Originally Posted by
JoNaThAn
Deðerli hocam, ben sizin senaryoyu þimdi kafamda biraz daha netleþtirdim. Piyasadaki bazý deðerli teknikçileri de takip ediyorum. bu baðlamda ele alýrsak, sizin de "pek yalnýz olacaðýza benzemiyor" ifadenizle birleþtirirsek, þu sonuca varýyorum.
Deðerli teknikçilerin endeksle ilgili beklentisi, önümüzdeki aylar için 1.000-1.100 bandýna gelmesi. Gelir veya gelmez, onu bilemeyiz. Bu rakamlar, aþaðý yukarý %20-30'luk bir endeks düþüþüne denk geliyor. Bunun bizim hisselere yansýmasý (sanayilerde daha sert düzeltme bekliyorlardý, yorumlarýný deðerli bulduðum teknikçiler) elbette %40-50 dolaylarýnda olacaktýr. Eðer piyasada bu þekilde kýrmýzý havalar eserse, elbette hiç bilanço rakamlarýna veya beklentilere bakmadan bizi diplerdeki yerlere savurabilirler. Ya da endeksten baðýmsýz olarak, Brisa çok kötü bilanço, mesela zarar açýklamalý (2. çeyrek 100 milyon gibi ki ilk çeyreðin de karýný eritsin), böyle olursa zaten sert tepki verecektir. Ama bu olur mu, bilmiyorum.
Ben ölümüne ve hatta ölümden sonrasýna boða olduðum için (öyle bir aþk ki bu, þimdi ölürsem hisselerimi kaldýðý yerden geri almak için ayný yüz ve kimlikle bir daha doðarým), bu tür düþüþ senaryolarý beni gerçekten ilgilendirmiyor. Ama þuna üzülürüm; ben normalde ek alým yapmayacaktým. Brisa ile iþimi bitirmiþtim. Ne zaman ki geri geldi bu fiyatlara, kendime engel olmadým. Ve elbette borçlandým. Üzüldüðüm konu, 20'lerden alýrken olur da 10-12-15 bandýna gelirse, oralardan yeterince alamamak olur. Fakat orada da yüklü almak için hazýr bekleyen dostlarýmýz var. Onlarla istiþare yapar ve belki önden onlarýn ilerlemesini saðlarým. Ve tahta yapýcý orada boðarým. Bense gücümü 4-5 ay içinde toparlar, bir daha gelirim. Ondan sonrasý tahta yapýcýnýn veya yapamayýcýnýn problemi olur.
Beni bugün vursunlar, ölmem. Brisalarým devam eder. Ben radikalim. Orta Doðu'da insanlarýn savaþtýðý denklemler farklý olsaydý ve bu borsa için olsaydý, radikal Brisa örgütünün baþýnda ben olurdum. Tüm dünya korkardý benden. Her gün videolarýmýz yayýnlanýrdý, çölde.
Kendimi iyi anlatabiliyor muyum? Tahta yapýcý korksun bizden. Bulaþýlmaz bu adamlara desin.
Gayet güzel anlatmýþsýnda tahta yapýcý ben olsaydým inatda bir murattýr der tahtayý sürerdim aþaðýya, acaba bunlar sýkýyomu yoksa gerçekten dedikleri gibi 10 lu fiyatlara inince gerçekten alacaklarmý diye bi bakardým..
Nasýl gaz veriyorum speðe.
Malýnýn üstünde oturamayan, oturup kalkmasýný bilmeyen borsada NAH kazanýr.
Ýnandýðý hissede kaþýntýsý tutan, bir günde 30 dilberi becermeye yeltenen kazanovalar KAZANDÝBÝ olurlar. (Sultan1.Krokodil)
Yer Ýmleri