Hesap iþletim ücreti, aylýk, yýllýk vb herhangi bir masrafý yoksa her ikisini de tercih edebilirdim.
Ancak, en pahalý faiz kredi kartý faizidir gerçeðinden hareketle asgari ödeme tutarý ile iþim olmaz, borcun tümünü öderim.
TR'deki kredi kartlarýnýn ücretsiz taksitlendirme, erteleme imkanlarýný fazlasýyla sunmasý bir artý.
O vakit dolarýn ve euronun artmadýðý her durumda karlýyýzdýr. Þu an bizim için en iyi olabilecek þey dolarýn 3.30 larý tekrar görmesidir. Bu durumda full dolara geçip ve dolarý güzel faize koyup, seyre bakmak. %14.50 faiz olmadýðý için yurtdþý da mantýklý olmayabilir mevduatcý için.
Bazi insanlar hayata farkli baslar.
Bazilari varlikli olmasada evladina sermaye olabilecek bir ev birakabilir mesela.
Bazilari cok iyi egitim imkani alabilir, calismadan ABD'de master yapabilir mesela.
Hayata sifirdan hatta sifirin altindan baslarsaniz ( ogrenim kredi borc yuku gibi istifa etmek icin su kadar tazminat odemek gibi )
O nedenle kisilerin hayata bakisi da, yatirim anlayisi da degisik olur.
Baslangicta, hic sermayesi olmayan kisiler icin en akilci yol, banka kredileri ile bir seyler yapmaya calismaktir.
Ben bu tur bir yol izlemek zorundaydim.
Oyle yaptim.
Yakin arkadaslarim cok basarili oldugumu dusunur.
Nedeni ise, goturdugumde 3 yasinda olan kizim, bugun Kanada'da bir avukat, iki yas buyuk olan oglum ise bankaci.
Bende kislari tr.de, yazlari orada yasayabiliyorum.
Sifirdan baslayanlar icin az seyler degil bunlar.
Sn.Ozziem.
Turkiyenin en buyuk problemi enflasyondur.
Hukukun bile olmayisinin nedeni enflasyondur, cunku bu tur ulkelerde, hukuksuzluktan nemalanan gucler cok etkindir.
Peki, bu kadar genc ve canli, goreceli olarak iyi egitim almis bir ulus, bu enflasyonu indirebilir mi ?ya da kontrol altinda tutabilir mi?
Butun mesele budur.
Ben kotu yonetildigi icin enflasyonun bu seviyede oldugunu dusunenlerdenim.
Peki duzeltilebilir mi ?
Ben sanmiyorum.
Ulke tarihinin her doneminde oldugu gibi yine hirsiz kazanacaktir.
Bankanýn "þube" olmasý ile o ülkede kurulmuþ "banka" olmasý birbirinden farklý olgular. Sadece þube ise TR kurallarýna uymak zorunda ve TC vatandaþý olarak baþvurursanýz; TR'de ne yapýyorlarsa aynýsýný yapmalarý olasý. En azýndan çifte vergilendirme anlaþmalarýna göre gerekli minimumlarý yaparlar.
Eðer banka o ülkede bir firma olarak kurulmuþ banka ise, bu kadar sýký þartlara tabi olmaz. TR o durumda pek karýþmaz. Ancak Ziraat'in kurduðu bir yurtdýþý bankayla, Credit Europe ayný katýlýkta uygulama yapmaz.
Eðer TC harici bir pasaportla hesap açarsanýz, yine þartlar deðiþir. Size uygulanabilecek kesinti ve kýsýtlar oldukça az olur.
Forum kurallarý 'ný okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularýnda fanatizm,
2. Ýdeolojik tartýþma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapýþtýrýp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse baþlýklarýnda hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazýlarý alýntýlamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
Peki sizce eðer siz harcama yapmayan biriyseniz, yüksek enflasyon mantýklý deðil mi?
Yer Ýmleri