Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Dünkü yazımda gene kısaca değinmiştim, ana ortağı inşaatcı olan GYO lar bana pek etik gelmiyor, GYO dediğiniz firmalar ana ortakları yap satcılık yapmamalıdır.
Esasında borsada iyi firmalar yok değil, temetü vermeden büyüyen. Bu üç seçenek yayırımcı karakterini biraz ön plana çıkarıyor bence. Karını benimle nakten paylaşan firmaları seviyorum örneğin....
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
GYO lar ikiye ayrılmalı belki de Akmerkez, panora gibi kira odaklılar ve torunlar, sinpas gibi rant/ yap-sat odaklılar gibi...
GYO (kira odaklı) hisse dediğin zaman benim beklentim şudur. Şirketin 100 hissesi varsa 1'i bende ise; şirket kiraları toplayıp giderleri yaptıktan sonra kalan paranın en az %60-70 inden ayda bir olmasa bile 2-3 ayda bir payıma düşeni almaktır...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Oysaki surekli buyuyen ve karini artiran sirketler var.
Dolara dovize enerjiye bagimli olmayan, hammade problemi, satis problemi, eleman problemi son utucu derdi olmayan.
Bunlari arayip bulmak lazim.
Bacası tüten şirketlerden temettü almak daha mantıklı.
gyo. yat. analizi bana zor geliyor..
Sanayi daha kolay tabi bu işin içinde olmayla alakalı
yıllardır inşaat sektöründe olan biri tabiki diğer insanlara göre doğru gyo şirketini seçebilecektir.. YTD
Kısacası bilmediğiniz sektörden hisse almayın
YTD
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
yeni hisse topiğiniz hayırlı olsun. Bakan birisi , burası konut topiği sanarak girecek ve ağa takılacak. Güzel pazarlama taktiği.
bak hısım kardeşim, seni severek okurum ve bugüne kadar şahsını eleştiren bir yazı yazmadım. Yeğenimi özellikle , bilerek ve kasden yazdım. İşte senin gibiler o zaman hopladınız. Oysa , aylardır geyik yapanlara sadece bir kaç kişi yazdı. Sesin soluğun yoktu. Senin amacın adamına göre tepki ( beni ulusalcılara saldıran göstermişsin, nasıl bu kanıya vardıysan ) vermek. Yani siyaset yapmak. Ben yanlışı yapanı eleştiririm. Siyasi ve diğer yönleri beni ilgilendirmez.
Kaldı ki , her siyasi görüşten ve gruptan yanlış yapan, kendi çıkarları için bir grup- cemaat veya görüşü kullananlar çoktur. Benim görüşüm ise gayet açık. Adil olmak, hukuka inanmak ( gerçek hukuk ) ve insana saygıdır. saygılarımla
Yer İmleri