Bu daha güzel,
Böyle dememiþtim ama, idare edeceðiz artýk.
Atmak : Kargo
Bu daha güzel,
Böyle dememiþtim ama, idare edeceðiz artýk.
Atmak : Kargo
Forum kurallarýný okumak için týklayýnýz
Forumun Altýn Kuralý : Forumda okuduðunuz bilgileri fikir vermesi amacýyla ve mantýk süzgecinden geçirerek deðerlendirin. Hiç kimse sizi tanýmadan size para kazandýrmak heveslisi deðildir. Hayatta karþýlaþmadýðýnýz ve adýný soyadýný dahi bilmediðiniz bir kiþinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkýþmayýn, sonu %99 hüsran olacaktýr..
Not: hisse baþlýklarýnda dini ve siyasi ile futbol taraftarlýðý yazýlarý kabul edilmiyor.
Üstadým o peynir özellikle benim gibi peynir hastalarýný kesmez. Peynir dediðin o aðýr kendine özgü hayvansal tadý ve kokuyu içerecek. Sütün yaðýný aðzýnda hissedeceksin. O peynirler de pek bulunmuyor artýk piyasalarda. Bütün üreticiler ucuza kaçýyor. Hepsi bol tuzlu tatsýz maliyeti düþürülmüþ, yaðý alýnmýþ, üretim süreci kýsaltýlmýþ peynirler. Yukarýda bi arkadaþ doðruluk demiþ. Bazen A101 e gelir doðruluk. Oradan aldýðýmda hiç beðenmemiþtim. Onun için doðruluðun damaðýmda kötü bir izlenimi vardýr. Bilenler bilir Ýstanbul'da Pelit'in çikolata müzesi var, Esenyurt'ta. Elinizden öper benim 5 yaþýndaki çocuða söz vermiþtim. Fatihayý ezberle seni çikolata müzesine götüreyim diye. Neyse bir sürü ývýr zývýr þarký þiir vb. ezberleyen çocuða zar zor Fatihayý ezberletebildik. Ocak ayýnda da söz gereði hanýmý da alýp gittik oraya. Pazar günleri açýk büfesi de var. Müze ücreti dahil açýk büfenin ücreti kiþi baþý 110 lira, çocuk için da 55 lira. Piyasadan yüksek ücreti, çeþitleri de çok fazla deðil ama yiyeceklerin hepsi son derece kaliteli. Öyle açýk büfelerdeki gibi ucuza kaçýlmýþ þeyler deðil. Neyse peynir konusuna geleyim. Çok lezzetli peynirler var. Ama bir tanesi aman Allahým efsane birþey. Benim gibi peynir hastasý birisinin yýllardýr arayýp da bulamadýðý o müthiþ aroma, tat, aðýzda kayganlýk, yoðunluk, lezzet hepsi bu peynirde. Yok böyle bir þey diyeyim anlayýn iþte. Hemen garsonu çaðýrdým þu peynir ne marka diye sordum. Abi o Kaanlar tulum dedi. Neyse oradan ayrýldým geldim eve ama o tat bir türlü gitmiyor aðzýmdan. Sonra Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Esenyurt'ta bilindik tüm AVM ve büyük hiper-süper marketleri taramaya baþladým, yok, hiç bir yerde bulamadým, son umut güzergahtaki Büyükçekmece Metro markette bulabildim. 500 gramý o tarihte 45 liraydý. Aldým ama ne yalan söyleyeyim çok pahalý geldi. Þimdi bu zamlardan sonra kim bilir kaç liradýr. Bi daha alamadým. Hem bulunmasý zor, hem de benim gibi hergün kahvaltýda ekmeksiz 200 gram peynir yiyen biri için oldukça pahalý. Ama diðer Erzincan tulumlarý, Ýzmir tulumlarý, þavaklar, Bergamalar, mihaliçler, kelleler, divrik obruklar, deri tulumlar, eski yeni kaþarlar bir yana bu peynir bi yana.
Redmi K20 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Su peynirden tattiniz mi nasil bir peynir?
![]()
bizim burda obruk peynirinin kilosu 80-90-100 lira arasý gidiyor. dünyada rokfora rakip diyorlar...fransýzlar geldi inceleme yaptý burdaki maðarada...
Yer Ýmleri