Bu baþlýk altýnda inþaatta gece vakit buldukça ve güneysu izin verirse yazacak bizim kadýköy bekçisi
Bu baþlýk altýnda inþaatta gece vakit buldukça ve güneysu izin verirse yazacak bizim kadýköy bekçisi
bir halt olacaðý yok.
efenim....BEKÇÝ DEYÝP GECMEYÝN....ben boþuna bekçi olmadým.....
rehmetli anam.... ogul .en iyi iþ bekçiliktir derdi....
bende üþenmez gider her söylediðini araþtýrýrdým....baktým ki kelime anlamý cok güzel...pek...katý...muhkem...dirençli...
arapcasý ....MÜKAMMETTÝMETÜ-L EDEP....BAGTIM buda cok asortük…..cok güzel....
nöbetçi....gözcü....vayyy say say bitmiyor....
BEKÇÝ olacam…...kesin bekçi olacam dedim....ve oldum...30 yazýyla ottuz yýldýr bekçiyim....
patron didiki...o zaman borsa karaköydeydi …..borsadaki kaartlarý...hem bekliyecen…..hem gözlüyecen...hem berkitecen...hemde her berkittiðinle ilgili bi rapor tutacan.
beni eregli mensur etti....BU ALEMDE EN KRAL BEKÇÝ KARÝZMACELALDÝR....lafý o zaman yayýlmaya baþladý...
bu bizim ayhan o yýllarda ilkokuldaydý....eeee ilk okulda ki bi çocuða bu amcada bekçi dersen...onun kuccucuk kafasý BEKÇÝ diye evinin yanýndaki inþaattaki bekçiyi bellediði üçün....BENÝ hep öyle gördü...görüyor...bunun bi eniþtesi var Rizeli...laz…..benim dedem onun dedesini tanýr....dedesi bi RUM PAPAZ idi....1980 de yanýlmýyorsam Müslüman oldular....þimdilerde benden daha iyi musulmanmýþ ….bu ayhana demiþ ki...o senin bekçi emmine de gelsin....HERHALIM BU BORSA CÖKECEK....bilse bilse bekçi bilir...yýllardýr BERKÝTÝYOR demiþ....
bende bi uðruyayým....bekçilik yaptýðým borsayý orada göçerteyim dedim....
hepinizinde bildiði gibi...BEKÇÝLÝKTE COK DÜÞMAN EDÝNÝRSÝN...nede ossa insanlarýn özgürlüklerini gýdýklar bekçi.
nasýl gýdýklar.....
þimdiyi yýl 2000 le kýyaslar....4 ayda borsa iki katýna cýktý.....400 bin yeni yatýrýmcý gelmiþti....2000 DE....
gelenlerin kötü niyeti yogg idi....maksatlarý YATIRIMCI olmakta....YANÝ YATIRMAYA GELMÝÞLERDÝ....
fekaat borsa bu....biz bunlarý yatýrdýk....yatýrdýk emme incitmedik...ellerine diploma verdik...üstünde...YATIRIMCI OLDUNUZ YAZIYORDU....
ÞÝMDÝDE...onlarýn evlatlarý kalkmýþ gelmiþler...BEKÇÝ amca bizide YATIRIMCI yap diyorlar....yalvarýp yakarýyorlar....
dayanamayýp tatili kestim geldim ki....BU USAGLARI YATIRIMCI YAPAYIM...
Selamlar. Burada yazmýþ olduðum bilgi, yorum ve düþünceler tavsiye ve yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Webster üstad nerede diye sormayýn, iþte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Selamlar. Burada yazmýþ olduðum bilgi, yorum ve düþünceler tavsiye ve yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Webster üstad nerede diye sormayýn, iþte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
YATIRIMCI olmak kolay birbiþey deðildir....
biþeyi olmak istiyorsan o þeyin en temelini öðrenip üstüne hergün yeni þey ekliyecen…
YATIRIMCI nedir...
bu kelimenin kökeni....YATIR...YATIRMAK....YATMAK....YATIRDIM.. ..YATIRDILAR...YATIYORLAR...gibi uzar gider...
emme....ceddimiz....bu köklere hep baþka anlamlar vermiþlerdir....
misal...hülyayý YATIRDIM....ile eregliye YATIRDIM ayný anlama gelmez....beni YATIRDILAR....bak anlamlar hep farklý....
iþte YATIRIMCI olmak bele karýþýk bi iþtir....
bak þimdi....ne diii....merhabalar hayýrlý cumalar diii....nasýl diiii….çok cilveli...hedefi ne bu urus gýzýn...beni YATIRIMCI yapmak...
incik bu gacý beni hangi türlü yatýrsa....evirse cevirse...ben YATIRIMCI olurum yaw….
iþte....YATIRIMCI olmak bele bibiþey...gel gel vereceðim der gibi biþey.
Kuzu büyüyüp koç olunca sen de forum ahalisini töbe töbe töbe...
Kötü düþünmeyeyim bari.
Ama bu topiði açan ayhan bey düþünmüþtür diye düþünüyorum.
Yer Ýmleri