genel kurul ? yapýlýrsa öðreniriz ne planlar olduðunu
genel kurul ? yapýlýrsa öðreniriz ne planlar olduðunu
https://www.sabah.com.tr/yasam/banka...elledi-5878186
Biri bana aþaðýdaki haberin sahte olduðunu ya da isim benzerliði olduðunu söylesin.
Haber içeriði aynen þöyle;
Türkiye'de bulunan özel bir bankaya, muhabir banka (Yurtdýþýnda þubesi bulunmayan yerel bankalarýn, farklý ülkelerdeki bankalar üzerinden iþlem yapabilmesi için kullanýlan tanýmlama) aracýlýðýyla Kapital Yatýrým Holding A.Þ., tarafýndan Dubai'de bulunan baþka bir firmaya 50 milyon dolar tranfer yapýldýðýna dair belge sunuldu. Banka transfere yönelik araþtýrma yapmaya baþladý. Yapýlan araþtýrmada söz konusu holdingin hesaplarýnda böyle bir çýkýþ emri verilmediði tespit edildi.
SAHTE BELGEYLE 5O MÝLYON DOLARLIK TRANSFER
Banka kendi sistemleri üzerinde yaptýðý detaylý araþtýrmada, makbuzda yer aldýðý gibi belirtilen 50 milyon dolarlýk bir çýkýþ emri bulunmadýðýný belirledi. Bankadan çýkýþ emri verilmiþ gibi düzenlenen makbuzda yapýlan incelemede ise TC. Hazine ve Maliye Bakanlýðý damgalý ve Ýstanbul Vergi Daire Baþkanlýðý tarafýndan düzenlenmiþ gibi gösterilen belgelerin orjinalinin bankada yer almadýðý ortaya çýkýnca bir dolandýrýcýlýk faaliyeti yürütüldüðü ortaya çýktý.
HESAP HAREKETLERÝNDE TRANSFER ÇIKMADI
Özel bankanýn avukatlarý, Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðýna baþvurarak sahte belgelerle 50 milyon dolar transfer edilmeye çalýþýldýðý yönünde suç duyurusunda bulunuldu. Banka avukatlarý savcýlýða sunduðu dilekçede, müþterisi olan Kapital Yatýrým Holding A.Þ.'nin hesap hareketlerinde böyle bir transferin gerçekleþtirilmediði, muhabir banka aracýlýðýyla gönderilen makbuz ile bankanýn zarara uðratýlmak istendiði belirtildi.
SORUÞTURMA BAÞLATILDI
50 milyon dolarlýk makbuzun asýllarýnýn kendi ellerinde bulunmadýðý ifade eden banka sahte belgelerle 50 milyon dolarlýk transfer yapmaya çalýþan kiþi yada kiþilerin tespit edilerek cezalandýrýlmalarýný talep etti. Savcýlýk þikayet üzerine olayla ilgili soruþturma baþlattý.
Bu arada yeþilglobal enerji a. þ. (önceki adý ortadoðu enerji a. þ.) önceki yazýmda da belirttiðim þekilde diðer ortaklardan ayrýlarak %100 oranýnda Engin yeþilin grup þirketi haline gelmiþ. Yani YYAPÝ'nýn payýný çýkarsak kalaný Engin yeþilde. Ýnternet sitelerine bakýldýðýnda da en iyi durumda olan ve aktif çalýþan iyi bir þirket. Çok da popüler bir sektör özellikle þu günlerde.
Þimdi bu þirketi sýfýrdan borsaya açmayý da deneyebilir ya da KPHOL üzerinden borsaya açabilir.
Daha önce denemiþ ama olamamýþtý. O zaman þirketin bir kýsmý baþla gruplardaydý. Þimdi çoðunluðu kendi kontrolünde.
KPHOL'ü yeniden borsaya aldýrabilirse ki halen ben ümitliyim, yapacaðý planýn içerisinde mutlaka yeþil global enerji yer alacaktýr.
Bizim kaybettiðimiz para geri gelir mi? Ya da borsaya dönse bile bize kazandýrýr mý orasýný bilemiyorum.
KPHOL'ün bir kýsmý GÜR ailesine aitti %25 gibi bir kýsým. Kamil onlardan bu payý alýrsa kendisinin hisse oraný %50 oluyor.
Kapitale yeþilglobal enerjiyi satýp karþýlýðýnda hisse almanýn yolu birleþtirme olsa gerek.
Mart ayý da neredeyse bitiyor. Ne yapacaksanýz yapýn artýk. Dereye su gelene kadar kurbaðanýn gözü patlamak üzere.
kapitalin logosu deðismedi. ortadoðu enerji yeþil olunca logo deðiþtirmiþ.
Kapitalin hiç bir þeyi deðiþmedi. Her þey olduðu yerde duruyor. Ortaklýk yapýsý dahil.
Umarým bunu da yeþil bey diðer ortaktan alýr da bunda da umut devam eder.
Aslýnda baðýmsýz denetimin devam etmesi ve zincir gayrimenkule ait daireler umudu canlý tutuyor.
Ayrýca senetlearaba.net iþi de canlanýrsa tadýndan yenmez.
SAYIN ARKADAÞAR,
Benim sürekli yazmamýn nedeni umudumuzu canlý tutmak.
Umut biterse hayat biter. Borsa kotundan ilk atýldýðýnda çok üzülmüþtüm.
Dünyam baþýma yýkýlmýþtý. Bugünün parasýyla 100 bin lira civarýnda param pul oldu bir anda.
Ancak þimdi umudumu canlý tutmaya gayret ediyorum. Buraya yazarak kendimi avutuyorum.
Hepinize selamlar, saygýlar.
Ýyi yapýyorsunuz ,sayýn Sönmez. küçük yatýrýmcý biraz kaðýt fazla aldýki. Bu hisse yi kapattýlar. spk bu kadarýmý keriz bunu kapatýp 1e30 bedelli izin veriyor.hepsi anlaþmalý bunlarýn.
2020 için denetim þirketi var. 2021 ve 2022 için belirlenmedi. genel kurul yapýlmasý lazým. þirketi arayan varsa yeni bilgi paylaþabilir
kamil engin yeþil zincir gayrimenkulden cýkmýþ olabilir.
Yer Ýmleri