
Originally Posted by
JoNaThAn
Bu haberler çok hoþuma gitmedi. Ama bizim açýmýzdan olumlu yönleri de olabilir. Bekleyip görmek lazým.
Þöyle bir mesele var... O kapatýlan fabrikalar, Bridgestone'un doðrudan sahibi olduðu fabrikalar. Karý tamamen kendisinin. Brisa'nýn ise yarýsýndan daha azý kendisinin. Bridgestone açýsýndan %100'ünün kendisine ait olduðu fabrikalarý kapatýp %40 civarýnýn kendisine ait olduðu fabrikaya bütün üretimleri kaydýrmasý ne kadar mantýklý olur, düþünmek lazým. Adamlar zaten sýrf bu nedenle Avrupa'daki belli pazarlarý Bridgestone markasýný satmasý için Brisa'ya vermiyordu diye biliyorum, yanlýþ bilmiyorsam. %100 kendisine ait olan fabrikanýn ürünlerini satmak istiyor.
Fabrika kapamalarýn ana nedenlerini araþtýrmalý. Çünkü her fabrikanýn kendi pazarý var. Belki de artýk rekabet edemiyor ve küçülmeye gitmesi gerekiyor. Michelin, Continental güçlü markalar. Bunun yanýnda Güney Koreli güçlü oyuncular da var. Çinli oyuncular da mevcut.
Diðer yandan, Türkiye'deki konjonktürü iyi okumuþ olabilirler. Benim gördüðüm, Türkiye devleti bundan sonraki süreçlerde dýþarý daha kapalý politika izlemek istiyor. Bu politika dahilinde kendi vatandaþlarýnýn dýþarýya açýlmasýný da istemiyor fazla. Bununla beraber kendi vatandaþýna karþý güçlü devlet, zayýf halk politikasý mevcut. Bu artýk uzun yýllar boyu böyle devam edecek; belki birkaç asýrlýk yol. Bu politikanýn önemli unsurlarýndan biri çok güçlü dolar. Ve kalýcý olarak bu yönde ilerleyen dolar. Belli bir zaman diliminde 1 liralardan 8 liralara dayanan dolarýn, 10 yýl sonrasýnda nerelere dayanacaðýný iyi görüyorlardýr. Zanným o ki, buraya üretim kaydýrma planlarý varsa, iþin içinde bu hesap da vardýr. Çünkü hiçbir Avrupa ülkesi, para birimi bugün 1'e 8-9 aralýðýnda bir pariteye sahip ülkenin üretimiyle kolay baþ edemez. Yýllar sonra bu oran 1'e 100-150 olacaksa, hiç baþ edemez. Türkiye, Avrupa'nýn Çin'i olarak pekala iþlev görebilir. Altyapýsý ve insan kaynaðý da buna müsait. Ýþte bu tür bir hesap arka planda varsa, o zaman Bridgestone için buradaki fabrikasýný güçlendirmek hiç mantýksýz olmaz.
Aksaray tahminim bir 15 milyon adet üretimi daha üstlenebilir. Yani toplamda Aksaray 20 milyon civarý, Ýzmit 11 milyon civarý olursa, toplamda 30-35 milyon adetlik bir üretim söz konusu olabilir. Ha, zaten benim Aksaray fabrikasý özelinde, Bridgestone fabrikalarýný kapatsa da, kapatmasa da beklediðim üretim kapasitesi bu. Çünkü Aksaray'da yapýlan yatýrýmýn sadece 1. fazýnýn bu olduðu, 2 ve 3'ün geleceði açýklandý. Hani bu bilgi gizli saklý, tahmini bir bilgi deðil. Bu böyle. Aksaray'ýn devamý gelecek. Önce bu yatýrýmýn sindirilmesi lazým.
Muhtemelen Sabancýlar Türkiye devletinin dolara karþý olan politikasýný, mevcut yönetimin önümüzdeki 10-15 yýl hangi yolu izleyeceðini biliyordur. O nedenle, ellerinde net bir çalýþma vardýr diye tahmin ediyorum. En azýndan þuna da eminiz þu an için; Bridgestone buradaki fabrikasýný kapamayý düþünmeyecek. Aslýna bakarsanýz, bu devletin izlediði yüksek kur politikasýnýn bir artýsý.
Yer Ýmleri