Originally Posted by
Realtor
Sn Beyazyaka arkadaþlar,
Bu forumda çok yazdým ama eski yazýlar unutulup gidiyor arada sýrada güncelleme yapmak lazým.
Rant bu ülkenin tatsýz bir gerçeði. Geliþmekte olan bir ülkede yaþamamýz, kentleþme oranýnýn sürekli artmasý, göç, nüfüs artýþý, genç nüfüsun fazlalýðý, vb bir sürü faktör, kiþilerin emek vermeden inanýlmaz servetler kazanmasýna yol açýyor.
Bu rant büyük bir iþtahla, etik deðerler, çevre çekinceleri dikkate alýnmadan paylaþýlýyor. Rantý kazanan güçleniyor. Bunun yanýnda, eðitimli, etik deðerlere sahip kesim ranta uzak ve güç kaybediyor.
Geçen hafta Anadolu'da bir ilçedeydim. Tesadüfen bir kasapla tanýþtým. Kendisi, ailesi, çevresi, herkes bu rantýn peþinde ve sahip olduklarý, yönettikleri nakit para Ýstanbul'da çevremdeki ne iþletme sahibinde ne üst düzey yöneticide var. Bu sadece son yaþadýðým örnek. Bu gibi örneklere neredeyse her ay en az bir kez tecrübe ediyorum.
Bir kesim gelecekten umutsuz, mutsuz, hayatý askýya almýþ þekilde yaþýyor. Diðer bir kesim ise son derece motive ve organize þekilde alýmlarýna ve ranttan fayda görmeye devam ediyor.
Arkadaþlar, bu ranttan payýnýzý bir þekilde almanýz lazým. Etik deðeri, çevreyi unutun demiyorum. Ama bu þark kurnazlarý ile ayný ülkede yaþýyorsak gözümüzü bizimde açmamýz lazým.
Gayrimenkulün iyi yada kötü dönemi yok. Her dönem, spesifik olarak iyi yada kötü tekil yatýrým fýrsatlarý mevcut. Forumda deðerli bilgiler nadir olsada paylaþýlýyor.
170 -200 çarpan arasý yerler deðerlendirilebilir.
Arsa payý önemlidir - Kat mülkiyeti yada en azýndan kat irtifaký arayýn.
5-7 kat arasý tercihtir,Güney cephe tercihtir
Projeye girmeyin. Hazýr yer tercih edin.
Çevrenizde arsa ticareti yapan güvenilir bir tanýdýðýnýz var ise mutlaka gidin bilgi alýn. Esas rant arsada çünki.
Þu an fiyatlar durgun. Acele etmeye gerek yok ama niyetiniz varsa bölge belirleyip kelepir araþtýrabilirsiniz.
Forumu 10 seneyi aþkýn süredir takip ediyorum. Her dönem emlak yatýrým kötüdür fikri aðýr basýyor. Maalesef fiyatlarýn yükseldiði dönemler alým iþtahý daha fazla oluyor. Þu an durgunluk dönemi. Hatta Ýstanbul için fiyatlarýn gerilediði bir dönem. Takipte olun. Az yada sýfýr borçlanma ile alým þanslarýnýz olabilir.
Saygýlar,
Yer Ýmleri