Selçuk Geçer usd 16-17 diyo abartý gibi geliyor ama adamýn dedikleri mantýklý geliyor , bile bile faiz yükseltmediler , halada ortalýkta yok mb gerçekten insan anlamýyor neye güveniyolar bu kadar?..
Selçuk Geçer usd 16-17 diyo abartý gibi geliyor ama adamýn dedikleri mantýklý geliyor , bile bile faiz yükseltmediler , halada ortalýkta yok mb gerçekten insan anlamýyor neye güveniyolar bu kadar?..
Son düzenleme : citak; 27-10-2020 saat: 20:39.
zamanýnda, reel faiz getirisi olan zamanlarda hakikaten çok katkýsý oldu sevgili chucky nin. derken dükkan mý ev mi ne aldý koptu buralardan.. bu yeni yazar arkadaþ ister chucky ister onu taklit eden biri olsun, yeni gerçeklerden kopmuþ anlaþýlan. gerçek enflasyon "minimum!!" %20-%30 lardayken, %15 le uzun vade tl mevduat baðlar starbucks ta kahvemi içer keyfime bakarým söylemi pek akýlcý deðil zira.
Chuky enson 1 yýllýk baðlamisti 0 stopajlý haziran da dolmuþ olmasý lazim vadesi ondan sonra ne yaptý yazmadi
yazý tarzýnýz ayný chucky68
https://www.hisse.net/topluluk/showt...28#post2635328
![]()
Son düzenleme : Trade Shark; 27-10-2020 saat: 21:27.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yüzde 24 ile 500 gün baðladým. Dolar 7.5 olursa zarar edecektim. Þimdi 8.2 oldu.
Euro alsaydým yüzde 20 daha fazla param vardý. Altýný, konutu hiç sorma.
TL de kalmak külliyen zarar ettirdi. Dudu haklýymýþ.
Keþke dolar alsaydým. Bir de üstüne faiz alýrdým.
Tabii asýl zararý para baðlý olduðundan millet konuta hücum etmiþken 0.64 faizden yararlanamamak oldu.
Þu an bile en mantýklý parayý PUL OLMADAN konuta, arsaya baðlamak geliyor.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Yoldaþ haklýsýnda sen geçen yýlki ortama göre en doðrusunu yaparak 500 gün vadeyle yüksek faizle baðlayýp zevki sefaný sürmüþsün....bende 371 gün baðladým lale günlerim hiç bitmesin istedim...ama rüya elbet bitecekti ve bitti kendimi geçtiðimiz haziran ayýnda vade bitiminde 23.50 net faiz alýrken 9 faiz ortamýnda buldum....bende geçen yýl en doðru kararý almýþtým...geçen yýl keþke dolar alsaydým yada euro alsaydýým diyemem...üzülemem....keþkeler hiç bitmez....dün kebap yemiþtim keþke balýk yeseydim gibi bir durum....emin ol dün olsa gene euroya yada dolara girmezdin...bunun sonu yok...geçen yýl dolar yerlerdeydi...tl de olan adam yüksek faiz ortamýnda zaten geçen yýl faize bakardý.. Dolar yada euro gözünde illizyon olurdu...bak þimdi sana kendimden canlý bir örnek vereyim....geçtiðimi haziranda vadem dolduðunda kur 6.85 de 1 aydýr yatýyordu...düþme eðilimi vardý...o anda dolar falan alamazdým....bankaya dedimki ben 1 yýl sonrasýna size opsiyon yapmak istiyorum 500 bin tl ye ne prim çýkýyor diye sordum...banka bana aþaðýdan kur seviyesine fiyat çýkmýyor ancak yukarýya yazarsanýz prim çýkýyor dediler...kaça çýkýyor diye sordum...bana 7.80 usd seviyesine ancak prim çýkýyor oda 14 bin tl net prim dediler..bende güldüm...kardeþim dedim ben manyakmýyým kur 6.85 iken neden 1 yýl sonrasýna hemde yukarýya 7.80 gibi yüksek riske gireyim dedim......))...bankanýn bana dediði 1 yýl sonrasýna londra swap piyasasýnda kur 7.80 minimum gözüküyor dediler...tabiki opsiyon yapmadým...þimdi keþke yapsaydým tühh diyemem....çünki çok deðil 3 ay önce konjektür buna mantýk olarak izin vermiyordu...sözün kýsasý dün sen en doðru olaný yaptýn...sen kazandýn...keyfini sür...
Pentagram................................
Yaw he he, milletin ayraný yok içmeye tahterevanla gidiyor dolar almaya demi ?
Herkes çýlgýnlar gibi kredi çekip hepsini dolara gömdü sana göre.
Nüfusun 3 te 1 i iþsiz , iþi olanlarda ölmemek için yaþamaya çalýþýr modda.
Sanki herkes çatýr çatýr kredi ödeyecek güçte, gidip ucuzdan dolar aldýlar.
BAK BU BÝRAZ ABARTI GELDÝ BANA
Yer Ýmleri