Alıntı Originally Posted by Yıldıztozu Yazıyı Oku
Investing forumunda at izi it izine karışmış. Iki gün önce hisseyi ölümüne savunan bugün kötülüyor, dün kötüleyen bugün yüksek hedefler veriyor. Orada üyeligim olmadığı için yazamıyorum. Bu yazımı orada üyeliği olan bir arkadaş oraya kopyalarsa sevinirim.

1- Satarsanız yükselebilir , satmazsanız düşebilir. Daha alırken hedefinizi koyun, seans içinde anlık psikolojiyle yanlış kararlar verebilirsiniz.

2- İnsan, robot olmadığı için en mantıklı karar verenler bile, sürekli algı içeren yazılar okuduğunda etkilenebilir, başkasının düşüncelerini kendi düşüncesi zannedebilir.

3-Hisseler aşağıda da yukarıda da sınır tanimayabilir. Onları yakalamak sayısal tutturmakla eşittir. Önemli olan hedefinizi baştan belirleyip, kafanızdaki rakama sadık kalmak. Sattım uçtu demeyin, gonlunuzdeki rakamı aldıktan sonra bakmayın bile, uzaya gitsin. Ayrildiginiz ve artık sevmediğiniz eski sevgilinizin ne yaptığı nasıl umrunuzda olmazsa,hisseyle işiniz bitince de umrunuzda olmasın.

4- Al-sat yapmak herkese göre değildir. Sağlam bir irade,iyi bir teknik bilgisi gerektirir. Yoksa, acemilerin yaptığı yanlışlar; yüksekten alıp düşükten satmak,sonra tekrar yükseldiğini görünce kaçıyor duygusuyla tekrar yüksekten almak ve lot sayısını azaltmak sık görülür.

5- Uçacak ve düşecek algicilarina prim vermeyin, bunlar işlerine geldiği gibi yazar. Bunlar iyi günde ortada görünmezler, karanlıkta ortaya çıkar, güneş doğunca hepsi kaybolurlar. Genel algıya bakmayın, iki seans içinde bütün algı tersine dönebilir.

Sonuç olarak, herkes kendi kararını kendisi vermeli, ben şahsen beklemeye devam edeceğim. Benim asıl alma sebebim bedelli olayından, ama şu an sadece fiyat konuşuluyor. Benim için tek olumsuzluk, bedellinin onaylanmaması olur, ki öyle bir durumda bile vademi uzatıp beklemeyi düşünüyorum.O kadar riski de alarak zaten girdim. O risk olmasa zaten beklenti de olmazdı. By nin zayıf yönü zaman, silâhı paradır . Ky nin zayıf yönü para, silâhı sabırdır. Hisseyi alırken düşüncem halen değişmedi. Burdan kazançla ayrılıp ayrılmayacağımı bilmiyorum ,belki yüksek zarar da edeceğim ama, şunu biliyorum ki bu kadar beklentili olan bir hissede eğer kazanacaksam da, bunun öyle güllük gülistanlık olmayacağını, inim inim inletmeden kimseye kolay para vermeyeceklerdir. Dediğim gibi tabi kazanacaksam, kaybedebilirim de.

Herkes kendi hedefini belirleyip,planını ona göre yapsın arkadaşlar. Panik kararlar almayın. Karar verecekseniz de sakin kafayla verin. Umarım hepimiz zararı çıkarırız. Evet zarardayız ama varla yok arası olan bu kısa hayatta psikolojiyi de çok bozmayalım.

Bu yazı al-sat-tut tavsiyesi içermez ve kişisel düşüncelerimi yansıtır.Yatirim tavsiyesi değildir, burdaki herhangi birisinden daha fazla bilgili değilim. Benim düşüncelerime göre davranmanız zarar ettirebilir. O yüzden kendi mantık süzgecinden geçirin her bilgiyi.
önümüzde ki hafta öngörünüz nedir hocam?
Teknik ne diyor sizce?