Gemiþ MB. nýn faiz oranlarýný merak edenler var ise bu linkten ulaþabilir.
http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conne...ml?MOD=AJPERES
Not : Orta vade de mevduat faizleri %20 yi geçecektir.
Gunluk gitmek icin Ing E-Turuncu'yu kullanacagim.
Enpara gunluk 8.50% cok dusuk kaldi.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Bu forumu ilgiyle takip edenlerin sayýsý her geçen gün artýyor. Bu nedenle insan bir þey yazarken en az üç defa düþünmeli. Mesela ; Kendi pozisyonumuza göre görüþ belirtmemeli, objektif olmalýyýz. Örneðin ; ben ful dolardayým ama bu dolarlarý 3,25 lerden itibaren topladým. Þimdi referandum öncesi kimseye dolar almasýný - yada - almamasýný öneremem. Herkesin beklentisi, görüþü, alým- satým þekli farklýdýr.
Özellikle mevduatçýlar , saðlamcýdýr. Sabit ve öngörülebilir getiri isterler. Bu forumda daha çok bu konuda yardýmcý olunmalý. Döviz topiðinde dolarla ilgili yeterli bilgiler var zaten.
Bir de fiba hakkýnda yazýlanlarý okuyunca biraz þaþýrdým. Çoðu banka ayný durumda aslýnda. Günlük eft limitleri, döviz al-sat marjlarý ve iþlem saatleri gibi kriterler önceden öðrenilmeli. Sürpriz sevmeyenler ( benim gibi ) parayý taþýmadan önce m.t. ile açýk açýk konuþmalýdýr. Evet Fiba EFT masrafýnda çok katý ama elden para isteyene anýnda veriyorlar. Mesela Odea da eft ücretlidir ama m.t. inisiyatif kullanýr. Bazen hiç almaz, bazen sembolik rakam alýr.
Yer Ýmleri