Alýntýdýr:
Bir dolarýn 50 kuruþa inmesi para piyasalarý açýsýndan zor deðildir.Hatta bu merkez bankasý tarafýndan kolaylýkla yapýlabilir.
Nasýl mý? TCMB faizleri % 36 ya çýkarsýn dolar hýzla 50 kuruþa doðru 4 ayda iner.
Denklem bu kadar basit.Çünkü faizler %36 olunca dýþardan müthiþ bir sýcak para gelir.%36 faizli hazine bonosu alýnýr,borsadaki hisse senetleri alýnýr,arsa,bina ve diðer varlýklar yabancýlarca kapýþýlýr.Bu kadar yoðun döviz bozdurulmasý karþýlýðýnda dolar satan çok ,alan olmayacaðýndan dolar hýzla düþer. ve 4 ayda 50 kuruþ olur.Ya sonra?
Sonra ne olur?Dolar düþtüðü için ithal mallar ucuzlar.
Zaten tüketim açlýðý fetiþizme dönüþmüþ Türkiyede herkes ithal mallara hücum eder.
Ýthalata dayanmayan ihracat mallarý üreten firmalar iflas eder.Ýflas eden firmalardaki çalýþanlar iþsiz kalýr.
Bu firmalarýn arsa bina ve fabrika larý yabancýlar kelepir fiyata satýn alýr.
Ýþsiz kalanlar, malýný satamayan yerli üretici ve köylüler tarla arsa ve satmak zorunda kalýr.
Hazine %36 faizi ödemek için limanlarý havaalanlarýný barajlarýný ,akarsularý yollarý satar.
Böylece herþey yabancýlarýn olur.Yetmediðinde IMF bütün vergi gelirlerine el koyar.
Türkiyeyi ele geçirmek için ordu göndermeye gerek kalmaz.
Her Türlü zenginliði,bankalarý limanlarý tarlalarý,fabrikalarý akarsularý,sularý yabancýlarýn olduðu bir ülke bizim sayýlýr mý.?
Merkez Bankasýnýn faizleri %36 ya çýkarma gibi bir niyeti yoktur.Ancak düþük kur yüksek faiz politikasýnda ýsrar etmektedir.
Bu program devam ettiði sürece yukarýdaki senaryo dört ayda deðil de 10 sene sonra gerçekleþecektir.
Yabancýlar aptal deðil,kurbaðayý kaynamýþ suya atarsan ani refleksle zpýlayýp kaçabilir,ancak su ýlýkken atarsan suyu yavaþ yavaþ ýsýtýrsan hissetmez,farkettiðinde uyuþmuþtur,hareket edecek hali KALMAZ VE HAÞLANIP ÖLÜR.
Deðerli arkadaþlar, takým vb. tutar gibi pozisyon tutup bazý hoþ olmayan sözlere mazur kalmak beni kýrýyor. Benim kýrdýðým da olduysa þimdiden özür dilerim. Artýk yazmayacaðým. Selamlar, saygýlar.
Yer Ýmleri