-

Originally Posted by
loner
bu kitap ve tez araştırması yapılırken okunanlarla ilgili kafalar karışmasın.Mesela ben doktora tezimi yazarken 500 günlük program yapmıştım. Bu sürede 700 e yakın kitap 300-400 makale taramıştım.İlgilendiğiniz bölümleri, noktaları okursunuz. Her kitabın her sayfasını niye okuyacaksın ki roman mı okuyoruz. 199yy osmanlı ekonomisini araştırken, halil inalcık ın 14-155 yylar için yazdığı bölümleri hızlıca tarayıp gecersin mesela. Deringil filan okursun o yüzyıl üzerine. Onun için bilimsel araştırmanın metodolojisini öğrenmeden bu konuda yapılcak yorumlar havada kalır.
Sizin gözler gitmiştir...
-

Originally Posted by
loner
o bir teknik , kafa yormak lazım ben o kadar hızlı değilim mesela.Ama yapabilenleri gördüm ABdli bir prof kitabı aldı 2 saat sonra içinden sorular sormaya başladı hem de önemli ayrıntılardan. 2 saatte nasıl yaptı bilmiyorum ama herif okumuştu önemli yerleri.
Daha önce okumuştur, hatırlamak için eline almıştır.
İşte insan yaşlanınca bunuyor biraz.
Bunamamak için dans, disko hayatı yaşa!
-

Originally Posted by
HMZ STBYK
yazınızı tdk ya göre düzeltip tekrar yazar mısınız
Üstad bu arkadaş ilginçtir.
Biraz önce de ters yazmış.
Ben seviyorum ama bana o ikinci hisseyi söylemedi diye kırıldım.
-

Originally Posted by
reha kaya
Ağzından yel alsın, benim bir Bursa bir de Eskişehir yapmam şart, olursa Bizansa Eylül hanımı da? dinlemeye gideriz.

Ağabeyim dikkat et:
Eylül hanım???
-

Originally Posted by
asklepion
A be Kıyıköy be...
Bulgardan neler gelir be...
Erikli merikli be...
Son düzenleme : jmk99; 14-06-2020 saat: 08:36.
-

Originally Posted by
loner
o bir teknik , kafa yormak lazım ben o kadar hızlı değilim mesela.Ama yapabilenleri gördüm ABdli bir prof kitabı aldı 2 saat sonra içinden sorular sormaya başladı hem de önemli ayrıntılardan. 2 saatte nasıl yaptı bilmiyorum ama herif okumuştu önemli yerleri.
Mesela eski Abd başkanlarından Kennedy de öyle biriymiş. Bir Fakülte öğrencisinin 1 sömestrede okuduğu kitabı, 2 saatte okur, gerekli notları alır, kenara koyarmış. Kennedy'nin bir özelliği de sallanan sandalyesiydi. En çakal gazetecileri çağırır, sallanan sandalyesinde sallanırken ne soru soracaklarsa sormalarını istermiş. Önceden belirlenmiş soru falan yok, soru sormak serbest, ne sorarsan sor. Kasparov'un 20 kişiye karşı,20 ayrı tahtada satranç oynaması gibi.
-
Mızrak kelimesini Göktürkçe kullanmak isterdim ama bu yönetim Göktürkçe bilmez, asar beni .
Mızrak kelimesi Arapça diye biliyorum. Türkçesi kargı.
-
Bazi yerlerde de gamish diye adlandiriliyor. Laf aramizda bu biyigi sutlu de biraz murekkep yalamisa benziyor. Sen ne dersin Kazim?
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri