+6 dan -4,23 müthiþ baþarý...
Bir Çin atasözü vardýr..
Annenin eleði babanýn küreði...
Dolan dolan gelir elin semersiz eþeði...
Komþunun þuursuz köpeði , yer tavuklarý iki iki,
Ulan bu ne haldýr be, ey eþþeðin z.ki.....
+6 dan -4,23 müthiþ baþarý...
Bir Çin atasözü vardýr..
Annenin eleði babanýn küreði...
Dolan dolan gelir elin semersiz eþeði...
Komþunun þuursuz köpeði , yer tavuklarý iki iki,
Ulan bu ne haldýr be, ey eþþeðin z.ki.....
Yazdýklarým Yatýrým tavsiyesi deðildir.Kendi düþüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadýktan sonra kalaný biriktirme deðil , Birikimi ayýrýp kalaný harcamaktýr...
Kontrolmatik Ceosu Sami Bey , Fatih altaylýnýn TEKE TEk programýna katýlmýþ .
Þu ana kadar 130 bin kiþi izlemiþ. Zaten Kontolmatiði tüm Türkiye tanýdý ve güveniyor kontolmatiðe.
Bu yayýndan sonra da 130 bin kiþi yatýrýmcý daha gelir kontolmatik hissesine .
https://www.youtube.com/watch?v=BxBH...l=TekeTekBilim
Nereden nereye .
Kront hissesi ise þu ana kadar tarih boyunca yatýrýmcýsýný soyan ve dolandýran hisse olarak tarihe geçti.
NOT: Yazdýklarým bilgi amaçlýdýr..Yatýrým tavsiyesi asla deðildir. Herkes kendi kararýný kendisi versin
Adamlarýn derdi ( adam derken lafýn geliþi) dünya markasý olacaðýz diye yola çýkýp ellerine yüzlerine bulaþtýrdýlar. Ya satýþ stratejilerinden dolayý yada bizim bilmediðimiz bir þeyden dolayý.
Halen hepsini geçiyorum 2023 yýlýnda 1 adet bile satýþ haberi olmamasý acayip sýkýntý bir süreç.
Sondan gidelim.Tahminim;
24 aralýktan sonra noel vs.derken yurtdýþý bir satýþ olmaz.
Kaldý 2 ay.
Kasým-24
Aralýk-24
Kasým-11 e kadar bilançonun gelmesi lazým. Yaklaþýk 1 ay var.
Ya amq neyse þuna yorum yazmak bile zaman kaybý... Boþverin aga... NE demiþ üstad Reha Muhtar. Tecavüz kaçýnýlmazsa zevk almayý bileceksin.
Þu bedelli süreci bitsinde ne olacaksa olsun....
Yazdýklarým Yatýrým tavsiyesi deðildir.Kendi düþüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadýktan sonra kalaný biriktirme deðil , Birikimi ayýrýp kalaný harcamaktýr...
2021 yýlýdnan beri 6 kattan fazla çýkan bist 100 endeksi son 1 haftada zirvesidnen sadece yüzde 6 düþtü.Evet sadece yüzde 6 düþtü. Ve hala 8 bin puanýn üzerinde endeks þu an.
Bu hissedeki hýrsýzlar, 6 katlarý geçtim , 2021 yýlýnda gördüðü zirvesinin de altýnda þu an . Dolar bazlý yazmaya bile gerek yok çünkü dolar bazlý bakarsak devasa soygun devasa...Tüm bu soygunlar yetmezmiþ gibi, son 1 haftada ise yüzde 25 düþtü daha düþtü..
NOT: Yazdýklarým bilgi amaçlýdýr..Yatýrým tavsiyesi asla deðildir. Herkes kendi kararýný kendisi versin
Bu hýrsýzlarýn emeki olma vakti gelmedi mi sayýn Lütfi Bey ?
Bu hýrsýzlarý ne zaman emekli edeceksin?
Yoka sen de mi, bu hýrsýzlarla anlaþtýn ?
Gerçekten de ciddi þüphelenmeye baþladým senden de Lütfi Bey.
Türkiye nüfusunun %5,02 #borls ortaðý oldu.
https://hizliresim.com/qd04nop
Türkiyeni nufuusünün deðil yüzde 5 i , Türkiye nufusunun yüzde 0,001'i krontta ortak olsaydý, sanýrým bu hýrsýz tahtacý hisseyi 10 sene süründürürdü.
Öylesine aç gözlü , öylesine hýrsýz bir tahtacý bu.
https://www.borlease.com.tr/yatirimc...ileri/izahname
https://www.borlease.com.tr/storage/...hZ4VMkUZUa.pdf
Þöyle bi finansallarýna göz attým ..
mesela maddi duran varlýklarý kaleminde kayda deðer bir artýþ yok son senelerde, ülkede 2021 yýlýndan beri yaþanan minimum 5-6 katlýk enflasyonu da hesap edersek. (genellikle bu kalem, þirketin yaptýðý yatýrýmlarý temsil eder. Yatýrýmlarý temsil eden bir diðer kalem ise maddi olmayan duran varlýklar.)
Brüt kar marjý dengesiz ve düþük. Mesela bir dönem yüzde 30 brüt kar marjý yaparken , bir diðer dönem yüzde 8 brüt kar marj yapmýþ.
Satýþlarýn artýþ hýzý düþük ve dengesiz.
Net esas faaliyet karý veya net kardan söz etmedim bile çünkü , satýþlar ve satýþlarýn maliyeti önemli benim için .. yani benim için esas olan brüt kar marjý ve brüt kar marjýnýn yýllar boyu saðlam ve düzenli gitmesidir. üstüne yatýrým da yapmýyor bu þirket. Daha en baþtan elendi benim gözümde.
Zaten yaptýðý da iþ de araç kiralama þirketi . Yüksek katma deðerli bir þey üretmiyor. Hatta katma deðeri geçtim , bir þey üretmiyor. Araç kiralama þirketi.
Ve Bu þirkete 4 milyon 300 bin kiþi ortak olmuþ. Allah akýl fikir versin diyorum .
Son düzenleme : lionnes1; 17-10-2023 saat: 01:52.
Yer Ýmleri