Cepteteb 32 gün 12,25 çok düþük deðil mi? Burada o kadar 14,50 civarý oranlar paylaþýldý.
Cepteteb 32 gün 12,25 çok düþük deðil mi? Burada o kadar 14,50 civarý oranlar paylaþýldý.
Deðerli Mevduat Forum Üyeleri;
Bundan 2 veya 3 ay önce Mevduat faizlerinin cebren düþürülmesi, reel anlamda zarar etmemizden dolayý bu forumda üzüntülerimizi dile getiriyorduk.
Þimdi ise Kredi Garanti Fonunun yarattýðý beklenmedik kredi talebi ile Merkezin örtülü faiz artýrýmlarýyla beraberinde Mevduat faizleri gözle görülür bir þekilde arttý, hatta reel faiz vermeye olanak tanýyan faiz oranlarý þuan mevcuttur. Fakat þunu asla unutmayýnýz ve aklýnýzdan çýkarmayýnýz: Bildiðiz üzere Ülkemizin yönetim sistemi kademeli bir þekilde deðiþiyor, güçlü yetkiler muhafaza edilerek artýrýlýyor ve Varlýk fono tarzý yeni Yatýrým ürünleriyle piyasa yavaþ yavaþ kontrol altýna alýnýyor. Kýsacasý þuan ekonomide, siyasette ve Hukuk alanlarýnda geçiþ dönemi yaþanmaktadýr. Bu geçiþ dönemi bittikten sonra baþta mevduat faizleri olmak üzere bu Ülkede birçok durum ve gelenek deðiþecektir. Mevduat faizleri þuan ki seviyelerinin yarýsý kadar olabilir, bununla birlikte mevduat sahipleri yüksek miktarda reel zarar edeceklerdir.
Ýzah etmiþ olduðum nedenlerden dolayý geçiþ dönemi bittikten sonraki dönem için hazýrlýk yapmak gerekmektedir. Aksi takdirde varlýklarýnýz Reel anlamda zarar etmeye mahkumdur.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
%0.0000001 ihtimal
ÜZERÝME ALINMADIM. Þayet cevap denmeyecek cevabýnýz, tarafýma karþý yazýldýysa kuvvetli cevaplarým hazýr. Zira son derecede haklýyým !
Ýlaveten 15 Temmuz tarzý bir Olayýn yaþanacaðýný tahmin etseydim kesinlikle ihtimal dahil verilmezdi. Ancak tahmin dahi edilmeyen 0.000000000000000000000000000000000000000000001 Ýhtimal gerçekleþti. Bu siyasi durumu örnek olarak göstermek isterim.
Hiçbir zarar ya da kar sistematik olarak mütemadiyen sürdürülebilir deðildir.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Sayýn Arkadaþýmýz/Üyemiz,
Farkýndaysanýz burada birçok Üye, yaptýðý beyin fýrtýnalarýný gerekçeli yazarak belirli argümanlar sunuyor, yine bu gerekçeli argümanlara karþý gerekçeli argümanlar sunularak fikir alýþveriþi yapýlýyor. Bu vesile ile her türlü konuyu derinlemesine irdeleme imkanýmýz oluyor. Halbuki siz, bu forumun doðal prensibine aykýrý davranarak cevap denmeyecek cevap yazdýðýnýz için üzüntüyle karþýlýyorum. Dilerim ki forumun doðal prensibi olan gerekçeli argüman sunma kriterine uygun davranýrsýnýz.
Saygýlarýmla yukarýdaki açýklamalarýmý takdirinize sunarým.
Yer Ýmleri