Originally Posted by
selka
Sn. Memorex küçük bankalarý aþaðýlamak gibi bir niyetim yoktur. Tam tersi büyüklerin aþaðýlanmasýndan duyduðum rahatsýzlýðý yazmak istedim...
Ayrýca inanýn yaþýnýzý bilmiyorum ama birçok arkadaþ özellikle genç arkadaþ 2002 yýlý öncesi Türkiye'sinde; "Mýzraklar ile avlanýp, kedi kesip, totem yapýp, Ýneklere filan taptýðýmýzý sanýyor.." da buna üzülüyorum....
Asla öyle deðildi... 2000 ler öncesinde de arabalarýmýz, uçaklarýmýz, köprülerimiz, kaliteli üniversitelerimiz, yollarýmýz, otobanlarýmýz ve finansal denetim kurumlarýmýz ve bankalarýmýz vardý... Hatta sanayi ve tarým rasyolarýmýz bugünkünün en az 2 katý idi....
Yani; ülkemizin ilgili otoritesi o zaman da da bu bankalara çalýþma izni vermiþ Sermaye Piyasasý, Denetleme Kurulu,Hazine Müsteþarlýðý da bu kurumlarý denetliyor idi...
Ama býrakýn özel bankalarý Kamu Bankasý olan
TÖBank (Türkiye Öðretmenler Bankasý) bir gecede battý... Tüm Kamu öðretmenlerinin tüm emekleri gitti...
Emlak Kredi Bankasý ( Engin Civan) battý...
ETÝBANK Türkiye Maden Bankasý battý...
SÜMERBANK Türkiye Tekstil Bankasý battý...
Özeller ise;
Yurtbank battý...
Pamukbank battý...
Demirbank battý...
Ýmarbank battý...
Adabank battý...
BayýndýrBank battý...
ToprakBank battý...
Ýktisat Bankasý battý...
Bank Express battý...
Türk Ticaret Bankasý
Bank Ekspres
Ýnterbank
Esbank
Yaþarbank
Egebank
Yurtbank
Bank Kapital
Demirbank
Ulusal Bank
Ýktisat Bankasý
Tariþ Bank
Bayýndýrbank
Kentbank
EGS Bank
Site Bank battýlar...
Bunlardan önce de BANKER ler vardý... En az 50 adet.. Cüneyt Arkýn reklamlarýnda oynardý... Battý... Millet gene parasýnýn üzerine soðuk su içti...
Ve en son güncel olaný ise
Bank Asya o da battý... Milletin parasý ne oldu alabildiler mi?
Bence alamadýlar... Hala beni anlamamakta ýsrar ediyorsanýz o da sizin sorunuzdur...
Herneyse beni sanýrým yanlýþ anladýnýz... Kastým küçükleri aþaðýlamak deðil; büyüklerin aþaðýlanmasý idi... O sebeple isteyen parasýný istediði yere yatýrýr; kesinlikle beni ilgilendirmez ve haddim de deðildir..
Amacým tecrübelerimi ve bilgilerimiz sizlerle paylaþmaktýr... Dikkat çekmektir....
Çünkü hiçbirimiz bu bankalarýn sahipleri kadar zengin deðiliz....
Yer Ýmleri