Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 926/932 ÝlkÝlk ... 426826876916924925926927928 ... SonSon
Arama sonucu : 7450 madde; 7,401 - 7,408 arasý.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1. Bu aralar, twitter'da hangi telekom þirketinin 5G'ye geçiþten en çok etkilenecegi sorgulanýyor. Telekom operatorleri ile yazýlým þirketlerinin kýyaslanmasý bana tuhaf geliyor. Her neyse. 5G'nin elbette guvenlik yazýlýmlari ve veri iþlenmesi uygulamalarýna etkisi var. ChatGpt ve diger AI uygulamalarýna, bu etkiyi sordum, kabaca derleyip yazýyorum:

Bu, çok yerinde bir stratejik soru, özellikle Kron Teknoloji gibi PAM (Privileged Access Management) ve telemetri güvenliði alanýnda çalýþan bir siber güvenlik firmasýný deðerlendirirken.
    Aþaðýda 5G'nin Kron Teknoloji (KRONT) satýþlarýna doðrudan ve dolaylý etkilerini, etki büyüklüðünü ve zamanlamasýný ayrý baþlýklar altýnda açýklayayým:
    1. 5G'nin Teknik Olarak Ne Getirdiði

5G altyapýsý, eski mobil aðlara göre:

10-100 kat daha hýzlý veri aktarýmý

Milyonlarca baðlý cihaz (IoT, sensör, baz istasyonu, vs.)

Bulut tabanlý að mimarisi (Network Function Virtualization - NFV)

Daha yüksek güvenlik ve eriþim yönetimi ihtiyacý

getiriyor.

Bu da þu demek:

Eskiden yalnýzca birkaç yüz eriþim noktasýnýn güvenliði gerekirken, 5G ile birlikte on binlerce ayrý eriþim kimliði ve cihaz PAM sistemine dahil edilmek zorunda kalýyor.

Cybersecurity Tools Segmenti

Privileged Access Management (PAM)
    5G'de að bileþenlerinin, baz istasyonlarýnýn, API yönetiminin artmasýyla eriþim kontrolü kritik hale geliyor
    Yüksek etki(+%25-30 gelir artýþý potansiyeli)

Multi-Factor Authentication (MFA)
    5G cihaz sayýsý ve uzaktan eriþim arttýkça MFA'nýn hem operatör hem kamu sektöründe zorunlu hale gelmesi. PAM projeleriyle birlikte bundle satýlabilir.
    Orta etki (+%10 civarý potansiyel)

Dynamic Data Masking
    Finans, e-devlet, saðlýk gibi sektörlerde kiþisel veriye eriþim arttýðý için veri maskeleme zorunlu hale geliyor. Özellikle KVKK ve GDPR uyum projeleriyle entegre.
    Orta etki (%5-10 potansiyel)

Unified Access Manager (UAM)
    5G'nin getirdiði kimlik yönetimi karmaþasýnda (IoT, servis saðlayýcýlar, vendor eriþimleri) merkezi yönetim ihtiyacý artýyor.
    Yüksek etki (%15-20 potansiyel)
    5G + Zero Trust modelinde kritik katman.

Telecom Infrastructure Segmenti

Network Performance Monitoring (NPM)
    5G çekirdek að trafiði çok katmanlý hale geliyor ; anlýk performans izleme ihtiyacý artýyor. 5G core ve edge network testlerinde zorunlu bileþen.
    Yüksek (%20-25 artýþ potansiyeli)

Network Configuration Management
    SDN/NFV altyapýlarýnda otomatik yapýlandýrma güvenliði kritik. Kron'un mevcut telco müþteri tabanýnda cross-sell potansiyeli.
    Orta-Yüksek etki (%15 civarý)

Telemetry Pipeline (Data Stream Processing)
    5G ile cihaz ve að sayýsý 100x artýyor ; devasa telemetri akýþý doðuyor.
    Çok yüksek etki (%30+ potansiyel)

AAA Server (Authentication, Authorization, Accounting)
    5G aðlarýnda kullanýcý kimliði ve eriþim kayýtlarý çok daha karmaþýk hale geliyor.
    Yüksek etki (%20)

Subscriber Management
    5G ile M2M (machine-to-machine) abonelikleri patlayacak ; yönetim platformlarý kritik hale geliyor. Operatörlerin kendi sistemleriyle entegre edilirse büyür.
    Orta etki (%10)

QA Platforms for Proactive Testing
    5G rollout öncesi að kalitesi testleri, SLA izleme ihtiyacý artýyor. Yeni gelir hattý olabilir.

