TCMB para politikasý kurulu 26 nisan da toplanacak.. Bankalar þimdiden faizleri artýrmaya baþladýðýna göre kuvvetli duyum almýþ olmalýlar.... en az GLP de 0,75 artýþ olabilir gibi... yani 11,75 den 12,50 ye çýkarsa dolar da dinginleþir.
en son aylik % 8 ile baglayan garanti bankasi bugun tum parami cekerken paraniz 1 ay baska bankada kalsin,geri getirin % 13 verelim dedi.Yeni musteri oraniymis..
Boyle sacma sistem olur mu ? tum dunya da mi boyle acaba.Yeni musteri eski musterisi mi olur..Eski musterin saglam ise,her ay 15-20 bin tl para hesabina ekliyorsa,sen o musteriye neden dusuk oran veriyorsun ?
Bu bankacilik sistemi degismeli.Paranin eskisi yenisi olmaz..
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Derler ki fon faiz güvencesiyle 50 binlik bol keseden kredi kullandýran bankalar fonda aslýnda öyle bir para olmadýðý için kullandýrdýklarý bu krediler karþýlýðý olarak piyasadan para isterlermiþ te mevduat faizleri bu sebeple yükselmiþmiþ... Bilmem ben duyduðumu paylaþýyorum belkim moderatörümüz sayýn JonDowes bey bu konuda bilgi sahibidir. Böyle bir durum varsa faizler bu yüzden yükselmiþ olabilir mi ?
Evet dolar alýmda gayet avantajlý.
Swift konusunda ING bank çaðrý merkezini aradým birþeylerden haberleri yok, dedim üst birime baðlan bilgi ver bana, sonrasýnda 57,55TL rakam söyledi, ama sonradan farkettim o dedikleri rakam giden swift için geçerli, internetten gelen havale için bir açýklama yok.
Web sitelerinde yazan ise þubeden gelen swift için, en az 31,5TL yada binde4, en çok 94,5TL.
Þu durumda sizin 26USD lik kesinti 94,5TL lik kesintiye denk geliyor.
En iyisi deneyip görmek bakalým kesinti ne olacak.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
19.04.2017 itibariyle oranlar:
Akbank düz mevduat tüm vadeler için 13.75
Akbank taþýmalý swap 14.10
Aktif swap 32-45 gün mevduat karþýlýðý 14.30
Burgan 32-45 gün düz mevduat 14.10
Burgan swap 14.45
Not: pazarlýksýz oranlardýr.
Yer Ýmleri