MB'NÝN FAÝZÝ ARTIRMA KARARI
Gerekirse bazý acý ilaçlarý içmemiz gerektiðini biliyoruz. Türkiye'yi kur, faiz sarmalýndan çýkarmak gerekiyor. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Yastýk altý neyimiz varsa bunlarý kayýt altýna almamýz yeni bir ufuk saðlayacaktýr.
Yatýrýmcýnýn güvenini kazanmak için her türlü adýmý atacaðýz. Bunun için de gerekeni yapacaðýz.
Ekonomide ve demokraside ülkemizi yeni bir yükseliþ dönemine sokmakta kararlýyýz." diyen
Erdoðan, "Faiz sebeptir. Enflasyon neticedir. Bunu böyle bilelim.
BEYEFENDÝ HAZRETLERÝ YÝNE KONUÞMUÞ
Görünen o ki MB nýn faiz artýþý dolar kuru üzerindeki etkisi çok az oldu. Zaten artýþ miktarý ancak piyasaya eþitlendi. Piyasa faiz artýþýný MB dan önce yaptýðý için dolarýn hareketi sýnýrlý kaldý. Görüþüm. dolar 7.50 yi destek yapar. Bir müddet sonra eski seviyelerine gelir.
Dün bu süreçten sonra, ilgili arkadaþ da detaylý olarak maðduriyetimi dinleyip kayýt oluþturduktan ve gerekli yere aktaracaðýný söyledikten sonra, bugün tekrar aradým ve yeni baþvuru yapýlmasý gerektiðini duydum. Ýþin garibi, dün bu kayýt oluþturulduktan sonra müþteri yeni baþvuru yapmasý lazým diye bilgi gelmiþ ve öylece býrakmýþlar, bir Allahýn kulu da þu adamýn gönlünü alalým, özür dileyelim, hemen baþvuruyu iþleme koyalým ve yeni baþvuru süreci baþlatalým diye düþünüp aramýyor. Þimdi tekrar aradým ve ben bu bilgilere ulaþtým. Þu an ya lanet olsun diyeceðim ya da tekrar kiraz hesap baþvurusu yapacaðým ve sýfýrdan kurye sürecini tekrar bekleyeceðim. Baþtan aþaðý rezillik. Online kiraz hesap baþvurusu yapacak arkadaþlarýn aklýnda olsun.
Arkadaþlar ben sabahtan beri çevremle ve bankalarla görüþüyorum 16 nýn üstünü duymadým görmedim (milyon ve üstü hariç) duyan bilen var mý ? aldýðým cevap herkes bir birini bekliyor.
Benim merak ettiðim bankalar 16 verirse dolar sabit kalacak mý veya aþaðýya gelecek mi ? Ben hiç sanmýyorum tekrar 7,80 e gelir diye tahmin ediyorum.
Dolarý bilmiyorum ama tahvilin 1.5 - 2 puan üstü faiz genelde stabildir ve reel getiri vaat eder. Þu an kýsa vade tahvil 13.90 yani 16 net faizle paranýzý baðlamak mantikli bir hareket gibi duruyor.SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri