Sayýn Cok , Vestelin finansallarýyla pek ingilenmedim ve hiç incelemedim þiydiye kadar. Siz yazýnca bi baýkýyým dedim þöye finansallarýna..
Yaptýðý yatýrýmlarý iyi , yatýrýmlarýný her sene de artýrýyor Vestel, Maddi ve MAddi olmayan kalemler sürekli artýþ içinde..
F/K sý , brüt kar marjýna göre yüksek gözüküyor . Sebebine baktým az önce , finansalarýnýn inceledim biraz. Diðer faaliyetlerden son dönemde sürekli zarar yazýyor. Bu zarararýn ise sebebinin bilmiyorum, muhtemelen dolar kurunun yükseliþinden olumsuz etkileniyor , kasasýnda daha fazla tl tutuyor olabilir.
elbette bilançoda bir dönem gelir ve bu diðer faaliyet kalemi düzeldiðinde , asýl kar gözükecektir. Bu durumda da yanlýþ hesaplamadyýsam ,ortalama son yýl , 2022 yýllýkta , 5 milyar net kar yapmasý gerekirken sadece 1,1 milyar kar yapmýþ, diðer faaliyetlerden zarar kaleminden dolayý.
Bu durumda da 16 olan F/K, 5 milyar kar yaptýðýnda 5 kat düþer. yani 3,2 F/K gelir. Brüt kar marjý yüzde 25 lerde Vestelin... Ortalama 12 F/K ile fiyatlansa . 4 katlýk bi potansiyel var VEstelde.
Aslýnda Vestelde þu an çok büyük fýrsat varmýþ , siz yazýnca böyle, bu frsatý ben de görmüþ oldum.
NOT: Yazdýklarým bilgi amaçlýdýr..Yatýrým tavsiyesi asla deðildir. Herkes kendi

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri