Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
38,28 10% 150,51 Mn 36,38 / 38,28
32,34 10% 50,81 Mn 32,34 / 32,34
141,20 9.97% 101,11 Mn 133,00 / 141,20
2,54 9.96% 136,79 Mn 2,44 / 2,54
94,50 9.95% 30,51 Mn 94,50 / 94,50
356,50 -9.97% 748,06 Mn 356,50 / 396,00
2,90 -9.66% 434,85 Mn 2,89 / 2,95
67,05 -7.33% 84,02 Mn 67,05 / 72,00
34,70 -6.22% 8,99 Mn 34,70 / 36,50
41,20 -5.72% 2,08 Mn 41,20 / 41,20
3,19 1.59% 2,06 Mr 3,16 / 3,23
323,25 -1.75% 1,78 Mr 321,25 / 323,50
258,50 2.17% 1,71 Mr 258,50 / 261,25
414,50 0.12% 1,60 Mr 413,75 / 421,50
195,20 -0.76% 1,05 Mr 194,60 / 198,00
19,10 -1.65% 85,51 Mn 18,90 / 19,20
82,05 -1.8% 799,91 Mn 81,30 / 82,30
195,20 -0.76% 1,05 Mr 194,60 / 198,00
756,00 -1.18% 290,53 Mn 750,00 / 756,50
94,35 -1.26% 52,95 Mn 93,70 / 94,65
116,90 -1.52% 24,10 Mn 116,20 / 117,10
31,62 -1.31% 10,98 Mn 31,36 / 31,72
10,81 -1.28% 26,11 Mn 10,78 / 10,86
80,25 0.19% 35,32 Mn 79,55 / 80,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 927/932 ÝlkÝlk ... 427827877917925926927928929 ... SonSon
Arama sonucu : 7450 madde; 7,409 - 7,416 arasý.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1.  Alýntý Originally Posted by Eneshg Yazýyý Oku
    19 EYLÜL tarihli bildirimde FATMA ALEV ARASLI'nýn pay oraný yüzde 5 in üstüne çýkmýþ diye bildirim gelmiþ ancak pay alým satým bildirimi yok. Bu kiþinin pay oraný nasýl artmýþ?
    Bir þirketin paylarýnda doðrudan veya dolaylý olarak %5, %10, %15, %20, %25, %33, %50, %67 veya %95 oranlarýný aþan veya altýna düþen bir kiþi/kuruluþun pay oraný deðiþtiðinde, KAP'a özel durum açýklamasý yapýlmasý gerekir.

Bildirimi kim yapar?

Bu bildirim, yatýrýmcýnýn kendisi tarafýndan deðil,
    -ihraççý þirket (yani borsada iþlem gören þirketin kendisi) veya
    -MKK (Merkezi Kayýt Kuruluþu) tarafýndan otomatik olarak yapýlýr.

Pay alým-satým bildirimi kimler için zorunlu?

Yönetim kurulu üyeleri,
    Üst düzey yöneticiler,
    Ýçsel bilgiye eriþimi olan kiþiler,
    ve bunlarýn eþleri / birinci derece yakýnlarý için geçerlidir.

Yani sýradan bir yatýrýmcý (örneðin Fatma Alev Araslý) için bu yükümlülük yoktur.

Eþiklerin altýna düþülmesi durumunda da bildirim otomatik olarak yapýlýr.
    Ayný SPK kuralý iki yönlü iþler: hem eþik aþýldýðýnda hem de altýna düþüldüðünde bildirim zorunludur.

Yatirim tavsiyesi degildir

2. Gartner'da ilk 3 puanlý yorumumuzu aldýk.

Türkiye'den, BT alanýnda hizmet veren 1-3 milyar dolar büyüklüðünde bir þirket.

Ürünü yaklaþýk bir yýldýr kullanýyorlarmýþ. Sürekli geliþtiðini ama hâlâ geliþtirilmesi gereken bazý noktalar olduðunu yazmýþlar. "Ben ve þirketim buna katkýda bulunmaya devam edeceðiz" demiþ.

Buraya kadar tamam. Eksikler olabilir; bunlarýn geri bildiriminin verilmesi ve katký saðlamaya çalýþýlmasý takdir edilesi þeyler.

Ancak, "Ürün hakkýnda en beðendiðiniz þey nedir?" sorusuna da olumsuz þeylerden bahsetmek nedir?

Ýngilizce ifade zorluðundan kaynaklandýðýný, kendini tam ifade edemediðini varsayýp iyi düþünmeye çalýþýyorum.

Bu arada iki tane daha yorum var; onlar tam puan. Bir adet de Dynamic Data Masking ürününe yorum gelmiþ.

Yatýrým tavsiyesi deðildir.

*KRONT-Kron Teknoloji 2025 yýlý 9 aylýk konsolide net dönem karý 54.568.278 TL (Önceki -49.190.419 TL)

4. Bilançoyla ilgili düþüncelerimden bazýlarýný aþaðýda yazýyorum:

1. Yurt Ýçi Satýþlar

Yurt içi satýþlar, üçüncü çeyrekte, bir önceki yýlýn ayný çeyreðine göre yaklaþýk yüzde 25 artýþla 48 milyon liradan 59 milyon liraya yükselmiþtir.

Temmuz ayýnýn baþýnda Saðlýk Bakanlýðý, Ulaþtýrma Bakanlýðý ve SAT ile yapýlan anlaþmalarýn hepsi üçüncü çeyrekte gerçekleþtiði için bu kalemden çok büyük bir beklenti vardý. Ancak bu beklentinin henüz rakamlara tam olarak yansýmamýþ olmasý, yatýrýmcýyý korkutmuþ olabilir. Zira bu anlaþmalardan sonra hissenin piyasa deðeri o zamanki fiyatýn iki katýna çýkmýþ olmasýna raðmen, kâr ayný oranda artmýþ görünmemektedir.

Yurt içi satýþlardaki artýþýn beklentinin bu kadar altýnda olmasýnýn bence üç ana nedeni olabilir:

Birincisi: Bu bakanlýklara (kamu kurumlarýna) satýþlar aslýnda belki de önceki yýllarda da yapýlmýþ ama simdi ilan edilmistir. Malumunuz, geçmiþ bir-iki yýlda kamu payýmýzýn tüm satýþlara oraný yüzde 1'den yüzde 13'e kadar çýktý. Zeynep Haným da zaten daha fazla oranýn artmasýný beklemediklerini belirtmiþti. Dolayýsýyla, daha fazla faturalanacak satýþ beklentisi azalabilir. Bana bu tarz bir "alavere dalavere" düþük bir olasýlýk ve legal açýdan pek mümkün görünmeyen bir durum gibi geliyor.

Ýkincisi: Kurumun alt departmanlarýna satýþlar yavaþ yavaþ yapýlýyor olabilir. Ýþ, faturalanmýþ bile olsa, taahhüt yerine gelmeden hasýlata yansýmaz. Para nakit olarak kasaya geçse bile, müþteri sözleþmelerinden doðan yükümlülükler kýsmýna borç olarak eklenir. Taahhüt yerine geldiði anda ise hasýlat ve gelir olarak kaydedilir. Bilançoda bu yükümlülüklerin arttýðý görülüyor. Bana bu ihtimal daha yüksek geliyor.

Üçüncüsü: Bazý departmanlara daha satýþ yapýlmamýþ bile olabilir. Kademe kademe. Sonuçta, bu tür iþlerin bir altyapý ve hazýrlýk süreci bulunmaktadýr.

Yine de, enflasyon farký gözetilerek ortaya çýkan yurt içi yüzde 25'lik (11 milyon liralýk) bir artýþ bence idare eder bir seviyedir.

2. Yurt Dýþý Satýþlar

Yurt dýþý satýþlar, ikinci çeyrekte 22 milyon liradan 48 milyon liraya çýkarak, yüzde 120'lik bir artýþ göstermiþtir. Bu, enflasyon farký dahil 26 milyon liralýk bir artýþtýr. Bence bu harikulade bir geliþmedir.

3. Amerika Satýþlarý

Amerika satýþlarý yine düþmüþtür. Önceki dokuz aylýk döneme göre bu dokuz aylýk dönemde 21 milyon liradan 12 milyon liraya gerilemiþtir. Bu konuda fazla yorum yapmak istemiyorum. Pazarlama masraflarý bu þirket tarafýndan üstlenilmiþ gibi görünüyor. Yeni Amerikalý çalýþanlarýmýzýn nitelikleri iyi gibi ve Türkiye'den de sanýrým destek personel gitmiþ. Vardýr bir bildikleri ve umarým "þeytanýn bacaðýný kýrarýz".

4. Faaliyet Raporu Hedef Deðiþiklikleri

Faaliyet raporunda Yýllýk Tekrarlayan Gelir (ARR) büyüme oraný düþürülürken, Gelir büyümesi artýrýlmýþtýr. ARR azalmamakta, yalnýzca büyüme beklentisi düþürülmektedir, yani ARR yine de büyümeye devam etmektedir. Gelir büyümesi tahminindeki artýþa sevindim. Yüzde 7-10'dan yüzde 16-19'a yükseltilen büyüme tahmini, 30-40 milyon liralýk ek bir ciro artýþýna denk gelebilir. Önceki yýllarda olduðu gibi aþýrý artan bir dördüncü çeyrek bilançosu bence artýk beklenmemelidir. Tabi, sürpriz satýþlar olursa ne âlâ.

5. E-Turquality Teþvikleri

Bu çeyrekte de E-Turquality teþvikleriyle ilgili ödenek gelmemiþtir. Kabulümüzün üzerinden iki sene geçmek üzeredir. "Yuh diyorum, bunun da üzerine yatýn!"

6. Yeni Müþteriler

Sadece üçüncü çeyrekte (yani üç ayda) 30 yeni müþteri edinilmiþtir. Bunlarýn yedisi yurt dýþýndandýr. Bence bu da harika bir rakamdýr. Tahminimce, bu müþterilerin birçoðu, özellikle yurt dýþýndakiler, iþ ortaklarý (partnerlar) vasýtasýyla kazanýlmýþtýr. Bakanliklarin altinda bir kac farkli musteri olabilir.

Böyle güzel þeylerle gel iþte bana.

Baþka ufak tefek þeyler de var ama sanýrým þimdilik bunlar yeter.

5. Düzeltme: Yurt dýþý satýþlar, üçüncü çeyrekte, bir önceki yýlýn ayný çeyreðine göre 22 milyon liradan 48 milyon liraya çýkarak, yüzde 120'lik bir artýþ göstermiþtir. Bu, enflasyon farký dahil 26 milyon liralýk bir artýþtýr. Bence bu harikulade bir geliþmedir.

6. Kron Teknoloji bir analist toplantisi yapmis. Anladigim kadari ile bir sunum yapmislar ki, 3 farkli kaynakta ifadelerde ufak tefek farkliliklar var. Ben, faaliyet raporunda ya da yatirimci sunumunda detaylari yazmayip da bana gore onemli olanlari, bunlari bazen harmanlayarak bazen direk yazacagim. Linkleri veriyorum, detayli bakmak isteyen okuyabilir.

1- Ýlk yarýda %7 civarýnda olan büyümenin üçüncü çeyrekte hýz kazanmasýnda, abonelik modelinin yarattýðý geçici ilk olumsuz etkinin azalmasý ve kur-enflasyon makasinin daralmasý etkili oldu.

2- Net kârlýlýktaki artýþta, aktifleþtirilen Ar-Ge giderlerinin artmasý ve operasyonel giderlerdeki azalma belirleyici oldu.

3- Yýlýn ilk dokuz ayýnda 48 yeni müþteri portföye eklendi. Bunlarýn 15'i yurt dýþýndan, kalan kýsmý Türkiye'den geldi.
    En fazla büyüme finansal kurumlar ve büyük ölçekli kurumsal müþteriler segmentinde kaydedildi.

4- Þirketin ARR (Yýllýk Yinelenen Gelir) kalemi USD bazýnda %59 büyüme gösterdi. Abonelik gelirleri ise ölçek olarak daha küçük
    olmasýna raðmen daha hýzlý büyüyerek ilk dokuz ayda %109 artýþ kaydetti. Siber güvenlik ürünlerinde, her pazarda kalýcý lisans yerine abonelik modeliyle satýþ stratejisi uygulanmaya devam ediliyor.

5- Mevcut dönemde gelirlerinin %33'ü uluslararasý pazarlardan geldi. 2026 itibarýyla yurt dýþý büyümenin yurt içi büyümenin önüne geçmesi bekleniyor.

(Burada benim anladigim, yurtdisi satislari yurtici satislari gecmeyecek, buyume orani gececek, dolayisi ile yuzde 33luk oran biraz buyuyecek)

6- Þirket, iþ ortaklýklarý üzerinden satýþlarýný önemli ölçüde artýrdý ve eriþemediði ölçeklerdeki þirketlere bu kanallar aracýlýðýyla ulaþmaya
    baþladý.
    Ýþ ortaklýklarý üzerinden satýþ hacmini artýran þirket, eriþim alanýný önemli ölçüde geniþletti.
    Ýþ ortaklýklarý üzerinden büyük ölçekli müþterilere eriþim arttý.

(Bu kisim komik geldi bana, 3u de ayni seyi ne kadar farkli sekilde almis)
    Ben ucunu, bize en guzel gelecek sekilde birlestireyim:
    Eriþemediði büyük ölçeklerdeki þirketlere iþ ortaklýklarý üzerinden ulaþarak satýþ hacmini önemli ölçüde artýran þirket, eriþim alanýný önemli ölçüde geniþletti.

7- Yýl sonu itibarýyla TMS-29 sonrasý gelir büyüme beklentisi %7-10 aralýðýndan %16-19'a revize edildi. Bu artýþta satýþlarýn öngörülenin üzerinde gerçekleþmesi ve enflasyon-kur varsayýmlarýnýn iyileþmesi etkili oldu

8- ARR büyüme beklentisi %50-55'ten %43-46'ya düþürüldü. Bu revizyonun nedeni, ABD ve Orta Doðu pazarlarýndaki büyümenin beklentilerin altýnda kalmasý. Þirket, gelir tarafýnda bu etkiyi farklý satýþ tipleriyle dengeleyebildiðini ancak ARR büyümesinin yurt dýþý pazar penetrasyonuna daha duyarlý bir kalem olduðunu belirtti

9- Yýlýn son çeyreðinde satýþlarda mevsimsellik etkisinin görülmesi bekleniyor. Þirketler bütçe kapamalarýna baðlý olarak çok yýllý anlaþmalara yönelirken, Kron Teknoloji çeyrek bazlý satýþ hedefleri ve prim sistemleriyle bu dalgalanmayý kýsmen normalize etmeyi
    baþardý

(Bu kismi, son ceyrekte satislar patlayacak diye anlamadim ben. Anladigim su: Son ceyrekte normalde cok fazla satis oluyor ama bu oeprasyonel sikintilar olusturuyor, hepsine yetismek cok zor oluyor ve sirket buyudukce daha da zorlasiyor. Bunlar ceyrek donemlere yavas yavas kaydirilarak bu dalgalanmalar kismen giderilmis olmus....bu benim anladigim, sizler farkli anlayabilirsiniz, zaten yazanlar da ne kastedildigini yazmamislar)

10- Siber güvenlik pazarýnda talep artýþý ve regülasyon kaynaklý geniþleme þirket için büyüme fýrsatlarýný destekliyor. Kron Teknoloji, ürün portföyü itibarýyla þirketlerin en kritik güvenli katmanlarýný saðladýðýný ve önümüzdeki 2-3 yýl boyunca güçlü büyüme trendinin devam etmesini öngörüyor

https://storage.fintables.com/media/...ntisi-3q25.pdf
    https://xn--borsaekran-6ub.com/anali...iraat-yatirim/
    https://x.com/baysungur73/status/1988290218487689653

Yatirim tavsiyesi degildir

7. Geçen ay GigaOm Radar'ýn güncellenmiþ PAM raporuna girmiþtik. https://portal.gigaom.com/report/gig...s-management-3

Ancak raporu yayýmlayan herhangi bir þirket olmadý 1 ay beklememe raðmen. GigaOm aslýnda bir hayli detaylý rapor sunuyor ve aylýk 12 dolar gibi küçük bir rakamla herkes eriþebiliyor. Gartner'ýn yýllýk satýþ miktarý sýnýrýna takýldýðýmýzdan raporuna giremiyorduk, GigaOm Amerika'da orta ölçekli firmalar ve geliþmeleri takip etmek isteyen araþtýrmacýlar tarafýndan takip edilen, oldukça fazla üyesi olan bir araþtýrma kurumu.

Ýki gün önce ise KuppingerCole'un Ýnsan Dýþý Kimlikler Yönetimi raporunda Overall Leaders (Genel Liderler) arasýna girdik. Bu raporun da detayýný göremedim henüz, bunun yayýmlanacaðýný düþünüyorum bir þirket tarafýndan. Her ne olursa olsun, Genel Liderler arasýna girmek süper bir þey. Biliyorsunuzdur, insan dýþý kimlikler (makineden makineye, yapay zeka robot, vb.) normal kimliklerden 10-50 kat arasýnda fazla ve kimlik yönetiminin en hýzlý büyüyen kalemi. Bunda Microsoft, IBM, Cyberark, Delinea, vb. gibi 10 büyük þirketin arasýna girebilmek süper bence. 10. olduysak bile süper bence ki belli olmaz, raporu görünce yine yazarýz.

https://www.kuppingercole.com/resear...ity-management

Geçen aylarda yine hatýrlarsýnýz, OT yönetiminde 2. sýrayý almýþtýk.

Bana güzel þeyler oluyor ve daha da olacakmýþ gibi geliyor. Ürünlerimizin kalitesi eskisine göre daha iyi gibi.

Geriye bir pazar payýný artýrmak kaldý. Yüzde 1 bile alsak demiþti zamanýnda Lütfi Bey. Bunun "bile" kýsmý maalesef henüz gerçekleþmedi.

8. Evet, KuppingerCole'ün Ýnsan Dýþý Kimlikler Yönetimi raporuna sonunda ulaþabildim. Kron, liderler arasýnda sonuncu sýrada. Daha önce 10. bile olsa iyi demiþtim. Elbette çok iyi. Yalnýz yanlýþ saymýþým, HashiCorp, IBM tarafýndan satýn alýnmýþ, ben farklý þirketler diye düþünmüþtüm. Toplam sanýrým 26 þirket var incelemeye alýnan. Bir de bu alanda çalýþan baþka birçok þirket var ama genel þartlarý taþýmadýklarýndan incelemeye girememiþler (15 tanesinden bahsetmiþ- yani toplam 41 þirket).

Microsoft, IBM, CyberArk, Delinea gibi devlerle beraber, liderler arasýnda gösterilmek bence gayet güzel.

kuppingercole-nhim.jpg

Rapor, Kron'un ürünlerinin, karmaþýk altyapýlara sahip kuruluþlar, özellikle de çoklu bulut ve hibrit ortamlarda faaliyet gösterenler için oldukça uygun olduðunu söylüyor. Teknoloji, finans, saðlýk ve imalat gibi, çeþitli insan dýþý kimliklerin güvenli yönetiminin zorunlu olduðu sektörlerdeki iþletmelerin, Kron PAM'de önemli bir deðer bulacaðýndan bahsediyor.

Anomali tespiti ve risk deðerlendirmesi için Yapay Zekâ (YZ) odaklý görülerden þu an için yoksun olduðunu, ancak bu kusurun 2025 yýl sonu için giderilmesinin planlandýðýný söylüyor. Yol haritasýnda üçüncü taraf þifre kasalarýyla (secrets vaults) entegrasyon bulunduðunu söylüyor.

Ýnsan dýþý kimliklerin, gerçek (insan) kimliklerden 25-50 kat fazla olduðunu söylüyor. Yapay Zekâ'daki geliþmelerle bunun daha da artacaðýný düþünüyorum ben.

Sayfa 927/932 ÝlkÝlk ... 427827877917925926927928929 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •