Originally Posted by
JoNaThAn
Evet. Çünkü baþka türlü beslenme biçimimle baþa çýkamýyorum. Sevgili Torik duymasýn ama, paket paket Toblerone'larý götürüyorum fýrsat buldukça, bazen 1 kg profiterol, ekler pasta, frambuazlý pasta, çeþitli dondurmalar.. Kendimi kaybettiðim zamanlarda farklý farklý þeyler.. Dedim, böyle beslenirsem, kendimi geçtim, canda deðil maldayým, Brisa'nýn 2040'ýný göremem. Bir çözüm bulmam lazým. Yemeyeceðim. Ama baktým, 3 gün yemiyorum zararlý þeyleri, sonra yiyorum.
Ne yapayým, ne yapayým derken; intermittent fasting'i keþfettim. Yeme aralýðýný belli bir zamana sýkýþtýrmak ve bunu disiplinle uygulama zorunluluðu hissetmek çok yararlý oluyor. Hem geri kalan, yemek yemediðin 16-18 saatlik zamanda vücut kendini temizleme imkaný buluyor (tansiyondan, dolaþýma ve kan þekerine), hem de sadece 6-8 saat aralýðýnda yiyebildiðin için junk food denilen abur cubur zararlý yiyecekleri yeme imkaný bulamýyorsun. Öðlen 2'yi baþlangýç yapýyorum mesela (bazen 12'yi), o saate kadar bir þey yemiyorum. Buradan bir 4-5 saat kazanýyorsun. Sonra kahvaltýný ediyorsun. 2-3 saat acýkmýyorsun, akþam 5-6 oluyor. Son yemek yiyeceðin saat 8 veya 10 oluyor, ilk yemeðini kaçta yediðine göre deðiþir. Birkaç saatlik vaktin kalýyor yemek için. Oraya da bir akþam yemeði sýkýþtýrýyorsun. Torik kadar olmasa da belki küçük bir tatlý. Sonra bir bakýyorsun, saat 10 olmuþ, bitmiþ. Gece 1-2'de acýktýðýnda yemiyorsun. Aðzýma bir parça çikolata atayým, sandviç yapayým yok. Bir dahaki gün öðlen 2'ye kadar yemek yok.
Ýþe yarýyor. Bu beslenme biçimiyle, arada kafana estiðinde, akþam 10'a kadar filmini izlerken cipsini de yiyebilirsin, 1 biraný da içebilirsin. Ama seçim yapýyorsun mecburen. Hem bunlarý yer içerim, hem 1 saat sonra makarnamý yerim yok. Zaman doluyor. Vücut onu telafi ediyor geri kalan saatlerde.
Yer Ýmleri