inse ne olacak inmese ne olacak. sanki önemli bir nottan aþaðýya düþmüþ. yabancý yatýrýmcý geliyordu da vaz mý geçecek...
inse ne olacak inmese ne olacak. sanki önemli bir nottan aþaðýya düþmüþ. yabancý yatýrýmcý geliyordu da vaz mý geçecek...
Cds risk primi yükselir.!!!
Dýþ borçlarýnýn faizleri yükselir.!!
Bankalarýn, devletin, þirketlerin milyarlarca dolar dýþ borcu çevirmesi zorlaþýr.!!
Döviz kurlarý hýzla yükselmeye devam eder.!!
Ülkeyi hiper enflasyon potasýna sokar.!!
Ham madde, ara malý maliyeti artar.!!
Bankalar þirketler zombileþir.!!
Ýþsizlik artar.!!
Döviz karaborsaya düþer.!!
Bütçe açýklarý rekor üstüne rekor kýrar.!!!
Kredi bataðý artar.!!
Sonunda damat monatoryum ilan eder.!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Vatan hayini bunlar vatan...
https://www.youtube.com/watch?v=pdSwOHCAPnw
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Eyyy Moody's
11 eylülde açýklama yapýlmýþ
https://www.moodys.com/researchdocum...id=PBC_1242844
3 büyük rating kuruluþunu da zerre sevmem.. ama her habere inanan bi millet olmak, ülkemizi gerçekten çok kýrýlgan yapýyor, biraz araþtýrýn kardeþim..
ytd.
kyg,
Arkadaþlar vadeli mevduatý internet bankacýlýðý üzerinden yapmýþtým. Aslýnda ilk defa yapmýyordum. Vade sonunda internet bankacýlýðý otamatk olarak hesabý yine o günkü orandan baðlýyor ama biraz düþük oranda tabi.
Yaptýðým hesaplamaya göre de vade sonunda getiriden önemsiz olsa da bir miktar kesinti yapýyor ( 7 tl gibi) önemsemedim. Yalnýz son vade baðlama olayýnda ben de yanlýþ hesaplamýþým ve de öyle bir duruma ihtimal vermiyor aklýmýn ucundan dahi geçirmiyordum. Vade bitiþ günü Cuma günü diye kafamdan hesaplamýþtým. Gerçekte öyle deðil hafta sonu C.tesi gününe denk gelmiþ.
Demekki internet bankacýlýðý hafta sonu, ortasý bakmiyor, hangi güne denk gelirse o günden itibaren baðlýyor. Þimdi durum þu; vadenin dolmasýna beþ altý gün var. Þubeye gideceðim ve durumun düzeltilmesini isteyeceðim. Eðer olmaz ise olacak durum ise ya hafta sonu iki günlük zararý sineye çekip P.tesi gününden itibaren yeni oranla baðlayacaðým. Ya da internet bankacýlýðý üzerinden daha düþük orandan baðlanmasýný kabul edeceðim. Bankayý terk etmek de diðer bir seçenek
Bakalým ne olacak? Genelde böyle hatalar yapmam ama kafadan tarihi yanlýþ hesaplamýþým. Bu bana ders oldu.
Yer Ýmleri