistirildiler. Ciroyu onemsemediklerini dusunmuyorum. Musteri sayisindaki artisin SaaS vasitasiyla kucuk sirketlere oldugunu dusunuyorum. Ama bu demek degildir ki, musteriyi onemsemiyorlar. Adamlarin stratejisini elbette bilmiyoruz, seneler once sordugumda, bir yontem bahsetmislerdi, once bir kisim urun ile musteriye satis yapip sonra oradan yayilma gibi. Hala ayni taktik midir bilemem. Yatirimci sunumunda, her pazar icin farkli kanal stratejisi uyguluyoruz demisler. Kanal stratejisi pazarlamada cok teknik bir terim ve ben tam olarak bilmiyorum. Ama dikkat cektiginiz hususlarda her zamankinden daha fazla umitliyim.

7. çok teþekkürler sn. Usta emek verdiniz, Kron ve sektör hakkýnda bir çok bilgiyi ilk sizin yazýlarýnýzdan öðrendim yýllardýr.
    yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir..

8. Sn.rain geçmiþ dönemde, þirketle ilgili belki de en önemli sorunumuz buydu. Þirket tarafýndan üretilen yüksek teknoloji ürünlerle ilgili bilgi sahibi olamýyoruz. Konu çok teknik ve alan uzmanlýðý gerektirdiðinden, ürünler tam olarak ne iþe yarar, hangi þirketlerce kullanýlmasýna ihtiyaç duyulur, satýþ fiyatý nedir, Kron'un ürünleri ne kadar kalitelidir, rakip ürünlerine göre durumu nedir vs. Sonrasýnda borsa oyunlarý bu sorunumuzun önüne geçti.😂 Eskiden kýyý köþe bilgi kýrýntýlarýný kovalar, yatýrýmcý iliþkilerine sorular sorar, yanýtlarý analiz eder, yorumlamaya çalýþýrdýk. Þu an hem heves kalmadý, hem de þirket þeffaflýk konusunda çok deðiþti. Oysa ki sektörün parlaklýðý ve þirketin þu anki durumuyla, az bir gayretle (ya da hiçbirþey yapmayarak) 1.000 TL olmasý iþten bile deðildi.

Sorularýnýza gelecek olursak, yanlýþ bilmiyorsam NPM (Network Perfomance Monitoring) Kron'un, telekom müþterileri nedeniyle, yýllardýr içinde bulunduðu bir alan. Adeta ata sporu. Birkaç yýl önce Sn.Lütfi Yenel'in dünya çapýnda ses getirecek dediði ürün de bu alandaydý yanlýþ hatýrlamýyorsam.

Bunun yaný sýra Data Masking olayý var. Bundan da çok umutlu görünüyor þirket. Bu yönde birçok açýklama hatýrlýyorum. Bu konuda da epeyce yol katedilmiþ gibi görünüyor.

IOT ve yapay zeka vardý uzun süre Faaliyet Raporlarý'na konu olan. Onun da az ekmeðini yemedi þirket borsada. Tam da teknolojiye azcýk ilgi duyan, bu yönde yatýrým yapmak isteyen KY'larý tavlayacak kelimeler. Gerçek hayatta ise, kullanýcý davranýþlarýný ölçerek ilave güvenlik kademesi sunan yetenek var konuya iliþkin sadece bildiðimiz. Belki de, gerçekten iyi durumdadýr þirket bu alanda. Sonuçta, akýllý buzdolaplarý, otomatik intikal eden araçlar yok henüz hayatýmýzda. Bir baþarý varsa da ölçemiyoruz henüz. Akýllý stadyumlar, þehir hastanelerin vs olmadý ama, TOGG'da Kron ürünlerini görmeyi çok isterim.

Söylediðim gibi, sektöre oldukça uzaðým. Belki de böyle yürüyordur iþler bu sektörde. Zaten kýzdýðým konu da bu deðil. Borsa oyunlarý, kaydýrmalar, sürpriz bilançolar, öngörülemez fiyat hareketleri, deðiþen ortaklýk yapýlarý ve bunun etkileri, alýþlar-satýþlar vs.

Satýþ stratejisine yönelik sorunuza iliþkin olarak ise, bir bilgim olmamakla birlikte, süreklilik arzeden bir stratejileri olduðunu
    da düþünmüyorum. Fuarlara katýlýyorlar, ofisler açýyorlar, talep edene ürün satýyorlar bana göre. Saas bence büyük bir eþikti bence. Ayný þekilde, Vodafone'la yapýlan anlaþma ve Havelsan anlaþmasý da öyle. Hadi Havelsan anlaþmasý yeni diyelim. Vodafone'la ilgili bu sene katký bekliyordum artýk. Geçen yýlýn faaliyet raporunda belirtmeye deðer gördükleri bu satýþ kanalýnýn ilerleme durumu ve sonuçlarý ne oldu belli deðil. Bu seneki faaliyet raporunda birtek kelime yok konuyla ilgili. Yine kaynadý gitti sanýrým. Saas'a yönelik olarak ise, bir sürü Gartner deðerlendirmesi geldi 3.çeyrekte. (Sonra kesiliverdi.) Saas iledir, devamý gelir bu satýþlarýn diye sevindik. Devamý gelmedi. E ciroya katkýsý? 3.çeyrek bilançosuna mý dahil oldu? Son çeyrekte satýþ olmadý mý? Bilançoya hiç mi dahil edilmedi? Bedavaya mý verildi? Yoksa bu kadar mýdýr katkýsý, fazla ümitlenmemek mi lazým gelir? Yoksa yine kaydýrma mý söz konusu? Daha önce söylediðim gibi bir kere kaydýran hep kaydýrýr. Belki de biz yanýlýyoruzdur. Þirket için önemli dönüm noktalarýný hep ürünlerde, satýþlarda, cirolarda aradýk. Belki de bu kaydýrma önemli bir dönüm noktasýydý þirketi tanýmaya iliþkin. Bir diðeri hisse devri. Bir diðeri patronun 12 liradan hisse alýþý, genel müdürün büyük düþüþ öncesinde hisse satýþý vs. Borsada boþuna demezler patron önemli diye.

Sayfa 657/932 ÝlkÝlk ... 157557607647655656657658659667707757 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •