Originally Posted by
ayberk_08
Ben þunu her zaman için savunurum. Söyle ki:
Sonsuza kadar bir Yatýrýmcý/Mevduat sahibi; nakitte kalmamasý gerekir, elindeki mevduat nakitini saðlam varlýklara endekslemesi(gayrimenkul, arsa , hisse veya döviz ve gibi..... ) gerektiðini düþünüyorum. Örneðin iyi bir yerde Ticari Dükkan almak her açýdan karlý çýkacaðýný düþünüyorum.
Netice itibariyle dolaþýmda gezen bütün para birimleri karþýlýksýz olarak Devletler tarafýndan basýldýðý için yukarýdaki yorumu yaptým.
Nakitte kalmak þuna benziyor: Beðendiðiniz avý uygun zamanda, uygun fiyatta avlamak için nakitte kalýnýr. Sonsuza kadar mevduat faizi (reel faiz olsa bile )almak için kalýnmaz.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR, YORUM YAPMAKTAN ÝBARETTÝR.
Kapalýçarþý'da bile dükkanlarýn boþ kaldýðý bir dönemi yaþýyoruz bunlardan daha merkezi dükkan yok yýllarýn Kapalýçarþý'sý,
Son 10 yýl birikimlerin çalýnmasý/transferi üzerine bir sistem kuruldu bu sistemden kaçabilene aþk olsun...
Bence bu forumdan kimse kaçamamýþtýr kazandýðýný sanan bir çok kiþi aslýnda bir yanýlsamayý yaþýyordur...
Dolar baþlýðýnýn en meþhur sözü "biz paramýzýn deðerini korumaya çalýþýyoruz" dolarýn 2 ye katladýðý bir dönemde bile toprak ve beton karþýsýnda deðer yitirmiþtir...
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Yer Ýmleri