Görünen o ki MB nın faiz artışı dolar kuru üzerindeki etkisi çok az oldu. Zaten artış miktarı ancak piyasaya eşitlendi. Piyasa faiz artışını MB dan önce yaptığı için doların hareketi sınırlı kaldı. Görüşüm. dolar 7.50 yi destek yapar. Bir müddet sonra eski seviyelerine gelir.
Arkadaşlar ben sabahtan beri çevremle ve bankalarla görüşüyorum 16 nın üstünü duymadım görmedim (milyon ve üstü hariç) duyan bilen var mı ? aldığım cevap herkes bir birini bekliyor.
Benim merak ettiğim bankalar 16 verirse dolar sabit kalacak mı veya aşağıya gelecek mi ? Ben hiç sanmıyorum tekrar 7,80 e gelir diye tahmin ediyorum.
Doları bilmiyorum ama tahvilin 1.5 - 2 puan üstü faiz genelde stabildir ve reel getiri vaat eder. Şu an kısa vade tahvil 13.90 yani 16 net faizle paranızı bağlamak mantikli bir hareket gibi duruyor.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
16 net faiz veren banka şu an yok...brüt faiz...oda her bankada yok...16 brüt veren bankalar belli ...aralık sonu stopajlar kazaren kaldırılırsa faiz oranı dahada düşer....stopajların henüz ne olacağı belli değil ....bu yapılan faiz artışınıda piyasalar ve bankalar önceden zaten kendi içinde fiyatlamışlardı...sonuç olarak faizlerde çok keskin bir artış şahsen beklemiyorum...en yüksek 17-18 brüt görülebilir...ilerli dönemdede büyük ihtimalle ilk fırsatta faizler düşürülecektir....zaten uzun vadeli faizlerdeki düşüş bunun işareti....
Chucky..........................yoldaş bebek
Yer İmleri