Biraz rakam çalışmak lazım.
Kabaca İlaç'ın 100 milyon dolar kadar net nakdi ( kısa vadeli borçlardan arındırılmış net nakdi) ve bu yılla beraber yedeklere atılan geçmiş yıllar karlarındaki rakam ise 750 milyon lira kadardır.
Bu yıl holdingin iyi bir kar dağıtacağını ve İlaç nam ve hesabına buradan 500 milyon lira kadar geçeceğini varsayıyorum.
Eş zamanlı olarak Vitra Karo'nun Mayıs gibi bedelli sermaye artırımı yapacağını ve bu tutarın (500 milyon) tamamının Vitra sermaye artırımında kullanılacağını varsayıyorum ( tahmin ediyorum).
Demek ki Monrol ( kara geçmeye başladı) ve Kanyon kira gelirleri dışında 2022 de İlaç'ın nakit pozisyonu çok fazla değiştiren gelişmeler olmayacak, belki kısa vadeli borçları biraz daha azalacaktır, net nakdi 100 milyon dolar iken 105 milyon dolar, onun gibi birşey olur
Holding düşündüğüm gibi bir temettü dağıtırsa ( toplamda 100 milyon dolar, BE ve FE kardeşler bu dağıtımda 20 şer milyon dolar alırlar) İlaç'ın önümüzdeki yıl gelir tablosunu etkiler.
Şöyle ki, alınan kar payları + yıl içi kur değişimlerine bağlı gelirler + Monrol ve Kanyon'un solo performansları ile 2022 1 milyar lira civarında bilanço karı ile kapatılır.
Bu yıldan devreden 750 milyon lira ile birlikte önümüzdeki yılın dağıtılabilir karı 1,750 milyon seviyesine çıkar.
Şimdi yaptıkları gibi 200 milyon lira dağıtmaya kalkarlarsa bir sonraki yıla daha büyük rakam devreder.
Tırmanış patikasını görüyorsunuz değil mi?
Eger Holding iyi temettü dağıtmaya başlarsa, ilerideki yıllarda Vitra ve Monrol'ün de sermaye ihtiyaçları karşılaşnmış olacağı için devreye girecek olan Ayazağa ve Holding'in Kartal projeleriyle birlikte İlaç güle oynaya 100 milyon dolar civarında kar payı dağıtabilir.
Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.
Yer İmleri