Son bir iki gündür DCD oraný alan oldu mu acaba ?
Son bir iki gündür DCD oraný alan oldu mu acaba ?
Walla bende üzerimde TL taþýmadýðým zamanlarda(sözgelimi), sanýrým geçen yazdý..Sn Powerpc'ye þu anki düþüncelerinle %100 TL'de bulunman uyuþmuyor demiþtim..
Oda bana TL'nin nimetlerini anlatmýþtý...
þaka þaka...
2.9 'lardaydý o zaman...
Ben aferin almayayým..yan cebime koyun..
Ama en eski dolarcý Umutabi'dir..ona bol bol aferin..
Sn. Discover'ýda unutmayalým..onada bol bol..
Son düzenleme : enki; 07-04-2017 saat: 22:36.
Betonu bilemem ne kadar geri gelir ne kadar daha yukarý gidebilir, ama iðneden ipliðe sürüsüne ürünün fiyatý atacak kaçarý yok. Son 15 yýlýn yeni yetiþmiþ nesli tarafýndan bilinmez ama bu ülkede 1980 li yýllara kadar negatif faiz verilir ama yinede konut olsun diðer þeyler olsun fiyatlar bu faizlerin üstünde artardý.
Þu an pazar ve kasapta eski günlere dönüþ var....Gýda fiyatlarý ciddi anlamda artýþ gösteriyor...Makarnacýlardan biri "abi en ucuz yeþil soðan onunla dürüm yapýp yeriz artýk " demiþtigeçenlerde...... Bu fiyat artýþý yýl içerisinde yukarý trendine devam ettirecek...
Ben sýðýr eti pek yemem , kuzu et fiyatlarý sýðýr etine göre oldukça ucuzken aniden sýðýr et fiyatýna gelmesi bizim sofrayý da vurdu maalesef....Ýtfaiyenin arkasýnda kaçak kesim yapan Siirtli kasaplarý ziyaret zamaný geldi galiba...Onlarda cash çalýþýyorlar
Sn. Umutabi Dövizin artmasýndan dolayý iðneden ipliðe zaten arttý artýyor belki biraz daha artacak. Fakat döviz uzun vadede 4 TL nin üzerinde kalamaz. Þirketler batar. Ben alým gücüne dikkati çekmek istiyorum. Alým gücü artmadýkça fiyatlar artarsa o iþ uzun sürmez süremez.
Neticede ülkeyi þuursuzluklarý nedeniyle berbat ettiler. Ediyorlar Edecekler...
Bu iþlerin uzun vade sürmeyeceðini düþünüyorum. Neticede tek atla haralagürele bir þeyler. Millet bezgin yorgun ve yýlgýn. Travma üzerine travma...
Yeni konsept te tek adam tipi paradigmalar yok. Olmayacak. Prototip olarak þu an ki chp yi gösterebilirim.
Sonuç olarak kimse merak etmesin. Dýþa baðýmlý ülkelerde diktatörlük veya buna benzer þeyler olmaz. Olamaz.
Faizlere gelince : Benim tahminim uzun bir müddet mevduatçýlar olarak %20 + üzerinde faizlerde nemalanacaðýz. Yeni düzlemde Dolar fiyatlarý :3.30 - 3.50 olacaktýr ama 4.40 lar dan mý buraya gelecek onu göreceðiz. (Tahmini 1 sene)
Yer Ýmleri