Arkadaþlar merhaba.
Gördüðüm kadarýyla bizim gibi amatörlerin basit sorularýna cevap yazýlmýyor ama yinede þansýmý denemek istedim
Akbank kullanýyorum. En iyi eþleþme için iki farklý emir tipi var:
Piyasa Emri
Piyasadan Limite

Bu ikisi arasýndaki fark, tam olarak nedir? (cahile anlatýr gibi

Elimdeki spor hissesinin bugün taban olma riskine karþý dün akþam 18:15 de "Piyasa Emri" girmiþtim. Seans baþladýktan hemen sonra, girip kontrol ettiðimde, emrimin iptal olduðunu gördüm. Aþýrý satýþ sýrasý vardý, anladýðým kadarý ile ilk açýlýþta sýra gelmediði için, iptal oldu. Sýram gelene kadar emrimi aktif tutmasý gerekmiyor muydu ?

Emir tipi seçim hatasý mý yaptým acaba ? Yani "Piyasadan Limite" seçseydim. Sýram gelen kadar, aktif olarak bekletecek miydi satýþ emri mi ? Hadi sýram geldi diyelim, o anda hiç alýcý yoksa, alýcý çýkana kadar da bekletiyor mu emrimi ?

Þimdiden teþekkürler.

Bu arada, bir þey daha var öðrenmek istediðim:
Akbank bireysel internet þubesi için, akþam seans kapandýktan sonra, ertesi gün için girebileceðimiz en erken zaman 18:15:00 mýdýr acaba ? Diðer bankalarda 18:10 olduðunu söyleyenler var. Bu durumda, baþka banka müþterisi benden önce emir sýrasý alma hakký mý oluyor ?
Birde, büyük yatýrýmcýlar ve aracý kurumlar için durum nasýl ? Onlar daha da erken, emir giriþi yapabiliyor mu, yani 18:00 dan itibaren ?