brisa brisa dýr.. geçmiþte 400 leri görmüþ bölünmüþ bir hisse, þimdi bu yeni fabrika tamamen tamamlandýðýnda ve hatta eski izmit fabrikasýnýn þehrin en güzel yerindeki arsasý satýlsa neler olur neler..
SM-A705FN cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben beklentilerimi, hayal kýrýklýðýna uðramamak için hep düþük ve zamana yayýlmýþ þekilde ayarlarým. Ben, Brisa'nýn bu hareketini 2023 sonrasý bekliyordum kendi adýma. Bu karlarý da öyle. 2020 ve 2021'de deðil, 2 yýl sonra.
Kordsa'da da insanlar bana kýzýyor. 20-30 arasýný, birkaç yýl boyunca sindirmesi gerekebilir dediðimde kýzdýlar. Bilmiyorum, belki boða piyasasýnýn etkisidir, insanlar artýk %50-%100 primleri gözlerinde normalleþtirmiþler, oysa ki normal deðil. Þöyle ki, bir kaðýt bugün %300 primi bir yýlda yapýyorsa, bu demek deðil ki her yýl yükseliþlerle geçecek. Bir sonraki yýl o kaðýt %50 düþüþü yer, 6 ay yatayda kalýr, bir sonraki yýlý da eski yerine gelmekle geçirir, bir bakmýþsýn 2,5 yýl geçmiþ ayný yerde. Ýnsanlarýn unuttuðu bir ayý piyasasý gerçeði var. Uzun vadeli yatýrýmcýlar, öyle her yýl %200-300 yükseliþleri gözlerinde normalleþtirmezler. Bunun hep böyle olmayacaðýný bilirler. Yeri gelir, bir kaðýt 4 yýl yatar, telafisini sonra yapar. Çok hevesli olmamak gerekir.
Brisa'da bir kar artýþý söz konusu. Bu yadsýnamaz. 4-5 yýl yatmasýnýn telafisini yapýyor. Fakat 2021 yýl sonu tahmini yapmak için bilançolarý görmek gerekir. Bakalým, ilk çeyrek, 2020'nin son çeyreði gibi gelecek mi; gerek satýþlar, gerek karlýlýk. Eðer çeyrek bazlý 2020 sonunu baz alarak ilerlersek, neden daha iyi rakamlarda olmayalým. Fakat ben kendi adýma neyi bekliyorum; burayý ve buralarýn %100 yukarýsýný 2-3 yýl içinde sindirir diye bekliyorum. Beklentim bu. Üstü olur, altý olur, piyasa nasýl bir düzeltme yapar, onu bilmiyorum. Göreceðiz.
...
Yer Ýmleri