Bu şirket özellikle vitrifiye tarafında ortaya koyduğu kötü mali performans ve bazı gayrimenkul ve şirket hisselerinin değerinin altında ( tabii bu bir söylenti
)işlemlerle devri, yüksek pazarlama ve yönetim giderleri vb, hala bu işleri ky için yaptıklarını gösterir delildir , diyenler var.
, şirketin güvenilirliğine zarar verir nitelikte , bu durum neden aracı kurumların bu hisse ile ilgilenmediklerini açıklayabilir.
Şimdi gensenta nın borcunun kur farkından etkilenmesi bana yine bir sorun olarak görünür ,
zira kur riskini hedge etmek diye bir şey var bu şirketin finans yönetiminin bunu bilmemesi akla mantığa aykırıdır.
Bilmiyorum ne dersiniz.[/QUOTE]
Sn Desidero, vitrifiye/karo işlerindeki mali performansı takip etmek fikrinden vazgeçtim, bir yere varamıyorum. Baktığım ikincil kriterler var; bu sektöre yatırım yapmaya devam ediyorlar. Çalışan sayısı artıyor ve bildirilen kapasite kullanım oranı istikrarlı olarak %90 a yakın seyrediyor. Tatmin edici olacak yeterlilikte bilgiler değil ama baktığım yerden bu kadarı anlaşılıyor. Gensenta kredisinin ilk 2 yılı geri ödemesiz idi. Sanırım %40 kadar bir ihracatı var. Kur farklarını rahatlıkla yönetirler sanıyorum. Yakın zamanda hakkında soruşturma açılan ( galiba 19 ) ilaç şirketi arasında da yer almadı Gensenta. Her neyse; yönetim zaafları göstermelerini beklemem, ötesi holdingi yönetenlere kalmış!
Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.
Yer İmleri