Bu faizler burada kalmaz/kalamaz.
Referandum sonrasý rüzgâr tersine dönebilir.
Ývmeli çýkan faiz, gayrimenkul kendi derdine býrakýlýr. (Bence)
Saygýlar...
Bu faizler burada kalmaz/kalamaz.
Referandum sonrasý rüzgâr tersine dönebilir.
Ývmeli çýkan faiz, gayrimenkul kendi derdine býrakýlýr. (Bence)
Saygýlar...
Miktar ve faizi birebir sonuç olarak verecek bir formül yok elimizde. Daha çok þöyle bakýlýr: TCMB piyasayý ne kadar fonluyorsa; kýsa vadeli faizlere etkisi o kadar fazla olur. Burada önemli olan fonlama faizini hangi amaçla ne kadar oynattýðýdýr. Enflasyonu düþürme amacý farklý, kredileri teþvik edici amacý farklý þeylere sebep olur. Ancak sonuçlar dinamiktir, 5-10 yýl önceki %12 ile 2017'deki %12'nin etkisi ayný olmaz.
Nasýl kapayacaðýna baðlý. Bu direkt olarak "dolar yükselir" denebilecek kadar basit bir denklem deðil. Likidite açýðý kapanýrsa TCMB'nin etki gücü düþer. Elindeki faiz silahýný topraða gömmüþ olur; politika veya GLP faizlerinin önemi kalmaz. Diyelim ki o durumda piyasa faizi %17'ye çýktý ve yabancýlar da TL'ye saldýrdý, dolar düþer? Buna faiz indirerek müdahale edemez hale gelir (çünkü iþlem geçmeyen bir faizi kimse önemsemez), direkt dolar alýmý yapmasý gerekir. Tersi de geçerli.
Forum kurallarý 'ný okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularýnda fanatizm,
2. Ýdeolojik tartýþma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapýþtýrýp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse baþlýklarýnda hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazýlarý alýntýlamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
Bu forumda çok seviyeli ve gerçek anlamda paylaþýmlar yapýlýyordu. Ne zamandýr bazý tipler provake etti, gerçek kiþiler terk etti. Geçen gün ben de son fikrimi yazdým. Artýk oran paylaþmak istemiyorum. Zaten bir kaç kiþi özelden gerçek oranlarý paylaþýyoruz diye sn. YTA buraya yazdý. Bence de hak etmeyenlere bilgi vermek eziyettir..... Saygýsýz, seviyesiz ortama kimse itibar etmez..... Hafa da bir uðrar bakar geçer.... Ana konuya gelirsek evet 15 diye bir oran var....
GLP li versiyonda ölü zaman sabiti var, kredilere bulaþma daha düþük
Direk politika faizinde bulaþma zamaný sýfýra yakýn. ticari krediler þu ankine göre en az 2-3 puan yukarý atar.
Doðrusu tabiiki bunu yapmak , ama tcmb bunu yapmýyor, stabilite ile instabilitenin arasýndaki o ince muðlak çizgide dolaþýyor.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
O oranýn olmadýðýna inanmayan ben deðilim sanýrým yanlýþ anladýnýz.3 hafta önce Þekerbank'ýn düz 13.50 swaplý 13,70 oranýný yazdýðýmda inanmayýp þube vs. ayrýntý istemiþlerdi ayrýntý vermeyince yalancýlýkla suçlanmýþtým.Þimdi o kiþilerden birisi olan TEYZEM ile dalga geçiyorum.
KGF kapsamýnda 114 milyar tl para kullandýrýlmýþ 250 milyar tl ye gelene kadar bankalar tl mevduata saldýrmaya, oran arttýrmaya devam edecekler galiba.
Referandum öncesi dolara iyi basýyorlar...
Son düzenleme : memorex; 12-04-2017 saat: 22:59.
Faiz bu toplumda çalýþan bireylerin çalýþmayýp çalýþýyormuþ gibi görünerek; birbirimize attýðý/attýðýmýz günlük kazýklarýn bir bileþkesidir.. Þöyle ki; Temel Ekonomi de mal alýp, mal satarsýn.. Aldýðýn mal ile sattýðýn mal eþit ise sorun yoktur. Bu denge dýþarýndan Mal alma lehine bozulur ise aradaki farký yabancý para birimi ile ödersin. Peki yabancý parasýný ülkesinden neden senin ülkene getirir... Cazip kazançlar ile... Yani; faiz ile... Yani alýna mal=satýlan mal ise yabancý para ihtiyacýn biter ve faiz vermezsin... O zaman daha fazla mal stýp daha az mal almlýyýz.. Peki daha fazla mal nasýl satýlýr? Daha fazla üreterek... Peki üretmek için ise çalýþmak gerek... Yani bizler bu ülkede ÇALIÞIYORMUÞ gibi yapmaya devam edip üretmez imal etmez isek bu düzen faiz lehine evrilir... Bu kadar basittir aslýnda....
Yer Ýmleri