ingbank iyiymiþ, teþekkürler jon dowes.
% 12 ile devam.
ingbank iyiymiþ, teþekkürler jon dowes.
% 12 ile devam.
odea dolar 3,40 teklif edildi,kabul etmedim.
Sent from my General Mobile 4G using hisse.net mobile app
Kerem bey yazdýklarýnýza maalesef katýlmýyorum. Dedikleriniz pekala olabilir. Bizim neden sürekli bir büyüme derdimiz var... Çünkü her yýl nüfus 500,000 kiþi net olarak artýþ gösteriyor. Arkadan sürekli bir nüfus geliyor. Bu nüfusa iþ, aþ, araba ve ev lazým... Büyüme býrakýnýz durmayý azalmasý bile genç iþsizlikte %25 lere geliyor...
Ýþte tamda bu nokta zurnanýn zýrt dediði noktadýr. Enflasyon yaratýp, paranýzý deðesizleþtirip, büyümeyi referans alýp genç nüfusa iþ alaný yaratýrsýnýz...
Burada karar vermek gerekir; nüfus planlamasý yapýp, az doðumu teþvik edip, fazla doðumdan vergi alýp, faizi aþaðýya çekip enflasyonu sýfýra dayamalý mý týpký AB gibi yoksa %3 büyümek için enflasyon yaratmak mý?
En ideali %2 enflasyon %2 faiz ve %2 büyüme ve hafif nüfus kontrolüdür...
Maalesef bu tercihlerin en tehlikelisi þu dur?
Arkadan deli gibi genç bir nüfus güruh þeklinde gelir....
Gelen bu nüfus için %5 büyümek için %5 enflasyon hedeflenir...
Ama; enflasyon %10 lara dayanmýþken büyüme %2 lere þýkýþýp kalmýþ genç nüfusda iþsizlik gýrtlak seviyesine gelmiþtir... Hayat ateþ pahasý olmuþ, gelirler azalmýþtýr....
Ýþte þu an Türkiye'de olan da tam bu dur... Enflasyon son derece þiddetli ama büyüme bilakis küçülmektedir...
Kýsaca buna KRÝZ de diyebilirsiniz....
USD konusuna gelince 3,69 tepe 3,52 dip olucak þekilde yatay bir bandda kalýp referandumu bekleyecektir...
Evet i mi yoksa Hayýr mý beðenir bilemiyorum... Eðer beðendiði sonuç çýkarsa 1 ay da 3,36 TL beðenmedi sonuç çýkarsa ilk durak 3,80 oradan 3,94 oradan 4,15 TL olucaktýr. 4,15 TL üzeri 4,16 TL oldu mu TCMB radikal faizi basar iþte o an mevduat faizleri %20-25 bandýna oturur... O sebeble USD da kazanç ta çok zarar da... Bence sepeti %50 %50 yapmak daha mantýklý gibi...
Son düzenleme : selka; 21-02-2017 saat: 16:26.
Eski çalýþtýgým iþten kalan bir YKB hesabým var.
2015 de bir kaç kez e-vadeli hesap kullanmýþtým.
Her ay sms atýp 11,55 öneriyorlar.
Þimdi baktým 32 gün üstüne yine 11.55 diyorlar.
Þebeye gitmeden gelen teklif bu.
Kredi derecelendirme kuruluþlarýnýn baþkanlýk sistemini risk olarak deðerlendirmesi ve yurt dýþý yatýrýmcýnýn hukuki güvenlikten uzaklaþýlacaðý algýsý ve kaygýsý; EVET çýkmasý durumunda dolarý yükseltecekmiþ gibi geliyor...Diðer taraftan HAYIR çýkmasý durumunda da yeniden seçime gidilebileceði ve bu durumunda yeni bir istikrarsýzlýk oluþturacaðý deðerlendirilmesi yine yukarý yönlü trend oluþturabilir...Ama ben accayip kara gözlü olarak TL'de kalmakta devam etmekteyim...
Yer Ýmleri