efenim....BEKÇÝ DEYÝP GECMEYÝN....ben boþuna bekçi olmadým.....
rehmetli anam.... ogul .en iyi iþ bekçiliktir derdi....
bende üþenmez gider her söylediðini araþtýrýrdým....baktým ki kelime anlamý cok güzel...pek...katý...muhkem...dirençli...
arapcasý ....MÜKAMMETTÝMETÜ-L EDEP....BAGTIM buda cok asortük…..cok güzel....
nöbetçi....gözcü....vayyy say say bitmiyor....
BEKÇÝ olacam…...kesin bekçi olacam dedim....ve oldum...30 yazýyla ottuz yýldýr bekçiyim....
patron didiki...o zaman borsa karaköydeydi …..borsadaki kaartlarý...hem bekliyecen…..hem gözlüyecen...hem berkitecen...hemde her berkittiðinle ilgili bi rapor tutacan.
beni eregli mensur etti....BU ALEMDE EN KRAL BEKÇÝ KARÝZMACELALDÝR....lafý o zaman yayýlmaya baþladý...
bu bizim ayhan o yýllarda ilkokuldaydý....eeee ilk okulda ki bi çocuða bu amcada bekçi dersen...onun kuccucuk kafasý BEKÇÝ diye evinin yanýndaki inþaattaki bekçiyi bellediði üçün....BENÝ hep öyle gördü...görüyor...bunun bi eniþtesi var Rizeli...laz…..benim dedem onun dedesini tanýr....dedesi bi RUM PAPAZ idi....1980 de yanýlmýyorsam Müslüman oldular....þimdilerde benden daha iyi musulmanmýþ ….bu ayhana demiþ ki...o senin bekçi emmine de gelsin....HERHALIM BU BORSA CÖKECEK....bilse bilse bekçi bilir...yýllardýr BERKÝTÝYOR demiþ....
bende bi uðruyayým....bekçilik yaptýðým borsayý orada göçerteyim dedim....
hepinizinde bildiði gibi...BEKÇÝLÝKTE COK DÜÞMAN EDÝNÝRSÝN...nede ossa insanlarýn özgürlüklerini gýdýklar bekçi.

Yer Ýmleri