Cyberark, 13 saat once linkedin sayfasina Turkcell ile ilgili 10 ay once yapmis oldugu testimonial (sehadet/taniklik/referans) videousunu eklemis.

Oncelikle, benim icin Turkcell'in Cyberark ile, Kron'un da ilgi alaninda olan yazilimlarla ilgili, mesela Secret Password manager, anlasma yapmis olmasi buyuk hayal kirikligi. Kron'un Turkcell ile 3 yillik sozlesmesi 3 ay sonra, Subat ortasinda bitiyor. Bakalim Cyberark ile olan Turkcell anlasmasi bizi nasil etkileyecek.

https://www.linkedin.com/posts/cyber...096616449-0n2w

Ikincisi, 10 ay onceki videonun su an, Musiad'in aciklamasindan sonra yayinlanmasini tesaduf olarak gormuyorum.

Normal sartlarda, ben, bir ulkenin yonetiminin yanlislarinindan dolayi, vatandaslarinin ya da kurumlarinin cezalandirilmasini dogru bulmam.

Ancak, (bu yazacagim tamamen oznel), global capta olan satislarda, onemli mevkilerde bulunan insanlarin, sirf ideolojik sebeplerden dolayi, firmayi tekellestirdiklerini dusunmekteyim. 3-5 sene once, Kron'un basarisizlik sebeplerini irdelerken, kuresel satislarda, ulke icinde oldugu gibi bir rekabet kurumu yok, dolayisi ile globalde cok acimasiz bir durum olabilir demistim. Cola Turca'ya yapilanlarin onda biri yapilsa biteriz zaten. Cola Turka, Coca Cola'nin yuzde biri kadar mi kaliteli? Hitler gibi olmak istemiyorum, zamane Almanlari da bu zumrenin durmadan birbirlerini kayirarak isleri aldigini ve haksiz rekabet olusturdugunu ileri surerek, yapilanlarin dehsetini az gostermeye calismislardi(zulmun tum boyutlarini/resmin tamamini o vakitlerdeki haberlesmenin yetersizligi ve yanliligi yuzunden zaten halk goremiyordu, yoksa soykirim oldugunu bilselerdi bu yapilan isler gercekse bile gerekce olarak gormezlerdi buyuk ihtimal)

Her ne kadar bir devletin yonetiminin yanlislari yuzunden kurumlari cezalandirilamasa da, Cyberark yonetimi, Ekim olaylarindan sonra, daha hic bir sey acik degilken, alelacele, "Cyberark bir Israil firmasidir, dunyanin her yerindeki Israilliyi etkileyen bu olaydan sonra Israil halkini desteklemek icin elimizden gelen her seyi yapmaliyiz. Israil galebe gelecektir. Biz galebe gelecegiz" seklinde aciklama yapan bir sirket (aciklamayi CEO yapiyor)

https://www.cyberark.com/resources/b...e-will-prevail

Bazi calisanlari savasa celp ediliyor, bazi calisanlari gonullu olarak askere gidiyor ve belki de su anda masum sivilleri gonulllu olarak olduruyor ve bunu bir gorev ve vatanperverlik suuru ile yapiyor.(gerci buyuk ihtimal masa basi, cyber savasta gorevlilerdir)

Detaylari hala tam anlasilamayan dehset Ekim olaylarindan sonra alelacele aciklama yapan sirket, yerinden edilen milyonlarca sivil insan ve oldurulen onbinlerce masum insan icin tek satir bile ifade belirtmiyor. Cok merak ediyorum, kuresel bir sirket olan Cyberark firmasinin subelerinde calisan hic mi Musluman yok, onlarin acilarini hic mi anlamiyorlar. Insan cani mi onemli, yoksa sadece sizin irtibatli oldugunuz canlar mi onemli??

Ben, bir grubun yanlislarinin, ilintili kisilere karsi ceza araci olarak kullanilmasi taraftari olamam. Ancak en azindan, su sergilenen tavrin (mesela Musiad aciklamasinin ardindan Turkcell videosunun konulmasini) bir nevi guc gosterisi ve meydan okuma olarak gordugumu soylemek isterim. Normalde, magduru oynamalari, Israil yuzunden bizi cezalandirmaniz dogru degil gibi seyler soylemeleri beklenirken, gemileri yakmis gibi, altedin bakalim altedebiliyorsaniz dercesine bir cikis olarak goruyorum bunu. Cok guclu ve kendine guvenli duruyorlar.

Insanlik tarihi, insanlik disi binlerce vakia ile dolu. Filistin bolgesinde 1000 sene once yasananlar, onbinlerce esirin katledilmesi mesela, insanin nutku tutuluyor..

Insallah savaslarin olmadigi, en azindan fiziksel savaslarin olmadigi bir dunyaya ulasiriz. Cunku artik, su devirde, masumlara ulasmayan fiziksel bir savas imkansiz gibi. Savasi engellemenin en onemli yolu da, kin, nefret, ustunluk soylemlerinin sistematik empoze edilmesini engellemek ile olabilir. Muhammed Ali gibi, yanlis kendi devletinden geldiginde de, ciddi cezaya ragmen, ayakta durabilecek kaliteli insanlik yetistirmekle olabilir.

Yatirim tavsiyesi degildir. Ben kazanacagim diye, haksiz yere, bir baskasinin kaybetmesini istemem. Ancak eger bana da haksizlik yapilmis ise, onun tazmin edilmesini isterim.