Mesajýnýzý almadým.. Evet miktar o rakamýn üzerinde.. Miktar paylaþmayý pek uygun bulmuyorum.. Yalnýz bu forumda belirttiðim gibi küçük bankalarýn oranlarýnda ziyade Akbank Halkbank YKB Vakýf Ýþ yada Garanti dýþýnda asla çalýþmam.. Bu bankalarýn sanýrým hoþgeldin faizi 13,75 % üzeri olmuyor ki benim mevduatým 12 aydýr ayný yerde...
Ýnanýn onu taþýmak götürmek yada eft yapmaya çalýþmak yeni bankanýn çalýþma düzenini öðrenmek MT tanýmak filan zor geliyor..
Yanlýþ anlaþýlmak istemem ama böyle küçük bir bankadan kredi almýþtým. Sigortalarý, hesap iþletim ücretleri canýmýzý bezdirmiþti.. Þimdi evet 13,40% yerine 13,75 hatta 13,80 lerden baðlayabilirim. Hatta 14... Ama vadesiz hesap açýn oraya 5000 tl koyun.. Sonra hesap iþletim ücreti 100 TL alýp gidin hakem heyetine þikayet edin diyorlar.. Türlü tevir masraf çýkarýp alacaðýnýz 100-200 TL fazla faizi geri alýyorlar...
Onunla da bitmiyor... Bankaya gidip hesap kapatmak yada adýnýza gelen kredi kartlarýný iptal ettirmek için yarým iþ günü kaybetmeniz içten bile deðil...
Hal bu olunca inanýn 100 bazlýk puan meblaðým yüksek olmasýna raðmen ýrgalamýyor.. Büyükler evet 100 baz düþük oluyor ama ne diyorlarsa o dur... Süpriz masraf yapmazlar. Canýný bezdirmezler bir de büyük þehirde yaþýyorsanýz alacaðýnýz fazladan 100 TL aylýk faizi ulaþýmda harcarsýnýz...
Ben 2-3 sene evvel Abank ile çalýþýyordum. 2 otomatik ödeme tanýmladým. Elektrik ve doðalgaz. 1-2 ay sonra hesapta yeterli para olmasýna raðmen elektrik faturasýnýn ödenmediðini gördüm.Tabii bu nedenle de hesap iþletim ücreti yansýtýlma durumu ortaya çýkacaktý. Ayný þekilde sordum, yanýt:
Efendim geçen ay ayedaþ ile olan fatura ödeme anlaþmamýzý iptal ettik, artýk elektrik ödemelerini kabul edemiyoruz. O yüzden bize bizim anlaþma yaptýðýmýz baþka bir kurumun otomatik ödemesini getirmelisiniz?!?!?!?!?!
Yahu kardeþ hadi buldum getirdim, ya onunla da anlaþmanýzý iptal ederseniz. Ben fatura dükkaný mýyým?
Böyle de bir aným var. O yüzden otomatik fatura iþine hiç girmiyorum artýk. Faizin kaç kardeþ, iyiyse yatýrýrým deðilse yatýrmam. Nokta.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Dostum artýk hesap iþletim ücreti hiç bir banka almýyor.Ýnternet üzerinden eft yapsanýz en fazla 3-5 tl.Kredi kartýný baþta konuþsanýz çýkarmazlar günlük vadeli yapmazsanýz boþta paranýz kalmaz.Para sizin saygý duyarým ancak 13.40 oranýn 1 puan üstüne baðlayabilirdiniz bu kadar üþengeç olmayýn.300 bin tl olsa 35 günlük vadede 270 tl fark ediyor deðmez mi?
Dolar faizlerine ne verdikleri önemli bir bilgi..
TL faizler yükselirken dolar faizi düþüyorsa TL deðer kazanacak dolar deðer kaybedecek demektir benim penceremden.
Bunu bekliyorlar.
Banka sizi deðil önce kendisini düþünür.
Size dolar sat demiyor bana TL getir demeye getiriyor..
Geçen sene eylül de dolar faizleri garip bir þekilde yükselmeye baþladý 4 ü vurdu..
TL faizler sürünüyordu..
Kasým ayýnda yüzde 30 gitti dolar sonra.....
Burgan Odea gibi bankalarda hala yüksek dolar faizi var sanýrsam..Onlarýda izlemek lazým tabi..
Ama genel þablon bence bu.
Sn.Yolgider kabul ediyorum. Eskiden di onlar...
Ayrýca Deðil 270 TL; 25 krþ eksik olsa fýrýn ekmek vermez... Birçok maddeye katýlýyorum ama eft ücreti 3-5 tl kabul.. Ama limitlli deðilmi.. 50 K yada 75 K ne kadar... 300-500-700-900 gibi rakamlarý eft yapmak zor..
Bankodan eft yapsanýz en az 100 TL alýrlar.. Aldýlar diyelim... 270-100=170 TL kalýr..
Maalesef bedava kimse bir hizmet yapmaz..
Nakit alalým dedik... Bugün git yarýn gel derler... Gitti mi 1 gün... Nakit aldýn sabahtan para gelir mi onuda bilemem... Çünkü paranýn o kadar çok mazareti olur ki...
Öðleden sonraya kalýrsan gitti mi 2.ci gün valor...
Ayrýca bu ay 14,40% bir sonraki ay yine o bankada 13,40 diyecek...
Aslýnda þu para transferinin kolay yönünü bulsam yaparým... Ama Vakfýbank Ýnternetten günlük 50,000 TL üzeri eft yapmýyor..
yazýlý bir talimatla internetten eft miktarýný artýrabilirsin.Meblað ne kadar bilmiyorum ama en azýndan yarýsýný yüksek bir oranla baþka bir bankaya taþýyabilirdin.Burganýn temditlerde verdiði oranla hoþ geldin arasýnda çok büyük bir makas yok (ben çalýþtýðým için biliyorum) en fazla 0.15 pazarlýkla ve miktara baðlý olarak belki güncel hoþ geldin oranýný da uygulayabilirler.Odeada benzer þekilde sanýrým.Yanlýþ anlama para senin kararý sen vereceksin düþükten baðlamana gönlüm razý olmadý.Aradaki 300 tl farkla ailecek bir ziyafet çekerdiniz kendinize. Saygýlarýmla.
Yer Ýmleri