hangi kaynak hazýr !!!
bes,iþsizlik kesintisi gelirleri zaten devlet iç borçlanma senetlerine gitti ve gidiyor elde nakit yok olsa son aylarda iç borç çevirme oraný %100 ü geçmezdi.Mevduatlar yaraya merhem olacak olsa kgf söz konusu olunca mevduat oranlarý zýplamazdý.Bizdeki Varlýk fonu desen sað cepten alýp sol cebe koymaktan baþka hiçbir iþe yaramaz.
Sn.Ayberk 08 bazý argümanlarýnýzý anlamakta zorlanýyorum...
Sn. Demir 113 dýþ borç stoðu önemli deðildir... Saðda solda hep duyuyorum... 400 milyar USD borç var diye... Dýþ borç stoðu asla önemli deðildir. Önemli olan borç ödeme dengenizdir...
Þöyle ki; Ben 1990 da üniversitede öðrenci idim... 500 TL aylýk gelirim yoktu... 500 TL borcumda yoktu... Yani sýfýra sýfýr elde var sýfýr...
Þimdi 2017 yýlýnda 2,000,000 USD lýk birikim yada sermayem var ama bankaya 2,250,000 USD borcum var.. Fakat öyle bir sistem kurmuþum ki ayda 15,000 USD net kazanýp borcumu ödeyebiliyorum...
Ýþte sýkýntý burada borcunu zamanýnda ödeyebilmek yada ödeyememek..
Her neyse...
Faiz neden vardýr? Yabancý para riskini dizginlemek için vardýr... Peki; neden yabancý para riski (mesela USD) ekonomimizde vardýr? Çünkü dýþarýdan daha çok ürün alýp, daha az ürün satýyoruz...
Peki; Neden daha az ürün satýyoruz? Çünkü çalýþmýyoruz... Sonucunda üretmiyoruz ki...
Yani; FAÝZ= TEMBELLÝK ENDEKSÝ...
2,000,000 TL var... Gittin Ýstanbul yakýnýnda az kýrsalda arsa aldýn... 2 sene sonra 4,000,000 TL ye sattýn... Aradaki 2 sene içinde fark olan 2,000,000 TL yi kazanmak için ne yaptýn?
Ne ürettin?
Ne imal ettin?
Hangi istihdamý saðladýn?
Hangi katma deðeri saðladýn?
Hangi vergiyi ödedin?
Yukarýdakilerden hiçbiri...
Peki arada yatarak evde TV izliyerek kazandýðýn 2,000,000 TL kar neye maal oldu? Nereden geldi bu para?
FAÝZ den...
Faiz in bitmesi için bu memleketin derhal arsa, tarla, bað, bahçe, daire, inþaat kýsaca RANT olayýndan vazgeçmeli.. Buralara akan para derhal üretime ve imalata verilmeli ki FAÝZ insin...
Ankara'da yer, gök, ova, vadi, plato, yamaç her yer ev, bina.... Binalarda öyle bildiðiniz tarzda deðil... 45 katlý... 50 Katlý... Her katta 4 daire... Ve daire fiyatlarý 800,000 TL...
Þimdi hesap yapalým...
800,000*4*50=160,000,000 TL bir adet binanýn fiyatý...
Bunun gibi sadece 10 adet binanýn maliyeti 1,600,000,000 TL USD a çevirelim ki kolay olsun; 457,152,000 USD eder...
Þimdi 500,000,000 USD lýk þirketleri forekste bistte bir inceleyelim...
Mesela koskoca Pýnar Süt ün toplam piyasa ederi 190.000.000 usd... Yani Ankara Ćayyolundaki 4 adet binanýn ederi. .. Pýnar Süt ki Iraka Suriyeye yurt dýþýna ihracaat yapýp iç tüketimde dünya kadar ürün imal eden bir þirket...
Ýþte faiz budur arkadaþlar... Faizin bitmesi için bina iþinden vazgeçilmesi þarttýr...
Gerisi "Eyyy Faiz Lobisiii..."dir...
Bu düzen deðiþmedikçe; bu ekonomini iki adet kuralý vardýr....
1.Faiz
2.USD
Son düzenleme : selka; 30-04-2017 saat: 17:04.
[QUOTE=selka;337166]Sn.Ayberk 08 bazý argümanlarýnýzý anlamakta zorlanýyorum...
Nokta atýþý yaparak açýklama yapmak isterim.
Bildiðiniz üzere bir zamanlar FED etkisiyle çok ucuz dolarlar bu Ülkeye geldi, iktidarýn arzu ettiði þeyler bir þekilde gerçekleþti. Çünkü dýþarýdan ucuz, bol miktarda dolar geldi.
Peki, yukarýda belirtiðim gibi bir durum olursa (Yani iktidarýn eline ekonomik açýdan bir koz geçerse.) Mevduat faizlerini kesinlikle düþürecekler. Bunun kaçýþý yok, ancak zaman kazanýrsýnýz. Özetlersek Ýktidarýn eline ekonomik açýdan koz geçerse mevduat faizinin belini KIRAR. Nitekim Þuanda Ýktidar, ekonomide bazý hazýrlýklar yapýyor, eline güçlü bir koz saðlamaya çalýþýyor. Bu koz saðlandýðý zaman Mevduat faizi düþürülecektir.
Kredi Garanti fonun temel amacý þu: Yüksek faizde olsa bile Þirketlerin ekonomik açýdan güçlendirmektedir. Bu güçlendirme amacýna ulaþýlýrsa faizleri indirilecektir.
Yukarýda belirtiðim gibi temel argümaným bu.
ÝKTÝDAR = DÜÞÜK MEVDUAT FAÝZÝ istiyor.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
ilk siraya bu onceligi koysalarda basaramazlar.
Faizler MB baskanini dogmekle dusmez.
Kaldiki, mesruiyetini kaybetmis, guven duyulmayan, bugun dedigini yarin yalanlayan ve kanundan kacan bir grubun asla boyle bir onceligi olmaz.
Ekonomi guven isidir, adam size guvenecek ki, risk alsin yatirim yapsin.
Kimsede bu guven yok, her kes sabirla kendi kiyametini bekliyor.
Önceki yazýmdaki Altýný belirgin yaptýðým yazýya baktýnýz dimi ??
10 Yýl ödemesiz krediyi resmi olarak herkese verileceði açýklarlar. Ancak bazý özel þartlar koyarak BELÝRLÝ BÝR KESÝME 10 Yýl ödemesiz krediyi verirler. Bunun içinde kaynak hazýrdýr. Tabi ki bu Krediyi herkese saðlanmasý imkansýz. Sadece belirlenen kiþilere verilir.
Yer Ýmleri