300K:
Rodeo => 15
Burger => 14.75 (Bayram öncesi burdaki paylaþýmlarla uyumlu olarak 15 üstü verilmiþ ama malum baský yüzünden düþüþ olmuþ)
tcmb bugünde sýký durdu. enflasyon verisine göre erken hareket etmedi.
bugünkü tcmb fonlamasý 3.7.2017
TL depo miktar 10.423 milyar TL faizi %9.25
GLP miktar 98.915 milyar TL faizi %12.25
toplam fonlama 109.261 milyar TL
ortalama fonlama faizi: % 11.96000
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
[QUOTE=mustafab;594971]Sayýn rxpu,
Oncelikle hesap için teþekkürler. Ayrýntýlý ve bence cok onemli. Tabii ki farklý tarihler baz alýnýrsa farklý durumlar ortaya çýkar ancak 2013 onemli bir tarih bu hesabý baþlatmak için. Daha önce de yazmýþtým "full mevduatta olmayayým eriyecek bu para" diye dusunerek 2012'den itibaren cesitli yontemlerle parayý dondurmeye ugrastým ama 2012-2017 sonunda benim kazancým TL ye gore %100 olmuþken USD ye gore 10 bin dolar gerideydim! Yani USD olarak kafa kafaya kapattýk.
Sonuc olarak lafý fazla uzatmadan;
Sayýn Dudu'yu da anarak " Þimdi ne ucuz? Ne yapmak lazým onu dusunmeliyiz. Bence artýk bunu konuþalým.
Ben en gec 2018 ortasýna kadar gayrimenkulden %90 cýkmayý dusunuyorum. Sadece bir yer var bekleteceðim umut vaad eden. Onun da maliyeti çok düþüktü o yüzden gozden cýkarttým. Benim gozumde g.menkul yogun olarak edeceði karý etti bitti. Tarla iþlerinden de usandým imarý geldi gelmedi o oldu bu gitti. Geriye kalýyor DTH,borsa, TL mevduat,eurobond. Bir yandan da diyorum Sayýn JonDowes mevduat yapýyorsa ben niye macera arýyorum.
Ýlk donusum donemini (2012-2017) kar ve zararsýz atlattým sayýlýr 2012 deki USD miktarýmla 2017 deki ayný . Bir sonraki 5 yýllýk donemde bu kadar cevirebilir miyim parayý bilmiyorum iþin esasý korkuyorum da arada çarpýlacaðým diye. Ortalýk dolandýrýcý kaynýyor. Ýskansýz diareyi yemin billah iskanlý diyen mi ararsýn, dag basýndaki araziyi abi 2 yýla imar cýkar yola 2km uzaklýkta diyen mi ararsýn. Þerhli yerleri þerhsiz abi diyen mi ararsýn her türlüsü...
Daha once forumda Antepten yazan sayýn Arda ve baþka g.menkule geçenler (Chucky) vardý. Okuyan olursa onlar neler dusunmektedirler acaba?
Yatýrým tavsiyesi deðildir. Saygýlar,
Syn rxpu
Hesapta yanlýþlýk var gibi
300000k 1.78 kurla 168.539 $ yapýyor.168.539$ 3,50 kurla çarpsak 589.887K yapýyor.
2 gündür bu hesaba uykularimi kaciriyor
LG-D855 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=Byccx;595708]Tekrar ne yazýk ki demek zorundayým zira bu 589.887 TL ye 4.5 yýllýk dolar faizini kümülatif olarak eklemelisiniz. Aslýnda rakam son 1 sene %4.5 dolar faizi alabilenler için yukarýda belirttiðimden daha da yüksek. Ben 4.5 yýl için yýllýk ortalama 0.028 net dolar getirisi ile hesapladým. Son 1 yýldýr %4.5 dolar faizini alanlar için yukarýda verdiðim 669.663 TL den daha yüksek rakamlara ulaþýlmýþ durumda.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
dostum her zamanki klasik laga lugalar bunlar. yok gezi parký,fetö metö, darbe zart zurt,17 aralýk vs. yahu bunlarýn dolar kurundaki etkisi %5 bile deðil. Türkiye 2003-2013 arasýnda yediði hurmalarýn hesabýný henüz ödemedi bile bu daha baþlangýç. 2013 Mayýsta bizim gibi çöp EM'nin iþi bitti, hiç bir yatýrým yapýlabilir notuda kalmayýnca da bu onaylandý. Geniþ resim güçlü devaller gösteriyor, ama bunlar miyop olduðu için göremez duyamaz,yapacak bir þey yok. biz gemimizi kurtardýk gerisi diðer faizci dostlarýmýn baþýna... haa dolar faizinden %4,75 almaya baþladým faizden de geri kalmýyorum.
TL açýsýndan asýl zorlayýcý durum budur. Dolar faizi FED'in faiz arttýrýmlarý ve bilanço küçültmesi ile Türkiye'de %5 in üzerine oturduðunda TL mevduat faizi için %15 ikna edici olmaktan çýkacaktýr. En büyük tehlike budur zira bu durum belirli sermaye kýsýtlamalarý uygulanmadýðý takdirde faiz politikasýný tcmb'nin etki alanýndan çýkarabilir.
%5 dolar faizini alan , TL mevduat yapmaya gerek duymayabilir. Yani tcmb kendisinden çok daha güçlü bir merkez bankasýna karþý duramaz.
Yer Ýmleri