2022/4 - 900Milyon TL kâr.
2023/4 - 1.7Milyar TL kâr.
Leasing verileri:
2023 Ocak ayý= 907Milyon TL.
2023 Aralýk ayý= 2Milyar TL.
2024 Ocak ayý= 1.6Milyar TL.
Faktoring verileri:
2023 Ocak ayý= 767Milyon TL.
2023 Aralýk ayý= 953Milyon TL.
2024 Ocak ayý= 1.4Milyar TL.
Kâr yedeklerinin (daðýtýlabilir nakit temettünün) sermayenin 2.5 katý kadar birikmiþ olmasý, 12 aylýkta 1 Milyar 767 Milyon TL.
Sektörü canlý tutacak etmenler:
Faizlerin yükselme eðiliminde olmasý. Sermaye yetersizliði olan küçük ve orta ölçekli þirketlerin krediye ulaþma ihtiyaçlarý. Önümüzdeki dönemde çek kýrdýrma ihtiyacýnýn ortaya çýkmasý beklentisi.
Þirketi canlý tutacak etmenler:
Ucuz rasyo. Mevcut konjuktöre uygun faaliyet alaný. Ýþ Holding iþtirak birleþmesi. 2024/4 bilançosunda enflasyon muhasebesine girerek leasing tarafýnda makine, ekipman, teçhizat, kiralanabilir araçlara ve bu araçlarýn park alaný arsalarýna yeniden deðerleme yapacak olmasý. Faktoring tarafýnda tapusu kendinde olan bina ve ofislere yeniden deðerleme yapacak olmasý.
Kâr 'eðer' yukarýda belirttiðim oranda yükseliþ kaydederse, sene sonunda ortalama 3.5Milyar kâr görebiliriz en az. Bu kâr, bugünkü 10.20 fiyatýna göre þirketin PD/DD'ini 0.6, F/K'ýný 2.0 yapar. Sektörün ortalama 2.0 ile fiyatladýðýný öngörsek, (ki ben daha yüksek PD/DD olabilir diye düþünüyorum) sene sonunda 3.5 kat prim potansiyeli oluþabilir.
Ýþ Holding birleþmesi (örneðin) Mayýs ayýnda ilan olsa ve Ýþ Bankasý'nýn 100.kuruluþ yýlýnda, Aðustos ayýnda birleþme gerçekleþse, piyasadaki makarnacýlara hamburgerciye 15-18Milyar talep geldiðini düþünecek olursak, halka arzda prim beklentisi de oluþabilir.
Siteye yabancý deðilim hatta epeyce eski yim ancak yeni üye olduðum için bu benim ilk gönderim oldu. Selamlar.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri