Bankalar TL mevduat bile istemiyorlar.
Yakýnda hesap açmamak için bin çeþit bahane üretecekler.
Müþteriyi mevduat getirmesin diye EFT ücreti, hesap iþletim ücreti vs ile yýldýrabilirler.
Bankalar TL mevduat bile istemiyorlar.
Yakýnda hesap açmamak için bin çeþit bahane üretecekler.
Müþteriyi mevduat getirmesin diye EFT ücreti, hesap iþletim ücreti vs ile yýldýrabilirler.
Reuters Haber Ajansý'nýn haberine göre Yapý Kredi Bankasý (vadeli) Döviz Tevdiat Hesaplarý (DTH)'larda 13 Haziran'dan sonra 10 bin Dolar/Euro veya Sterlin'den aþaðý hesaplarý yenilemeyecek.
https://www.paraanaliz.com/2020/turk...ecek-mi-47834/
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Her çeþit banka iþlem ücretlerinde yüksek ücretlendirmeler bekliyorum.
Hem mevduattan caydýracaklar hemde ek getiriyi böyle saðlayacaklar.
Öyle banka iþlem ücretlerini yükseltmez bankalar.
Her ücret kalemi için Merkez Bankasý tarafýndan belirlenen üst sýnýrlar var.
Misal; banka içinden yapýlan EFT iþleminde 100 TL üstü ücret alýnamýyor. Ýnternet bankacýlýðý kanalý ile yapýlýrsa 10 TL.
Hiçbir banka bu sýnýrlarýn üstüne çýkamaz.
Dikkatinizi çekeyim bu uygulama bakan beyin toplantýsýndan sonra oldu.
O toplantý önemliydi.
Takip eden olmadý.
Selamlar. Burada yazmýþ olduðum bilgi, yorum ve düþünceler tavsiye ve yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Webster üstad nerede diye sormayýn, iþte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Bankacýlýk iþlemlerinde ücret kalemleri de belirlenmiþ durumda. Bankalar yeni ücret kalemi icat edemezler. Belirlenen bu ücret kalemlerinden zaten üst sýnýrý uyguluyorlar.
Müþteri nin verimi ve karlýlýðýna göre müþteri bazýnda indirim yapýyorlar.
Eskilerde para sayma ücreti, kasa ziyaret ücreti gibi farklý kalemlerde ücretler alýnýyordu. Bunlar kaldýrýldý artýk alamazlar.
Hesap iletiþim ücreti de alýnamýyor. Var mý hesap iletiþim ücreti kesilen biri. Yok tabiki.
Özellikle döviz hesaplarýnýn katsayýsý yüksek olduðu için (aktif rasyosu hesaplamasýnda) limit ve vade sýnýrý koyarak bu hesaplardan kurtulmak isteyeceklerdir.
Baktýlar rasyo tutmuyor limiti 50.000 dolara vadeyi de misal asgari 6 aya çekebilirler.
Yer Ýmleri