Önemli olan faizden gelen paranýn nereye yatýrýlacaðý altýn mantýklý mý sizce ? Düþünsene herkes aþý çýkardý ama Corona devam ediyor ne olur?
Önemli olan faizden gelen paranýn nereye yatýrýlacaðý altýn mantýklý mý sizce ? Düþünsene herkes aþý çýkardý ama Corona devam ediyor ne olur?
ben neden gta altýn fonu aldým þöyle:
birincisi full altýn riski almak istemedim,fonun içinde farklý enstrümanlar da var,ikincisi gram altýný kuyumcularda fiziki olarak alýyorum zaten çok daha uzun vadeli tutuyorum her ay biraz biraz alýyorum,3.gram altýn alsam internet þubesinden biraz kar görünce hemen satýyorum tutamýyorum kendimi geçen yýl 310dan aldým 340 olunca hemen satmýþtým,fon olunca kafamda daha uzun tutma düþüncesi var niyeyse ,son olarak da grafiðinde bütün altýn fonlarýnda aslýnda keskin bir düþüþ var kýsa ve orta vadede toparlanacak umudu var bende.tek negatif kýsým %10 stopaj kesintisi.
hepsini geçtim geçen yýl bu vakitler elimdeki tüm hisse fonlarýndan,ppflerden çýkýp döviz ve mevduata geçmiþtim ,tcd-tte-mps gibi fonlarda kalsaydým mevduatýn en az 6-7 katý karým olacaktý bu fonlarda sert düþüþler görürsem yeniden girmeyi düþünüyorum.
2018 sonunda stopaj indirimi vardi faizler %25 idi .o zaman qnb bank bir teklifle gelmisti .6 aylik baglayalim .%5 stopaj isleyecek.3 ay sonra bakacagiz piyasa faizleri ne durumda ortalama 5 bankanin mevduatý +1 olarak revize edecegiz dedi..yani olasi faiz dususune karþ stopaj avantajindan faydalanmak icin iyi bir oneri idi.belki yine sunarlar
Evet aslýnda iyi fikir. 2018 de ben þans eseri en yüksek oranda girmiþtim. Bakalým tekrar yapacaklar mý benzer birþey?
Bu arada borsada yatýrýmý merak eden arkadaþlar; borsada temel-teknikten daha önce psikoloji gelir.Sabýrlý deðilseniz; zararlarda hop oturup hop kalkarsanýz; hangi seviyeden girerseniz girin o hisse pahalýdýr. Ama borsa yerine göre en kârlý yatýrýmdýr. Peki bu durumda yukarýdaki özelliklere sahipsek borsada yatýrým yapmayalým mý? Daha önce de yazdýðým gibi ya güvenli yatýrýmda gidip, arada bir gelen krizlerde bist çok düþtüðünde bist30 saðlam hisselere altýn vuruþla girip 1 yýl ekraný kapatmak. Veya faiz gelirinin bir kýsmýyla 10-20 yýl hedefli, temettü geliri yüksek saðlam hisselerden 3-5 tanesiyle sepet yapmak. Bistin en pahalý zamanýnda bile alsanýz sorun deðil. Yýllara vurunca en düþükten de alacaðýnýz için ortalama makul kalacak.Bunda mümkünse her ay alýnmalý ve çok büyük parayla deðil makul miktarla alýnmalý .Sonra gelecek temettülerle yine hisse alýnmalý. Yapýlmamasý gereken, bist /hisse çok çok cazip durumda olmadýkça büyük miktarda parayla tek seferde girmek.
Mevduat baþlýðý ama arada soran veya merak edenler için genel olarak bir kez daha belirteyim dedim son kez
Yatýrým tavsiyesi deðildir. Þahsi düþüncelerim olup, zarar etme ihtimali mevcuttur.Öneri olarak deðil, fikir / bilgi edinme amaçlý okumanýz tavsiye edilir.
kurumlar fon aliminda komisyon aliyor mu
borsacýlar dolarcýlar cýkmýþ gene piyasaya..aman arkadaþlar dikkat edin diþinizden týrnagýnýzdan ayýrdýgýnýz paralarý garantili yerlerde büyütmeye çalýþýn.heleki bu devirde 2 kat dikkat edin.mevduatlarýn 2021de de yüksek olucagýný düþünüyorum en az 22-23 leri göricektir.oralardan uzun baglamaya calýsmak daha b-mantýklý bana göre..söylediklerim beni baglar yani kimseye al-sat-tut demem.saygýlar
Çin’de bir havalimaný Kargo çalýþanýnda sars virüsü tespit edilmiþ 14 bin kiþiyi karantinaya almaya çalýþmýþlar doðru mu acaba
https://mobile.twitter.com/politictu...60955340763141
Bir kahin eksikti o da geldi. Geleceðinizi öðrenin.
Yer Ýmleri