5G'nin Türkiye ve benzeri pazarlarda etkisi gecikmeli olacak:

2025-2026: Operatörlerin çekirdek að (core network) ve güvenlik katmanýný 5G'ye hazýrladýðý dönem.

2026 sonrasý: 5G servislerinin yaygýnlaþmasýyla PAM sistemlerinin geniþletilmesi.

Bu nedenle Kron'un gelirlerinde 5G kaynaklý doðrudan etki 2026'dan itibaren netleþebilir.
    Ancak ön satýþ ve PoC (Proof of Concept) süreçleri þimdiden gelir yaratabiliyor.

Ayrica, Avrupa'da çoðu ülke, Amerika'nýn bazi eyaletleri 5G'ye kademeli geçmis durumda. Kron'un açilmaya çalýþtýðý Suudi Arabistan da yüksek 5G indirme hýzlarý ile dikkat çekmekte ve bölgenin önde gelen 5G pazarlarýndan biri olmayý hedeflemektedir. Kron, 5G'ye geçiþte ön planda olan ülkelere daha fazla odaklanabilir. (Guney Kore, Japonya gibi). Bu, Kron'un 2026 sonrasý için Turkiye'de þimdiden hazir olmasýný da saglar.

Yatirim tavsiyesi degildir

2. Zeynep Hanim'in Is Yatirim ile yaptigi roportaji 5 gunde 22bin kisi izlemis. Inanilmaz bir rakam.

https://www.youtube.com/watch?v=2ZvlEI94zr0

Gerci Is Yatirim'in son 3 gundeki net lotu azalmis

Acaba diyorum, 9. maddede, Kamu'ya satis payimizin artmayacagini ongoruyoruz ifadesi bunda etkili olmus mudur diye aklima gelmedi degil. Cunku Temmuz basinda Saglik Bakanligi ve Ulastirma Bakanligi (ve SAT) ile yapilan anlasmalarla cok buyuk beklentiye girilmis olabilirdi. Bu satislarin katkisi 10 milyon da olabilirdi, 100 milyon da. Zeynep Hanim'in ifadesinden, 100 milyon olmadigi gibi bir fikir ortaya cikmis olabilir. Cunku, Zeynep Hanim, diger sektorlerde de artma bekledigimizden, yuzde 10 civarinda kalmasini bekliyoruz demisti. Simdi Kamu'nun payi 35-40 milyonken, 100 milyon katki olsa, diger sektorlerin de ayni oranda artmasi icin toplam satislarin 1 milyari gecmesi lazim ki, gelir artisi yuzde 7-10 bekleniyorsa, bu imkansiz gibi bir seydir.

Ben sahsim adina, o ifadeyi uzun vade bir beklenti olarak algilamistim, uzun vadede ben Kamu'ya satis miktarinin artmasini elbette bekliyorum. Dolayli olarak, Zeynep Hanim'in 9. maddedeki ifadesine bagli olarak, diger sektorlerde de satislarin orantisal bir sekilde artmasini bekliyorum. Cok daha uzun vadede, globalde cok etkin oldugumuzda ise, kamunun payinin yuzde 10'un altinda inmesini bekliyorum.

Roportajda dikkatimi ceken diger bir unsur ise, Zeynep Hanim'in hic gerek yokken, 2022 yilinda stratejik bir oyuncu ile olan satis niyetini ifade etmesi. Hatta zorlama bir sekilde oraya yerlestirilmis gibi geldi bana, cunku sonraki cumle ile ilintilemesi biraz zor oldu. Ben bunu bize degil ama ilgili kisilere mesaj olarak algiladim. Guclu bir oyuncu ile guzel bir urun, daha guclu bir sekilde pazarlanabilir. Dusunsenize, Amerika'da senelerdir hep 1-2 kisiye bagli olarak satis yapmaya calistik, Ortadogu'da, diger yerlerde de benzer sekilde. Ben urunlerimizin hakettigi yerde olmadigini dusunuyorum. Amerika'da su an calisan pazarlamaci elemanlarimizin, simdiye kadar alaninda en yetkin calisanlarimiz oldugunu dusunuyorum. Insallah cabalari sonuc veriyordur.

3.  Alýntý Originally Posted by Usta Yazýyý Oku
    Zeynep Hanim'in Is Yatirim ile yaptigi roportaji 5 gunde 22bin kisi izlemis. Inanilmaz bir rakam.

https://www.youtube.com/watch?v=2ZvlEI94zr0

Gerci Is Yatirim'in son 3 gundeki net lotu azalmis

Acaba diyorum, 9. maddede, Kamu'ya satis payimizin artmayacagini ongoruyoruz ifadesi bunda etkili olmus mudur diye aklima gelmedi degil. Cunku Temmuz basinda Saglik Bakanligi ve Ulastirma Bakanligi (ve SAT) ile yapilan anlasmalarla cok buyuk beklentiye girilmis olabilirdi. Bu satislarin katkisi 10 milyon da olabilirdi, 100 milyon da. Zeynep Hanim'in ifadesinden, 100 milyon olmadigi gibi bir fikir ortaya cikmis olabilir. Cunku, Zeynep Hanim, diger sektorlerde de artma bekledigimizden, yuzde 10 civarinda kalmasini bekliyoruz demisti. Simdi Kamu'nun payi 35-40 milyonken, 100 milyon katki olsa, diger sektorlerin de ayni oranda artmasi icin toplam satislarin 1 milyari gecmesi lazim ki, gelir artisi yuzde 7-10 bekleniyorsa, bu imkansiz gibi bir seydir.

Ben sahsim adina, o ifadeyi uzun vade bir beklenti olarak algilamistim, uzun vadede ben Kamu'ya satis miktarinin artmasini elbette bekliyorum. Dolayli olarak, Zeynep Hanim'in 9. maddedeki ifadesine bagli olarak, diger sektorlerde de satislarin orantisal bir sekilde artmasini bekliyorum. Cok daha uzun vadede, globalde cok etkin oldugumuzda ise, kamunun payinin yuzde 10'un altinda inmesini bekliyorum.

Roportajda dikkatimi ceken diger bir unsur ise, Zeynep Hanim'in hic gerek yokken, 2022 yilinda stratejik bir oyuncu ile olan satis niyetini ifade etmesi. Hatta zorlama bir sekilde oraya yerlestirilmis gibi geldi bana, cunku sonraki cumle ile ilintilemesi biraz zor oldu. Ben bunu bize degil ama ilgili kisilere mesaj olarak algiladim. Guclu bir oyuncu ile guzel bir urun, daha guclu bir sekilde pazarlanabilir. Dusunsenize, Amerika'da senelerdir hep 1-2 kisiye bagli olarak satis yapmaya calistik, Ortadogu'da, diger yerlerde de benzer sekilde. Ben urunlerimizin hakettigi yerde olmadigini dusunuyorum. Amerika'da su an calisan pazarlamaci elemanlarimizin, simdiye kadar alaninda en yetkin calisanlarimiz oldugunu dusunuyorum. Insallah cabalari sonuc veriyordur.

Hala 22bin 400 kusur izlenme goruluyor. 3-5 kisi artmis. Ilk 1-2 gun 50-100 kisi, sonra 5. gunde 22K kisi, sonraki gun 3-5 kisi daha artiyor. Belli ki dogal olmayan bir seyler var. Benim tahminim, is yatirim, sagda solda reklamlar veriyor, arka planda bu calisiyorsa, izlenmis gibi gorunuyor olabilir. Isyatirim'in birbirine benzeyen diger video'larindaki izlenme sayilari arasindaki buyuk farklar da bir seylerin normal olmadigini gosteriyor.

Yani oyle 22bin tane yatirimci oyle oturup da bunu izlemis degil. Zaten o kadar kisi ilgi gostermis, oturup izleyecek kadar onemsemis olsaydi, simdi durumumuz cok farkli olurdu. 22bini birak, 300-500 yatirimci bile cok sey degistirirdi. Alici-satici o kadar az ki, 50bin lotla taban, 100bin lotla tavan olabilecek durumda.

Benim anlamadigim, kimi, neden kandirmaya calisiyorlar!! Yazik!!

Yatirim tavsiyesi degildir.

4. Kron, Kuppingercole tarafýndan Secure Remote Access for OT/ICS alanýnda liderler arasýnda gösterildi.

Secure Remote Access (SRA) for OT/ICS (Operasyonel Teknoloji/Endüstriyel Kontrol Sistemleri) kýsaca, endüstriyel ortamdaki kritik sistemlere (PLC'ler, HMI'lar, SCADA vb.) güvenli bir þekilde uzaktan eriþim saðlamak için kullanýlan çözümdür. Bu sistemler genellikle kritik altyapýlarý yönettiði için, uzaktan eriþimin geleneksel IT çözümlerinden farklý, çok daha sýký güvenlik önlemleri ile yapýlmasý gerekir.

OT Güvenligi Kron Pam'in alt modüllerinden sadece birisi.

https://www.kuppingercole.com/resear...ess-for-ot/ics

5.  Alýntý Originally Posted by Usta Yazýyý Oku
    Kron, Kuppingercole tarafýndan Secure Remote Access for OT/ICS alanýnda liderler arasýnda gösterildi.

Secure Remote Access (SRA) for OT/ICS (Operasyonel Teknoloji/Endüstriyel Kontrol Sistemleri) kýsaca, endüstriyel ortamdaki kritik sistemlere (PLC'ler, HMI'lar, SCADA vb.) güvenli bir þekilde uzaktan eriþim saðlamak için kullanýlan çözümdür. Bu sistemler genellikle kritik altyapýlarý yönettiði için, uzaktan eriþimin geleneksel IT çözümlerinden farklý, çok daha sýký güvenlik önlemleri ile yapýlmasý gerekir.

OT Güvenligi Kron Pam'in alt modüllerinden sadece birisi.

https://www.kuppingercole.com/resear...ess-for-ot/ics

Bu haberden sonra devamlý düþtük. Halbuki dünyada bu alanda en iyi ikinci þirket olarak gösteriliyorsun. Birinci olan þirket, Cyberark'ý satýn alan, piyasa degeri 145 milyar dolar olan Palo Alto, düþünün artýk.

Aþaðýdaki resmi iyice inceleyin.

ot security.jpg

6.  Alýntý Originally Posted by Usta Yazýyý Oku
    Bu haberden sonra devamlý düþtük. Halbuki dünyada bu alanda en iyi ikinci þirket olarak gösteriliyorsun. Birinci olan þirket, Cyberark'ý satýn alan, piyasa degeri 145 milyar dolar olan Palo Alto, düþünün artýk.

Aþaðýdaki resmi iyice inceleyin.

ot security.jpg

ChatGpt'ye ikinci lider gosterilmenin kuresel satislara nasil etkisi olabilecegini sordum. Uzun uzun cevap verdi. Ben sadece cok begendigim bir cumleyi alintilayacagim:

KuppingerCole'da ikinci lider olarak gösterilmek, Kron için sadece prestij deðil gerçek bir ticari avantaj demek.

Bu pazarin buyuklugu 2024 icin 3 milyar dolar civari. Kuzey Amerika bunun yuzde 35-40 kadarini aliyor.

ChatGpt'nin Kron icin muhafazakar senaryo'da bile alabilecegi deger icin verdigi miktari ben buraya yazmayacagim.

7. Pazar liderligi kisminda da 2. siradayiz (yukaridan asagiya dogru siralama---soldan saga olan toplam ortalama siralama)

ot-market.jpg

Bu arada, degerlendirmeye kendi katilmayan guzel sirketler de var. Mesela BeyondTrust. Ancak bence hala cok guzel bir sonuc bizim icin.

Hatirlatayim ki, bu yeni bir urun degil. Kron Pam urunumuzun, OT/IT sektorunde guvenli uzaktan baglanmadaki yerini/basarisini gosteriyor. Zaten Zeynep hanim, yeni urun cikarmayi dusunmuyoruz, mevcut urunlerimizin yetkinligini gelistirmek istiyoruz demisti gecenlerdeki roportajinda.

Kron Pam diger iki alt kategoride de (yenilikcilik ve urun nitelikleri) liderler arasinda gosteriliyor. Yani uc kategorinin ucunde de liderler arasinda.

Yatirim tavsiyesi degildir.

8. 19 EYLÜL tarihli bildirimde FATMA ALEV ARASLI'nýn pay oraný yüzde 5 in üstüne çýkmýþ diye bildirim gelmiþ ancak pay alým satým bildirimi yok. Bu kiþinin pay oraný nasýl artmýþ?

Sayfa 926/932 ÝlkÝlk ... 426826876916924925926927928 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •