Sistem (veya daha deðiþik bir deyiþle ''düzen''), maðdurlar oluþtuktan sonra þikayet esasýna baðlý olarak soruþturma yapýyor. Dolandýrýcýlýk esnasýnda yapýyý çökertmeye yönelik adýmlar -bildiðim kadarýyla- atýlmaz. Ne zaman ki parayý toplayan ödeme yapmaz veya ortadan kaybolur, þikayetler edilir, o zaman ''düzen'' araþtýrmaya baþlar.
Ayrýca ''mevduat toplama yetkisi'' de önemli bir unsur. Sýrf eðlenmek için adamlara telefon açýp böyle bir yetkilerinin olup olmadýðýný sorabilirsiniz. Bu ülkede aracý kurum kurmak bile zorlaþtýrýldý, kaldý ki mevduat toplama yetkisine sahip olmak yani bir banka olmak çok ayrý bir þey.
Syg.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
O sözde Þirket cevaben söyle dedi: Biz çeþitli sektörlere yatýrým yaparak kazancýmýzý ortaklýk unsuruna dayalý paylaþýyoruz, dedi. Bu cevabýn üzerine sözde Þirketin bilançosunu talep ettim ancak ilgili yetkili vermedi, hatta atar yaptý...
Öte yandan yýllýk net %240 Kar/temettü ödemesine garanti vermek piyasa koþullarýna doðrudan doðruya aykýrýdýr.
FACEBOOK LÝNKÝ:
https://www.facebook.com/smgkatilim/
saygýlarýmla.
Evet ''Dünya genelindeki'' sýralamada aktif büyüklüðüne göre en büyük banka fakat Türkiyede ilk 25te bile deðil.. Tekstilbanký satýn aldýktan sonra da çok bir inovasyon veya reklam yatýrýmý yaptýklarýný görmedim.. Odea veya Burgan gibi mevduata yönelik müþteri portföyü ile daha fazla büyüyebilirlerdi fakat stratejileri o yönde deðil demek ki..
Ayný þekilde HSBC de Birleþik Krallýðýn en büyük; Dünyanýn da 7. büyük bankasý varlýklarýna göre fakat TR'de yýllardýr zarar açýklýyorlar..
HSBC'nin büyüyememesi, baþka ülkelerdeki gibi kolayca büyüyeceðini zannedip pek çok gerekli alana yatýrým yapmamasýndan; sektörün rekabetçiliðini "ben dünya deviyim" diyip ciddiye almamasýndan.
ICBC ise çok ayrý: tek amacý Tr'de iþ yapan Çin firmalarýna ve Çin'de iþ yapan Türk firmalarýna dýþ ticaret ve finansman sunmak. Mevduat kabul etmesi bile þaþýrtýcý; tüm kaynaðýný merkezinden sermaye olarak getirebilirdi de. Tekstil altyapýsý hepten çöpe gitmesin diye kabul ediyor diye tahmin ediyorum. Mevduatta büyüme gibi bir hedefleri yoktur muhtemelen.
Forum kurallarý 'ný okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularýnda fanatizm,
2. Ýdeolojik tartýþma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapýþtýrýp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse baþlýklarýnda hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazýlarý alýntýlamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
HSBC sýrf prestij olsun diye takýlýyor buralarda benim izlenimlerime göre. Turist Ýngilizler yabancýlýk çekmesin maksat.![]()
Yer Ýmleri