Nijerya para birimi Naira, geçen hafta devalüe olmuþtu.
https://www.bloomberg.com/news/artic...-naira-further
Sent from my iPhone using Tapatalk
“The trend is your friend until the end when it bends.” - Ed Seykota
Azerbeycanda da manatta ayný þey oluyor devlet uzun süre tutuyor tutuyor sonra aliyev buyuruyor, hop mini bir devaulasyon sonra ayný döngüye devam.Sýkýntý bizde artýk mini devaulasyonlarýn frekanslarý çok sýklaþtý nerdeyse altý ayla bir yýl arasýnda döngüler olmaya baþladý.Bunlar bazý ülkelerde günlük oluyor misal venezuela falan.
Onuda bahçede deneyimleriz.
Þaka bir yana, gerçek hayatta görüp baþarýlý dediðimiz þirketler borsadada bunu yansýtýyor. Ýlk çýktýðýnda bim’in iþ modeli beðenildi. Keza THY’nin roketlediði dönemde bir yolcu olarak çok memnundum. Tüketicinin belkide bilmediði yegane þey finansal durum analizi. Ancak onun dýþýnda yaptýklarý ile müþteriden olumlu not alanlar borsadada baþarýlý oluyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Azerbaycan'da 2015 de devalüasyon olduðunda iþ icabý Bakü'deydim. Ev fiyatlarý anormal pahalýydý, evlenenler mecburen baba evinde birlikte kalýyor, ev kredisi vb. çekemiyordu çünkü maaþlar ile arada anormal bir uçurum vardý. Eli yüzü düzgün merkezi sýradan bir daire 150-200 bin manat (yaklaþýk euro) civarýnda idi. Þimdi ne oldu bilmem ama tahminen manat bazlý fix kalýp euro bazlý düþmüþtür.
Türkiye'de durum farklý, devlet para basýyor, usd satýyor ve vatandaþ ucuz krediyle ciddi borçlanýyor. Daha çok 94 krizi benzeri dolar þoku yaþarýz ama önce takibe düþmesi gereken krediler ve özel sektör borçlarý var.
Mini devalüasyon tabiri bence de doðru, alternatif olarak döviz þoku da diyebiliriz.
Saygýlar
Sent from my iPhone using Tapatalk
“The trend is your friend until the end when it bends.” - Ed Seykota
Þimdi bizde melek gibi yatýrýmcý düþüncesi mevcut. Yatýrýmcýlar 10 startup þirkete yatýrým yapýyor. Aralarýndan 2 tanesi unicorna dönüþürse zarar ettikleri parayý fazlasý ile çýkarýyorlar.
Þimdi startup kelimesini yüzmekte güçlük çekenle deðiþtirip tekrar okuyun
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Yer Ýmleri