Olmamasý normal. Çünkü bir rasyo tutturma meselesi var. Eðer ona uyulmazsa ciddi cezalar söz konusu. Önce bu durumun tam anlamý ile düzeltilmesi gerekir. Bir de bu ortamda bankalar nasýl kredi verecek? Faizler düþük iken vatandaþlar banka önlerinde kredi için kuyruk oluþturuyordu. Þimdi kimseler yok. ben çok denk geldim ve MT' ne de sormuþtum.
Merhaba,
Hoþbuldum.
Valla ülkede yatýrým yapmak þans iþi.
Dolardan bir miktar zararým vardý 1 yýl önce.
Gittim konuta baðladým parayý. Herkes betona gömme diyordu o zamanlar.
350'ye aldýðým konutu 650'ye satan oldu 1 yýl sonra.
Bu kazancý ne dolar getirdi ne baþka bir þey. Altýn dahi getirmedi (arabalar hariç).
Her þeyin bir zamaný var. Dipten mal almak lazým. Dibi de kimse bilmiyor.
Benim bildiðim tek þey TL mevduatýnda olan yýllardýr bir þey kazanamýyor. Kazanamayacak.
Diðer açýdan da uzun vadede her zaman döviz kazandýrmýyor. Þuan bu bir konjonktür.
2000 yýlýnda 20 bin dolar civarý bir paraya aldýðým konut þuan 500 bin tl.
20 yýlda elde edilen kira geliri de zaten tamamen olmasa da evi amorte ettiriyor.
Yatýrým iþi þans iþi.
Emeðini, alýn terini veren, iyi niyetli her vatandaþ hak ettiðini almalý. Öyle diliyorum.
Beni alým gücünün azalmasý üzüyor.
....
Viop teminat 13.43% gecelik
Bu bahsettiginiz getiri degerli ve sirkulasyonu olan konut yatiriminda gecerli var olan stok konut miktari ve satisi olmayan konut yuzdesi ulkemizde daha fazla. TL bazinda getiri hesabi her zaman yaniltici olacaktir usd bazinda degerlendi ise gercekten kardan soz edebiliriz. Konutta artik dusuk maliyetli krediler beklentisi gercekci olmadigindan bu furyanin omru de cok uzun omurlu degil su an insaat ve yan sektorleri ittirme ile ayakta duruyor destek kirildigi an domino etkisi olacaktir.
SM-N920C cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Carsamba 28 inde enflasyon raporu var.mb .dikkat!
Yer Ýmleri